Постанова
від 07.04.2010 по справі 2-а-2208/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< для копії >

Справа № 2-а-2208/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 квітня 2010 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Коваля Р.Й.

при секретарі Сенькову О.О.

за участі: ОСОБА_3

розглянувши у судовому з асіданні в залі суду м. Хмельн ицького адміністративну спр аву за позовом < в особі > < в чиї х інтересах > управління Пен сійного фонду України в Хмел ьницькому районі Хмельницьк ої області третя особа, яка н е заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні п озивача < 3-тя особа > до товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Нефант», с.Червона зі рка Хмельницького району Хме льницької області, третя ос оба, яка не заявляє самостійн их вимог на предмет спору на с тороні відповідача < 3-тя особ а > про стягнення заборгован ості по сплаті внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування, -

В С Т А Н О В И В:

В поданій до суду позо вній заяві позивач зазначив, що відповідач зареєстровани й як суб' єкт підприємницько ї діяльності - юридична осо ба та перебуває на обліку в у правлінні Пенсійного фонду У країни в Хмельницькому район і як платник страхових внеск ів на загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я. Відповідно до ст.ст. 14, 15, 17, 20 Зак ону України «Про загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування» відповідач є п латником страхових внесків д о системи загальнообов' язк ового державного пенсійного страхування, а отже, зобов' я заний нараховувати, обчислюв ати і сплачувати в установле ні строки та в повному обсязі страхові внески. Станом на 25 л ютого 2010 року у відповідача ут ворилась заборгованість зі с плати страхових внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування в су мі 1074 грн. 70 коп. за грудень 2009 рок у. Добровільно відповідач да ну заборгованість не погасив , тому управління ПФ України в Хмельницькому районі просит ь стягнути вказану суму на св ою користь.

В судовому засіданні предс тавник позивача зменшила поз овні вимоги до 1013 грн. 64 коп., у зв ' язку з частковим добровіль ним погашенням заборгованос ті відповідачем. Вона також п ідтримала уточнені позовні в имоги, підтвердила зазначені в позовній заяві обставини. П редставник відповідача в суд ове засідання не з' явився, х оча був належним чином повід омлений про дату, час та місце судового розгляду справи.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд вважа є, що позов підлягає задоволе нню з наступних підстав.

Відповідно до статей 14, 15 Зак ону України «Про загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування» (далі - Закону ) страхувальниками та платни ками страхових внесків є під приємства, установи і органі зації, створені відповідно д о законодавства України, нез алежно від форми власності, в иду діяльності та господарюв ання, об' єднання громадян, п рофспілки, політичні партії (у тому числі філії, представн ицтва, відділення та інші від окремлені підрозділи зазнач ених підприємств, установ, ор ганізацій, об' єднань громад ян, профспілок, політичних па ртій, які мають окремий балан с і самостійно ведуть розрах унки із застрахованими особа ми).

Як видно із пояснень предст авника позивача та наявних в матеріалах справи розрахунк у суми заборгованості та коп ій корінця вимоги про сплату боргу № Ю-37 від 3 лютого 2010 року, р озрахунку суми страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння, довідки ЄДРПОУ, відповід ач зареєстрований як суб' єк т підприємницької діяльност і - юридична особа та перебу ває на обліку в управлінні Пе нсійного фонду України в Хме льницькому районі як платник страхових внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування.

Згідно статей 17, 20 Закону стр ахувальник зобов' язаний н араховувати, обчислювати і с плачувати в установлені стро ки та в повному обсязі страхо ві внески, нараховані за відп овідний базовий звітний пері од, не пізніше ніж через 20 кале ндарних днів із дня закінчен ня цього періоду. Страхові вн ески підлягають сплаті незал ежно від фінансового стану п латника страхових внесків.

Всупереч цьому відповідач вчасно зазначених внесків н е сплачував, у зв' язку з чим станом на 25 лютого 2010 року у від повідача утворилась заборго ваність зі сплати внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування в с умі 1074 грн. 70 коп. за грудень 2009 ро ку. На час розгляду справи заб оргованість частково погаше на відповідачем в добровільн ому порядку, розмір непогаше но заборгованості становить 1013 грн. 64 коп.

Управління Пенсійного фон ду України в Хмельницькому р айоні на адресу боржника нап равляло вимогу, яка не була ни м оскаржена у встановленому законодавством порядку і наб рала чинності.

За таких умов суд вважає, що заявлені вимоги обґрунтован і, підтверджені належними до казами, у зв' язку з чим підл ягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись 11, 14, 15, 17, 20 Закону Укра їни «Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання», ст.ст. 158-163, 7 - 12, 17, 18, 70, 71, 86, 99, 100, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов управління Пенс ійного фонду України в Хмель ницькому районі Хмельницько ї області задовільнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «Не фант», с.Червона зірка Хмельн ицького району Хмельницької області (код ЄДРПОУ 33071948) на кор исть управління Пенсійного ф онду України в Хмельницькому районі Хмельницької області (р/р № 25602313825, ВАТ «Державний ощад ний банк»м.Хмельницький, МФО 315784, код ЄДРПОУ 14149786) заборговані сть зі сплати внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування в сумі 1013 (одна тисяча тринадцять) грн. 64 коп. за грудень 2009 року.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає за конної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, встановл еного цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова суду може бути ос каржена до Львівського апеля ційного адміністративного с уду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження поста нови суду та апеляційної ска рги. Заява про апеляційне оск арження постанови суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня складенн я постанови в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарже ння.

Повний текст постанови виготовлено 12 квітня 2010 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сил и >

Суддя < для копії > Р.Й. Коваль

< для копії > < для копії >

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.04.2010
Оприлюднено09.08.2010
Номер документу10177139
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2208/10/2270

Ухвала від 23.03.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Коваль Р.Й.

Постанова від 07.04.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Коваль Р.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні