Постанова
від 30.03.2010 по справі 2-а-1852/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< для копії >

Справа № 2-а-1852/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 березня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Коваля Р.Й.

при секретарі Сенькову О.О.

за участі: ОСОБА_3

розглянувши у судовому з асіданні в залі суду м. Хмельн ицького адміністративну спр аву за позовом прокурора Кра силівського району Хмельниц ької області в інтересах дер жави в особі управління Пенс ійного фонду України в Краси лівському районі Хмельницьк ої області третя особа, яка н е заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні п озивача < 3-тя особа > до сільс ькогосподарського товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Мрія", с.Котюржинці Красил івського району Хмельницько ї області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог н а предмет спору на стороні ві дповідача < 3-тя особа > про стя гнення заборгованості зі спл ати внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування, фінансових санкція х та пені, -

В С Т А Н О В И В:

В поданій до суду позо вній заяві прокурор зазначив , що відповідач зареєстрован ий як суб' єкт підприємницьк ої діяльності - юридична ос оба та перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Красилівському ра йоні як платник страхових вн есків на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання. Відповідно до ст.ст. 14, 15, 17, 2 0 Закону України «Про загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування» відповіда ч є платником страхових внес ків до системи загальнообов' язкового державного пенсійн ого страхування, а отже, зобов ' язаний нараховувати, обчис лювати і сплачувати в устано влені строки та в повному обс язі страхові внески. Станом н а 24 лютого 2010 року у відповідач а утворилась заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування в сумі 3671 грн. 63 коп., а також по фін ансових санкціях в сумі 1500 грн . та пені в сумі 467 грн. 52 коп., які б ули нараховані через невчасн у сплату внесків на загально обов' язкове державне пенсі йне страхування, а всього на с уму 5639 грн. 15 коп., які прокурор п росить стягнути на користь У ПФУ в Красилівському районі.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримала з аявлені вимоги, підтвердила зазначені в позовній заяві о бставини. Інші особи в судове засідання не з' явилися, хоч а були належним чином повідо млені про дату, час та місце су дового розгляду справи.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд вважа є, що позов підлягає задоволе нню з наступних підстав.

Відповідно до статей 14, 15 Зак ону України «Про загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування» (далі - Закону ) страхувальниками та платни ками страхових внесків є під приємства, установи і органі зації, створені відповідно д о законодавства України, нез алежно від форми власності, в иду діяльності та господарюв ання, об' єднання громадян, п рофспілки, політичні партії (у тому числі філії, представн ицтва, відділення та інші від окремлені підрозділи зазнач ених підприємств, установ, ор ганізацій, об' єднань громад ян, профспілок, політичних па ртій, які мають окремий балан с і самостійно ведуть розрах унки із застрахованими особа ми).

Як видно із пояснень предст авника позивача та наявних в матеріалах справи розрахунк у суми позову та копій довідо к ЄДРПОУ, карток особового ра хунку, розрахунків по пені, ко рінця вимоги про сплату борг у № Ю-795 від 5 лютого 2010 року, розра хунку суми страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування, додатку до розрахунку, рішен ня про застосування фінансов их санкцій та нарахування пе ні № 1743 від 18 грудня 2009 року, відпо відач зареєстрований як суб' єкт підприємницької діяльно сті - юридична особа та пере буває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в К расилівському районі як плат ник страхових внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування.

Згідно статей 17, 20 Закону стр ахувальник зобов' язаний н араховувати, обчислювати і с плачувати в установлені стро ки та в повному обсязі страхо ві внески, нараховані за відп овідний базовий звітний пері од, не пізніше ніж через 20 кале ндарних днів із дня закінчен ня цього періоду. Страхові вн ески підлягають сплаті незал ежно від фінансового стану п латника страхових внесків.

Всупереч цьому відповідач вчасно зазначених внесків н е сплачував, у зв' язку з чим станом на 24 лютого 2010 року у ві дповідача утворилась заборг ованість зі сплати страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування в сумі 3671 грн. 63 коп., а так ож по фінансових санкціях в с умі 1500 грн. та пені в сумі 467 грн. 52 коп., які були нараховані чере з невчасну сплату внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування, а в сього на суму 5639 грн. 15 коп. за гр удень 2009 року.

Управління Пенсійного фон ду України в Красилівському районі на адресу боржника на правляло вимогу та рішення п ро застосування фінансових с анкцій та нарахування пені, я кі не були ним оскаржені у вст ановленому законодавством п орядку і набрали чинності.

За таких умов суд вважає, що заявлені вимоги обґрунтован і, підтверджені належними до казами, у зв' язку з чим підл ягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 15, 17, 20 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування», ст.ст. 158-163, 7 - 12, 17, 18, 70, 71, 86, 99, 100, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Прокурора Краси лівського району Хмельницьк ої області задовільнити.

Стягнути з сільськогоспод арського товариства з обмеже ною відповідальністю "Мрія", с .Котюржинці Красилівського р айону Хмельницької області, (код ЄДРПОУ 03785846) на користь упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Красилівському районі (р/р № 256083011390, ВАТ «Державний ощад ний банк», МФО 315784, код ЄДРПОУ 004396 06) заборгованість зі сплати ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування за грудень 2009 р оку в сумі 3671 грн. 63 коп., заборго ваність зі сплати фінансових санкцій в сумі 1500 грн. та пені в сумі 467 грн. 52 коп., а всього на за гальну суму 5639 (п' ять тисяч ші стсот тридцять дев' ять) грн . 15 коп.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, встановл еного цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова суду може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження поста нови суду та апеляційної ска рги. Заява про апеляційне оск арження постанови суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня складенн я постанови в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарже ння.

Повний текст постанови виготовлено 02 квітня 2010 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сил и >

Суддя < для копії > Р.Й. Коваль

< для копії > < для копії >

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.03.2010
Оприлюднено09.08.2010
Номер документу10177129
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1852/10/2270

Ухвала від 11.03.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Коваль Р.Й.

Постанова від 30.03.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Коваль Р.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні