Ухвала
від 09.12.2021 по справі 484/4845/21
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

55213, Миколаївська обл., м. Первомайськ, вул. І. Виговського, 18, тел./факс (05161) 4-26-20

У Х В А Л А

про надання дозволу на обшук

09 грудня 2021 року м. Первомайськ

Справа :484/4845/21

Номер провадження : 1-кс/484/900/21

Слідчий суддя Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором Первомайської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42021152050000099 про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України, про надання дозволу на обшук,

за участю прокурора ОСОБА_4

встановив:

Слідчий СВ Первомайського ВП капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області із вищезазначеним клопотанням.

Клопотання мотивоване таким.

16.11.2021 на адресу Первомайської окружної прокуратури надійшло звернення ОСОБА_5 щодо здійснення збуту тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку на центральному ринку м. Первомайська розташованому по вул. Гагаріна в торгівельному павільйоні «Тютюнові вироби».

На підставі вказаної заяви 17.11.2021 внесено відповідну інформацію до ЄРДР №42021152050000099. Досудове розслідування проводиться СВ Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області.

Кримінальне провадження розпочате за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України.

В ході досудового розслідування кримінального провадження було проведено ряд слідчих дій, зокрема 26.11.2021 надано доручення співробітникам Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області за результатами виконання якого було встановлено адресу розташування торгівельного павільйону «Тютюнові вироби», а саме: АДРЕСА_1 , кіоск 9,43 кв.м., встановлено суб`єкта господарювання, що здійснює діяльність в торгівельному кіоску « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: ФОП ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканка АДРЕСА_2 (ідентифікаційний код: НОМЕР_1 .

Крім того, було допитано свідка заявника ОСОБА_5 який, повідомив, зокрема, що влітку 2020 року перебуваючи на ринку ТОВ «Флора», який розташований по вул. Гагаріна 29, м. Первомайськ та проходячи біля кіоску «Тютюнові вироби», який розташовано неподалік м`ясного корпусу, він придбав пачку сигарет марки «Мінск», акцизна марка на яких була Республіки Білорусь. Побачивши, що дані цигарки реалізуються вiльно, знаючи, що торгівля цигарками підлягає обов`язковому ліцензуванню, а дана діяльність повинна обов`язково контролюватись, з даного приводу він звернувся тоді на лінію «102» та добровільно видавав вказану пачку сигарет. На той час вказану діяльність здійснював в кіоску «Тютюнові вироби» чоловік, можливо пенсійного віку. Протягом 2021 року ОСОБА_5 частково був за межами м. Первомайськ, а тому належної уваги вказаній проблемi він не надавав, однак перебуваючи на центральному ринку м. Первомайськ, тобто територія ринку ТОВ «Флора.», який розташований по вул. Гагаріна 29, та проходячи біля кіоску «Тютюнові вироби», він побачив, що цигарки іноземного виробництва, а також цигарки з разом з марками акцизного податку, які мають явно виражені ознаки підробки, продовжують реалізовуватись вільним чином, але уже не чоловіком, а молодою жінкою.

Було допитано свідка ОСОБА_7 , який пояснив, що на Первомайському центральному ринку періодично купує цигарки. Дані цигарки він купує в металевому синьому кіоску, що має назву «Тютюнові вироби», який розташовано в межах ринку біля будівлі м`ясного корпусу. В даному кіоску він купує цигарки, оскільки вони там дешевші, однак при цьому йому відомо, що вони не мають марок акцизного податку.

У клопотання зазначено, що є вагомі підстави вважати, що на території Первомайського центрального ринку ТОВ «Флора.» в м. Первомайськ вул. Гагаріна 29, в кіоску «Тютюнові вироби» площею 9,43 кв.м. зберігаються пачки сигарет без марок акцизного податку та з марками акцизного податку, що мають ознаки підроблення та мають відношення до вчинення вказаного злочину.

З метоювиявлення вказанихпачок сигарет,що маютьзначення речовихдоказів,у клопотанніпоставлено питаннящодо доцільності проведення обшуку на території Первомайського центрального ринку ТОВ «Флора.» в м. Первомайськ вул. Гагаріна 29, в кіоску «Тютюнові вироби», площею 9,43 кв.м., торгове місце 59, ФОП ОСОБА_6 .

У клопотанні ставиться питання про отримання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання: запакованих пачок сигарет (в кількості по 20 одиниць в кожній), без марок акцизного податку встановленого зразку; запакованих пачок сигарет (в кількості по 20 одиниць в кожній), з марками акцизного податку, які мають ознаки підробки, такі як: відсутність голограми, неякісний друк кольорів та/або шрифтів, відсутність основних контрольних елементів; марок акцизного податку, які мають ознаки підробки, такі як: відсутність голограми, неякісний друк кольорів та/або шрифтів, відсутність основних контрольних елементів; грошових коштів, отриманих від реалізації пачок сигарет з марками акцизного податку встановленого зразку, які мають ознаки підробки та без них; видаткових накладних, товарно-транспортних накладних щодо придбання та/або транспортування пачок сигарет з марками акцизного податку встановленого зразку, які мають ознаки підробки та без них; чорнових записів, блокнотів, зошитів, що містять інформацію про обсяги реалізації пачок сигарет з марками акцизного податку встановленого зразку, які мають ознаки підробки та без них.

Слідчий зазначає, що іншими способами неможливо довести обставини, причетність до вчинення злочину без відшукання вищевказаних речей, як речових доказів, що можуть бути за місцем здійснення діяльності Фізичної особи підприємця ОСОБА_6 у кіоску 9,43 кв.м. по АДРЕСА_1 , оскільки доступ до даного кіоску обмежений. Застосування інших заходів забезпечення кримінального провадження, проводити недоцільно у зв`язку з тим, що ФОП ОСОБА_6 може вчинити дії спрямовані на знищення/псування/приховування пачок сигарет із підробними марками акцизного податку, які зберігає у кіоску 9,43 кв.м. по АДРЕСА_1 з метою уникнення кримінальної відповідальності.

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання в повному обсязі.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя прийшов до таких висновків.

16.11.2021 на адресу Первомайської окружної прокуратури надійшло звернення ОСОБА_5 щодо здійснення збуту тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку на центральному ринку м. Первомайськ, розташованому по вул. Гагаріна в торгівельному павільйоні «Тютюнові вироби».

17.11.2021 до ЄРДР внесено відомості щодо кримінального провадження за № 42021152050000099; розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України.

Під час досудового розслідування вчинено ряд процесуальних дій, зокрема допитано свідка ОСОБА_5 та ОСОБА_7 , з показань яких вбачається, що ними було придбано на центральному ринку в м. Первомайськ, ринок "Флора" по вул. Гагаріна, 29, у торгівельному кіоску "Тютюнові вироби" пачки сигарет, на яких були марки акцизного податку з ознаками підробки.

Відповідно до ліцензії на право на Роздрібну торгівлю тютюновими виробами ФОП ОСОБА_6 мала таку ліцензію до 05.11.2021.

Листом від 08.12.2021 № 28 директор ТОВ "Флора" (55200, м. Первомайськ, вул. Гагаріна, 29, ЄДРПОУ 38395534) надало слідчому копію договору ФОП ОСОБА_6 від 26.05.2021 № 2/5т/м-59. З якого вбачається, що ОСОБА_6 орендує у Товариства з обмеженою відповідальністю "Флора" торгівельну площу 9,43 кв. м. для провадження підприємницької діяльності, яка розташована за адресою: АДРЕСА_3 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо земельна ділянка 4810400000:06:081:0054 має площу 2.1197 га, тип власності: комунальна власність (Первомайської міської ради), цільовое призначення: 03.10 Для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов`язаної з отриманням прибутку) та перебуває у оренді ТОВ «Флора.».

Викладені у клопотанні обставини кримінального правопорушення у даному кримінальному провадженні підтверджуються доданими до клопотання документами та матеріалами кримінального провадження. За встановлених вище обставин обшук, з метою відшукання та вилучення вищезазначених речових доказів, є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування. Такий захід є пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

За таких обставин, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 234, 235, 372 КПК України, слідчий суддя

постановив:

клопотання слідчого СВ Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором Первомайської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42021152050000099 про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України, про надання дозволу на обшук, задовольнити;

надати старшому слідчомуСВ ПервомайськогоРВП ГУНПв Миколаївськійобласті ОСОБА_8 ,слідчому СВПервомайського РВПГУНП вМиколаївській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку за місцем здійснення підприємницької діяльності Фізичною особою підприємцем ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ) у кіоску «Тютюнові вироби», площею 9,43 кв.м., номер торгового місця АДРЕСА_4 , а саме на території земельної ділянки з кадастровим номером 4810400000:06:081:0054 площею: 2.1197 га, комунальної власності, яка перебуває у оренді ТОВ «Флора» (ЄДРПОУ 38395534), з метою відшукання доказів, що містять в собі відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України, а саме:

- запакованих пачок сигарет (у кількості по 20 одиниць в кожній), без марок акцизного податку встановленого зразку;

- запакованих пачок сигарет (в кількості по 20 одиниць в кожній), з марками акцизного податку, які мають ознаки підробки, такі як: відсутність голограми, неякісний друк кольорів та/або шрифтів, відсутність основних контрольних елементів;

- марок акцизного податку, які мають ознаки підробки, такі як: відсутність голограми, неякісний друк кольорів та/або шрифтів, відсутність основних контрольних елементів;

- грошових коштів, отриманих від реалізації пачок сигарет з марками акцизного податку встановленого зразку, які мають ознаки підробки та без них;

- видаткових накладних, товарно-транспортних накладних щодо придбання та/або транспортування пачок сигарет з марками акцизного податку встановленого зразку, які мають ознаки підробки та без них;

- чорнових записів, блокнотів, зошитів, що містять інформацію про обсяги реалізації пачок сигарет з марками акцизного податку встановленого зразку, які мають ознаки підробки та без них.

Строк дії ухвали до 05.01.2022.

Ухвала надає право проникнути в приміщення за місцем здійснення підприємницької діяльності Фізичною особою підприємцем ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ), а саме у кіоск «Тютюнові вироби», площею 9,43 кв.м., номер торгового місця АДРЕСА_4 , на території земельної ділянки з кадастровим номером 4810400000:06:081:0054 площею: 2.1197 га, комунальної власності, яка перебуває у оренді ТОВ «Флора» (ЄДРПОУ 38395534), лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Виготовлено дві копії ухвали, які позначено як копії.

Слідчий суддя ОСОБА_9 ОСОБА_10

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення09.12.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу101775167
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері господарської діяльності Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пресилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних парерів чи білетів державної лотереї

Судовий реєстр по справі —484/4845/21

Ухвала від 09.12.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 07.12.2021

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні