Ухвала
від 06.12.2021 по справі 643/21296/21
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/21296/21

Провадження № 2-а/643/256/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.12.2021 року м. Харків

Суддя Московського районного суду м. Харкова Горбунова Я.М., розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 до Департаменту охорони здоров`я Харківської міської ради, Комунального некомерційного підприємства міської поліклініки №6 Харківської міської ради, Міністерства охорони здоров`я України про визнання незаконною відмову у безоплатному відпуску ліків за рецептами лікарів та зобов`язання вчинити певні дії-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Департаменту охорони здоров`я Харківської міської ради, Комунального некомерційного підприємства міської поліклініки №6 Харківської міської ради, Міністерства охорони здоров`я України в якому просить зобов`язати сторону відповідача або відповідачів, суб`єкта владних повноважень, не на користь якого ухвалене судове рішення, подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення, за наслідками розгляду звіту суб`єкта владних повноважень про виконання рішення суду або в разі неподання такого звіту просить ухвалою суду встановити новий строк подання звіту, накласти на керівника суб`єкта владних повноважень, відповідального за виконання рішення, штраф у сумі від двадцяти до сорока розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, половину суми штрафу просить стягнути на його користь, а іншу половину - до Державного бюджету України, визнати бездіяльність сторон відповідачів протиправною, незаконною, зобов`язати відповідних працівників, сторон відповідачів виконати зазначені позивачем в вимагані вимоги вимагані до виконання нормами права від сторон відповідачів.

Між тим, як вимоги позивача так і обставини, якими позивач обґрунтовує свій позов, викладені настільки не зрозуміло, що суд позбавлений можливості самостійно визначитися щодо змісту позовних вимог, способу захисту його прав або інтересів та вирішити питання щодо порядку розгляду даної заяви, чи то вона підлягає розгляду у цивільному, адміністративному або кримінальному судочинстві.

Крім того, позовна заява подана до суду без додержання інших вимог, викладених у ст. ст. 160, 161 КАС України, а саме: не зазначені повні данні позивача та відповідачів із зазначенням їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти; не зазначений зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів; не зазначені докази, що підтверджують обставини, якими позивач обґрунтовує свій позов; відсутні відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; відсутній перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; відсутнє власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

В порушення ст. 161 КАС України до позовної заяви не додані її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті. До позовної заяви не додано документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч. 3, п. 1 ч. 4 ст. 169 КАС України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою в день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу. Позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

На підставі викладеного, керуючись ст. 160,161,169 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов залишити без руху.

Запропонувати позивачу усунути вищезазначені недоліки в десятиденний строк з дня отримання ухвали.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя Я.М. Горбунова

СудМосковський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення06.12.2021
Оприлюднено09.12.2021
Номер документу101739540
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —643/21296/21

Ухвала від 13.02.2023

Адміністративне

Октябрський районний суд м.Полтави

Попов О. Г.

Ухвала від 13.10.2022

Адміністративне

Октябрський районний суд м.Полтави

Попов О. Г.

Ухвала від 06.12.2021

Адміністративне

Московський районний суд м.Харкова

Горбунова Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні