Ухвала
від 03.10.2007 по справі 35/303-07
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

35/303-07

ВИЩИЙ  ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  УКРАЇНИ

           УХВАЛА          

        

03 жовтня 2007 р.                                                                                   № 35/303-07  

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

ГоловуючийМихайлюка М.В.,

СуддіДунаєвської Н.Г.,Рибака В.В.

перевіривши касаційну скаргуХарківського державного авіаційного виробничого підприємства

на рішення

та на ухвалугосподарського суду Харківської області від 05.06.2007 року Харківського апеляційного господарського суду від 24.07.2007 року

у справі господарського суду№ 35/303-07Харківської області

за позовомХарківського державного авіаційного виробничого орденів Жовтневої революції і Трудового червоного прапору підприємства

доза участюКомпанії "E-Worker`s Group kft"Прокуратури Харківської області

провизнання угоди недійсною

ВСТАНОВИВ:

          Касаційна скарга позивача від 23.08.2007 року № 35/303-07 подана до Вищого господарського суду України  з порушенням вимог розділу ХІІ1 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до вимог ст.ст.107, 11113 Господарського процесуального кодексу  України, сторони мають право подати касаційну скаргу на рішення місцевого господарського суду, що набрало законної сили, ухвалу господарського суду та постанову апеляційного суду, тобто перегляд конкретного судового рішення здійснюється в окремому касаційному провадженні на підставі подання окремої касаційної скарги. Винятковими є випадки оскарження стороною постанови апеляційного господарського суду, якою рішення місцевого господарського суду залишено без змін.

За приписами п. 2 ст. 111 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга повинна містити найменування місцевого або апеляційного господарського суду, судове рішення якого оскаржується, номер справи та дату прийняття рішення або постанови, тобто у касаційній скарзі має бути чітко визначено який процесуальний документ та якої судової інстанції оскаржується.

Враховуючи вищезазначене, касаційна скарга повинна містити відповідні  вимоги особи, що подала касаційну скаргу, із зазначенням суті порушення або неправильного застосування норм матеріального чи процесуального права при прийнятті судовою інстанцією оскаржуваного документу (рішення, постанови, ухвали) цієї інстанції (п.4 ст. 111 ГПК України).

Судова колегія Вищого господарського суду України зауважує на тому, що розгляд по суті касаційної скарги на ухвалу апеляційної інстанції та касаційної скарги на рішення місцевого суду тягнуть за собою різні процесуальні наслідки. Зокрема, при скасуванні ухвали апеляційної інстанції апеляційна скарга разом зі справою направляється до апеляційного господарського суду для розгляду по суті, при скасуванні рішення господарського  суду  повноваження касаційної інстанції визначаються  нормами ст.1119  ГПК України.

          У поданій касаційній скарзі позивач просить: по-перше, переглянути законність ухвали Харківського апеляційного господарського суду від 24.07.2007 р. про відмову позивачу у відновленні пропущеного процесуального строку для подання апеляційної скарги на рішення господарського суду; по-друге, скасувати рішення господарського суду Харківської області від 05.06.2007 року та відправити справу на новий розгляд.

Наведені  порушення норм розділу ХІІ1 Господарського процесуального кодексу України є підставою для повернення касаційної скарги без розгляду.

Касаційна інстанція зауважує на тому, що відповідно до приписів ч. 3 ст. 1113 ГПК України після усунення обставин, зазначених у пунктах 1-4, 6 ч. 1 цієї статті, сторона у справі має право повторно подати касаційну скаргу в загальному порядку з додержанням стислих строків для виправлення, а також враховуючи вимоги ст. ст. 53, 110 зазначеного Кодексу.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 86, п. 6 ч. 1 ст.1113 Господарського процесуального кодексу України, суд            

УХВАЛИВ:

Касаційну скаргу з доданими до неї документами повернути скаржнику.

Головуючий, суддя                                                          М.Михайлюк

Судді:                                                                                          Н.Дунаєвська

                                                                                          

                                                                                                   В. Рибак

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення03.10.2007
Оприлюднено16.10.2007
Номер документу1017314
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —35/303-07

Ухвала від 03.10.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Михайлюк М.В.

Рішення від 11.09.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Широбокова Л.П.

Судовий наказ від 17.09.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Широбокова Л.П.

Ухвала від 26.07.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Широбокова Л.П.

Ухвала від 24.07.2007

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Горбачова Л.П.

Ухвала від 13.07.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Широбокова Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні