Ухвала
від 06.12.2021 по справі 756/18230/21
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

06.12.2021 Справа № 756/18230/21

УКРАЇНА

ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА


Унікальний №756/18230/21

Провадження №2/756/7416/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2021 року м. Київ

Суддя Оболонського районного суду м. Києва Диба О.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія Супутникінвест до Приватного підприємства Мале приватне підприємство Легіон і Ко , ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Приватного підприємства Бремо , Приватного підприємства Трансбуд , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Товариства з обмеженою відповідальністю Б.В. , Товариства з обмеженою відповідальністю Ессенті , Київської міської ради (Територіальної громади міста Києва), третя особа: Комунальне підприємство Житлосервіс Куренівка про виділ співвласником у натурі частки із майна, що перебуває у спільній частковій власності, визнання права власності на виділену в натурі частку майна як на окремий об`єкт нерухомості, та про припинення для співвласника права спільної часткової власності на об`єкт нерухомості,

УСТАНОВИВ:

ТОВ Компанія Супутникінвест звернулося до Оболонського районного суду м. Києва із позовною заявою до відповідачів про виділ співвласником у натурі частки із майна, що перебуває у спільній частковій власності, визнання права власності на виділену в натурі частку майна як на окремий об`єкт нерухомості, та про припинення для співвласника права спільної часткової власності на об`єкт нерухомості.

Вивчивши матеріали вказаної позовної заяви, суд вважає, що вона підлягає поверненню ТОВ Компанія Супутникінвест , виходячи із наступного.

Так, у відповідності до ч. 2 ст. 175 ЦПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

У свою чергу пунктом 5.22 ДСТУ 4163:2020 Уніфікована системаорганізаційно-розпорядчої документації, Вимоги до оформлення документів , затверджених Наказом ДП УкрНДНЦ від 01.07.2020 за № 144 Про прийняття та скасування національних стандартів підпис має містити найменування посади особи, яка підписує документ (уповній формі, якщо документ надрукований не на бланку, у скороченій - на документі, надрукованому на бланку), особистий підпис (окрім електронних документів), власне ім`я і прізвище.

У разі відсутності посадової особи, найменування посади, власне ім`я і прізвище якої зазначено в документі, його підписує особа, яка виконує її обов`язки, або їїзаступник. У цьому разі обов`язково зазначають фактичну посаду, власне ім`я, прізвище особи, яка підписала документ (виправлення вносять рукописним або машинописним способом, якщо документ неможливо передрукувати).

Не дозволено під час підписання документа ставити прийменник За чи правобічну похилу риску перед найменуванням посади. Слова Виконувач обов`язків або В. о. до найменування посади керівника юридичної особи додають лише в разі його заміщення на підставі розпорядчого документа.

Із матеріалів позовної заяви убачається, що у документі як підписанта зазначено директора, ТОВ Компанія Супутникінвест Божкова Я.А., разом з тим підпис виконано із проставленням правобічної похилої риски, що дає підстави вважати, що підпис виконано не ОСОБА_6 , а іншою невстановленою особою.

Однак, в всупереч вказаним нормам при підписанні позовної заяви іншою особою не було зазначено її фактичну посаду, власне ім`я, прізвище.

Таким чином, суд позбавлений можливості визначити, ким була підписана позовна заява та встановити її повноваження.

Крім того, згідно ч. 7 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Проте у переліку додатків до позовної заяви не зазначено про те, що сторона позивача надає до суду документи, що підтверджують повноваження представника, яким було підписано саму позовну заяву. Відбиток печатки товариства у поданій позовній заяві, також відсутня.

Натомість стороною позивача до позовної заяви взагалі не додано будь-яких матеріалів, визначених як додатки до позову та відсутні відомості про сплату судового збору, про що 26.11.2021 начальником відділу документального обігу, контролю та забезпечення розгляду звернень громадян та начальником відділу організаційного забезпечення розгляду цивільних та адміністративних справ Оболонського районного суду м. Києва було складено відповідний акт.

З огляду на викладене, суд не убачає підстав для прийняття позовної заяви до розгляду, оскільки відсутні відомості щодо особи, якою було підписано позовну заяву.

Пунктом 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України визначено, що позовна заява повертається у випадках, коли, зокрема, заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу.

Таким чином, враховуючи те, що позовна заява підписана особою, посадове становище якої не вказано , суддя приходить до висновку, що позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія Супутникінвест до Приватного підприємства Мале приватне підприємство Легіон і Ко , ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Приватного підприємства Бремо , Приватного підприємства Трансбуд , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Товариства з обмеженою відповідальністю Б.В. , Товариства з обмеженою відповідальністю Ессенті , Київської міської ради (Територіальної громади міста Києва), третя особа: Комунальне підприємство Житлосервіс Куренівка про виділ співвласником у натурі частки із майна, що перебуває у спільній частковій власності, визнання права власності на виділену в натурі частку майна як на окремий об`єкт нерухомості, та про припинення для співвласника права спільної часткової власності на об`єкт нерухомості підлягає поверненню.

Додатково суд роз`яснює, відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України у випадку повернення заяви заявнику це не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Керуючись ст. 175, 177, 185, 353 ЦПК України, суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія Супутникінвест (04050, м. Київ, вул. Мельникова, 12, код ЄДРПОУ 16288049) до Приватного підприємства Мале приватне підприємство Легіон і Ко (04074, м. Київ, вул. Попова, 12, код ЄДРПОУ 21572261), ОСОБА_1 (дата народження невідомо, РНОКПП невідомо, АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (дата народження невідомо, РНОКПП невідомо, АДРЕСА_1 ), Приватного підприємства Бремо (04075, м. Київ, вул. Курортна, 15, код ЄДРПОУ 04787540), Приватного підприємства Трансбуд (04205, м. Київ, просп. Оболонський, 16, код ЄДРПОУ 25387425), ОСОБА_3 (дата народження невідомо, РНОКПП невідомо, АДРЕСА_2 ), ОСОБА_4 (дата народження невідомо, РНОКПП невідомо, АДРЕСА_3 ), ОСОБА_5 (дата народження невідомо, РНОКПП невідомо, АДРЕСА_4 ), Товариства з обмеженою відповідальністю Б.В. (04205, м. Київ, просп. Оболонський, 16, код ЄДРПОУ 36386617), Товариства з обмеженою відповідальністю Ессенті (04205, м. Київ, просп. Оболонський, 16, код ЄДРПОУ 20028785), Київської міської ради (Територіальної громади міста Києва) (01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, код ЄДРПОУ 22883141), третя особа: Комунальне підприємство Житлосервіс Куренівка (04212, м. Київ, вул. Тимошенка, 2-В, код ЄДРПОУ 33597153) про виділ співвласником у натурі частки із майна, що перебуває у спільній частковій власності, визнання права власності на виділену в натурі частку майна як на окремий об`єкт нерухомості, та про припинення для співвласника права спільної часткової власності на об`єкт нерухомості - повернути позивачу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до суду апеляційної інстанції шляхом подання апеляційної скарги протягом 15 днів з дня її вручення через суд першої інстанції;

Ухвала набирає законної сили після її підписання суддею.

Суддя О.В. Диба

Дата ухвалення рішення06.12.2021
Оприлюднено12.12.2021
Номер документу101802881
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення для співвласника права спільної часткової власності на об`єкт нерухомості

Судовий реєстр по справі —756/18230/21

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні