Ухвала
від 22.11.2021 по справі 495/9603/21
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 495/9603/21

Номер провадження 1-кс/495/2828/2021

22 листопада 2021 рокум. Білгород-Дністровський

Слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Білгород-Дністровському клопотання слідчого СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області майора поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

22.11.2021 року слідчий СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області майор поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області з погодженним прокурором Білгород-Дністровською окружною прокуратурою клопотанням про проведення обшуку територій, сховищ, будівель, споруд, гаражів та інших приміщеньта транспортних засобів, які будуть знаходитись на території, а також інших об`єктів колективного підприємства«Радуга» ідентифікаційний код юридичної особи: 20925792, за адресою: Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Старокозаче, вул. Тіниста, 10 (колишня Будьонного), з метою виявлення та вилучення: наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, конопель та рослин снотворного маку, обладнання, предметів та речей, які застосовані, чи можу бути застосовані для посіву та вирощування наркотичних речовин; телефонів, системних блоків комп`ютерів, ноутбуків, електронних карт пам`яті, документів та інших носів інформації, де міститься інформація, що має значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню; інших речей, предметів, речовин, зброї та інших засобів, обіг яких заборонено.

В клопотанні зазначено, що слідчим відділом Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021162240001367 від 16.11.2021 за правовою кваліфікацією, кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України щодо незаконного посіву та вирощування конопель за попередньою змовою групою осіб з метою збуту.

Досудовим розслідуванням встановлено, що проводячи профілактичні заходи щодо запобігання незаконного посівута вирощуванняконопель натериторії Білгород-Дністровськогорайону Одеськоїобласті,від громадян,що небажають надаватисвої персональнідані отриманоінформацію проте,що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,на територіїколективного підприємства«Радуга» ідентифікаційнийкод юридичноїособи: НОМЕР_1 ,що розбатованепо АДРЕСА_1 ,облаштувавши приміщенняультрафіолетовим освітлюваннямта системоюкондиціонування повітря,організував незаконнийпосів тавирощування конопельз метоюподальшого збуту.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо нерухомого майна - власником нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 , відомості про власника відсутні.

На підставі довідки за № 1320 від 15.11.2021 виданої Старокозацькою сільською радою Білгород-Дністровського району Одеської області встановлено, що згідно акту обстеження № 2 від 10.09.2021 по АДРЕСА_1 , розташоване колективне підприємства«Радуга» ідентифікаційний код юридичної особи: 20925792.

За твердженням слідчого, під час проведення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні слідчих дій спрямованих на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у даному кримінальному провадженні, з метою документів, речей і предметів та мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

На підставі наведеного слідчий просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши слідчого, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання. Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора. Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз. Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про:1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали; 2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук; 3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала; 4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку; 5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

В судовому засіданні встановлено, що слідчим відділом Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021162240001367 від 16.11.2021 за правовою кваліфікацією, кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України щодо незаконного посіву та вирощування конопель за попередньою змовою групою осіб з метою збуту.

В ході проведення слідчо-розшукових заходів встановлено, що проводячи профілактичні заходи щодо запобігання незаконного посівута вирощуванняконопель натериторії Білгород-Дністровськогорайону Одеськоїобласті,від громадян,що небажають надаватисвої персональнідані отриманоінформацію проте,що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,на територіїколективного підприємства«Радуга» ідентифікаційний код юридичної особи: 20925792, що розбатоване по АДРЕСА_1 , облаштувавши приміщення ультрафіолетовим освітлюванням та системою кондиціонування повітря, організував незаконний посів та вирощування конопель з метою подальшого збуту.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо нерухомого майна - власником нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 , відомості про власника відсутні.

На підставі довідки за № 1320 від 15.11.2021 виданої Старокозацькою сільською радою Білгород-Дністровського району Одеської області встановлено, що згідно акту обстеження № 2 від 10.09.2021 по АДРЕСА_1 , розташоване колективне підприємства«Радуга» ідентифікаційний код юридичної особи: 20925792

Беручи до уваги вищенаведене, та з метою виявлення усіх фактів скоєння кримінальних правопорушеннь, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області майора поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку обґрунтоване та підлягає задоволенню, оскільки має істотне значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

Керуючись статтею 29 Конституції України, статтями 233, 234, 235, 369-372, 392-395 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області майора поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 та іншим слідчим, які входять до групи слідчих в даному кримінальному проваджені, прокурорам Білгород-Дністровської окружної прокуратури, які включені до групи прокурорів даного кримінального правопорушення, а також за дорученням іншим співробітникам ГУНП в Одеській області дозвіл на проведення обшуку територій, сховищ, будівель, споруд, гаражів та інших приміщеньта транспортних засобів, які будуть знаходитись на території, а також інших об`єктів колективного підприємства«Радуга» ідентифікаційний код юридичної особи: 20925792, за адресою: Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Старокозаче, вул. Тіниста, 10 (колишня Будьонного), з метою виявлення та вилучення: наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, конопель та рослин снотворного маку, обладнання, предметів та речей, які застосовані, чи можу бути застосовані для посіву та вирощування наркотичних речовин; телефонів, системних блоків комп`ютерів, ноутбуків, електронних карт пам`яті, документів та інших носів інформації, де міститься інформація, що має значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню; інших речей, предметів, речовин, зброї та інших засобів, обіг яких заборонено.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала, у відповідності до ст.309 Кримінального процесуального кодексу України, оскарженню не підлягає та заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_5 ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення22.11.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу101785570
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —495/9603/21

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні