Постанова
від 25.06.2010 по справі 2а-5426/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

25 червня 2010 р.                                                                                    № 2а-5426/10/1370

Львівський окружний адміністративний суд в складі

головуючого-судді                                                                Гулкевич І.З.

при секретарі судового засідання                                        Галійчук А.В.

за участю:

прокурора: Мельничука Ю.І.

представника позивача:  Гресь Н.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Львові адміністративну справу за позовом  

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого - судді Шинкар Т.І.,

при секретарі - Фейдаш Х.М.,

за участю представника позивача Тенета Н.Р.,

розглянувши у  відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом

 Прокурор Буського району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Буському районі   

до

 ТзОВ "Галичина"   

про

 про стягнення заборгованості ,

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Буського району Львівської області звернувся до Львівського окружного адміністративного суду з позовом в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Буському  районі Львівської області  про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Галичина»заборгованості по збору на загальнообов*язкове державне пенсійне страхування в сумі 1 873, 35 грн.

          Позовні вимоги мотивовані тим, зокрема, що кошти в сумі 1 873 грн. 35 коп.,  заборгованості відповідача по збору на загальнообов*язкове державне пенсійне страхування несплачено ТзОВ «Галичина»станом на 11 червня 2010 року.  

           Також, позовна заява мотивована  положеннями Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування”,  та  Закону України “Про пенсійне забезпечення”.

Прокурор та представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримали в повному обсязі, просили суд їх задоволити з підстав викладених в позовній заяві.

Відповідач у судове засідання не прибув, представника не направив, письмових заперечень проти позовних вимог не подав, хоча повідомлявся про час і місце розгляду справи.

Заслухавши прокурора та представника позивача, дослідивши наявні у справі докази та давши їм оцінку, суд виходив з наступного.

Відповідно до п. 6  ч. 2 ст. 17, ч.3 ст. 18 та ч.1 ст. 20 Закону України «Про загальнообов*язкове державне пенсійне страхування»страхувальник зобов*язаний нараховувати, обчислювати та сплачувати в установлені законом строки та в повному обсязі  страхові внески до Пенсійного фонду України, які є цільовим загальнообов*язковим платежем, що діє на всій території України  виключно в грошовій формі, у тому числі, з виплат (доходу), що здійснюються в натуральній формі.

Відповідно до пунктів „б”-„з” ст.13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” від 05.11.1991 року; та п. 6.2. р. 6 Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України», затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року № 21-1 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 року за № 64/8663), на пільгових умовах мають право на пенсію за віком, незалежно від місця останньої роботи, зокрема, працівники, зайняті повний робочий день на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці, - за списком N 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджуваним Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць: чоловіки - після досягнення 55 років і при стажі роботи не менше 25 років, з них не менше 12 років 6 місяців на зазначених роботах; жінки - після досягнення 50 років і при стажі роботи не менше 20 років, з них не менше 10 років на зазначених роботах. Працівникам, які мають не менше половини стажу роботи з шкідливими і важкими умовами праці, пенсії на пільгових умовах призначаються із зменшенням віку, передбаченого статтею 12 цього Закону, на 1 рік за кожні 2 роки 6 місяців такої роботи чоловікам і за кожні 2 роки такої роботи - жінкам. Витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які мають стаж, що дає право на призначення цих пенсій на декількох підприємствах, покриваються цими підприємствами пропорційно стажу роботи.

       Згідно ст.. 106 Закону України  «Про загальнообов*язкове державне пенсійне страхування», суми страхових внесків, своєчасно не сплачені страхувальниками у строки, визначені ст.. 20 зазначеного Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафних санкцій.

        Відповідно до п. 2 ч. 9 ст. 106 Закону України «Про загальнообов*язкове державне пенсійне страхування», за несвоєчасну сплату страхових внесків, начальником Управління Пенсійного фонду України у Буському районі Львівської області прийнято Рішення № 84 від 03.03.2010 року про застосування до ТзОВ «Галичина»фінансових санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, в тому числі донарахованих страхувальниками або органами Пенсійного фонду України.

       Перевіркою,  проведеною Прокуратурою Буського району Львівської області з*ясовано, що станом на 11 червня 2010 року загальна сума заборгованості на загальнообов*язкове державне пенсійне страхування ТзОВ «Галичина»становить 1 873, 35 грн.

Управлінням Пенсійного фонду України у Буському районі Львівської області  надіслано відповідачу вимогу від 07 травня 2010 року про сплату заборгованості на загальнообов*язкове державне пенсійне страхування (її копія наявна в матеріалах справи).  Про надіслання ТзОВ «Галичина»вимоги від 07.05.2010 року  свідчить поштове повідомлення про вручення, копія якого долучаються до розрахунку.

Відповідач доказів в спростування викладених обставин не представив, а тому його заборгованість на момент розгляду даної справи в суді становить 1 873 грн. 35 коп.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст.94 КАС України, зокрема, частин 2 та 4, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

Враховуючи наведене, суд вважає, що позов підставний  та підлягає до задоволення.          Керуючись ст.ст. 7 -14, 51, 71, 86, 94, 158, 160, 163, 167, 258 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -  

П О С Т А Н О В И В:

1.  Позов задоволити.

           2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Галичина»(80500, юридична адреса: Львівська область, місто Буськ, вул. Незалежності 19 ЄДРПОУ 22341960) на користь Управління Пенсійного фонду України  в Буському  районі Львівської області  заборгованість по сплаті на загальнообов*язкове державне пенсійне страхування  в сумі 1 873 грн. 35 коп.

3. Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

4. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                          Гулкевич І.З.

Повний текст судового рішення виготовлено 02 липня  2010 року.

                  Суддя                                                                                                          Гулкевич І.З.

Дата ухвалення рішення25.06.2010
Оприлюднено09.08.2010
Номер документу10176511
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5426/10/1370

Ухвала від 21.06.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Ухвала від 18.06.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Постанова від 25.06.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні