Постанова
від 16.06.2010 по справі 2а-4565/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 червня 2010 р. № 2а-4565/10/1370

Львівський окружний ад міністративний суд в складі:

головуючого - су дді Хоми О.П.,

при секретарі Івашків В.І.,

з участю представника пози вача Брославської О.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Львові адміністративну справу за п озовом Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова до Підприє мства «КООП-ГАЛИЧ» про прип инення юридичної особи,

в с т а н о в и в :

Державна податкова ін спекція у Шевченківському ра йоні м. Львова звернулась в су д з адміністративним позовом до Підприємства «КООП-ГА ЛИЧ» про припинення юридичн ої особи, обґрунтовуючи свої позовні вимоги тим, що відпов ідач в порушення п. 2 ст. 9 Закону України «Про систему оподат кування»з 04.04.2007 року по даний ча с не подає до ДПІ у Шевченківс ькому районі м. Львова податк ової звітності.

Представник позивача Б рославська О.О. в судовому з асіданні позовні вимоги підт римала з підстав, викладених у позовній заяві, просила поз ов задовольнити.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про день, час та місце розгляду повідомля вся належним чином.

Відповідно до положень ст..1 28 КАС України справа вирішена на підставі наявних у ній док азів.

Суд, заслухавши думку пред ставника позивача, з' ясував ши обставини, на які він посил ається як на підставу своїх в имог, дослідивши докази, яким и вони обґрунтовуються, прих одить до висновку про те, що по зов підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Встановлено, що відповідач - Підприємство «КООП-ГА ЛИЧ»зареєстровано як суб' є кт підприємницької діяльнос ті - юридична особа Виконавчи м комітетом Львівської міськ ої ради 17.06.2006 р. та знаходиться н а обліку платника податків в ДПІ у Шевченківському район і м. Львова з 18.10.2006 року за № 221.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання»платник податків і збор ів (обов' язкових платежів) з обов' язаний подавати до дер жавних податкових органів де кларації, бухгалтерську звіт ність та інші документи і від омості, пов' язані з обчисле нням і сплатою податків і збо рів (обов' язкових платежів) .

Контроль за своєчасністю п одання платниками податків б ухгалтерських звітів та бала нсів, податкових декларацій, розрахунків та інших докуме нтів, пов' язаних з обчислен ням податків, інших платежів відповідно до пункту 3 статті 10 Закону України «Про державн у податкову службу в Україні »покладено на податкову інсп екцію.

Як вбачається зі складеног о державними податковими інс пекторами ДПІ у Шевченківськ ому районі м. Львова акту № 14 ві д 19.05.2010 року, відповідачем остан ню податкову звітність подан о 04.04.2007 року.

Відповідно до довідки ДП І у Шевченківському районі м. Львова про стан розрахунк ів з бюджетом № 11672/19-020 від 19.05.2010 рок у та листа УПФ України в Шевче нківському районі м. Львова, в ідповідач немає заборговано сті перед бюджетом та по спла ті страхових внесків перед П енсійним фондом.

Матеріалами справи підтве рджується, що у відповідача Підприємство «КООП-ГАЛИЧ» відсутня заборгованість по с платі страхових внесків у Ше вченківській районній викон авчій дирекції Львівського о бласного відділення Фонду со ціального страхування з тимч асової втрати працездатност і та у відділенні виконавчої дирекції Фонду страхування від нещасних випадків на вир обництві та професійних захв орювань України у м. Львові.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» встановл ено, що підставами для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Правом звернення до судови х органів із заявою про скасу вання державної реєстрації с уб' єкта підприємницької ді яльності відповідно до пункт у 17 статті 11 Закону України «Пр о державну податкову службу в Україні»наділені органи де ржавної податкової служби.

Оцінюючи зібрані по справі докази в їх сукупност і, суд приходить до висновку п ро обґрунтованість позовних вимог.

Відповідно до вимог с татті 38 Закону України «Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців»суд, який постановив рішення щодо припинення юри дичної особи, направляє його копію державному реєстратор у для вчинення відповідних д ій для проведення такого зап ису.

Судові витрати у форм і судового збору відповідно до вимог ч. 4 ст. 94 КАС України не підлягають стягненню з відп овідача.

Керуючись ст.ст. 7-14, 69-71, 8 6, 87, 94, 159, 160-163, 167 Кодексу адміністра тивного судочинства України , суд

п о с т а н о в и в:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Підприємство «КООП-ГАЛИЧ» (місце знаходження: вул. Шевче нка, б.358, м. Львів, код ЄДРПОУ 30387788 ).

Копію постанови суду, післ я набрання нею законної сили , направити державному реєст ратору Управління державної реєстрації Львівської міськ ої ради для внесення до Єдино го державного реєстру запису про судове рішення щодо прип инення юридичної особи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Львівського апеляційного а дміністративного суду через Львівський окружний адмініс тративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня ск ладення постанови в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом двадцяти днів апеляційної скарги.

Якщо постанову було прогол ошено у відсутності особи, як а бере участь у справі, то стро к подання заяви про апеляцій не оскарження обчислюється з дня отримання нею копії пост анови.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили в строк та в порядку, пе редбаченому ст. 254 Кодексу адм іністративного судочинства України.

Повний текст постанови ви готовлений 21 червня 2010 року.

Суддя Хо ма О.П.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.06.2010
Оприлюднено07.08.2010
Номер документу10176598
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4565/10/1370

Постанова від 16.06.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 31.05.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 28.05.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні