Ухвала
від 14.12.2021 по справі 483/2069/21
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Справа № 483/2069/21

Провадження 1-кс/483/446/2021

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2021 року м. Очаків

Слідчий суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ ВП №7 МРУП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Очаківського відділу Миколаївської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И Л А :

Слідчий СВ ВП №7 МРУП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Очаківського міськрайонного суду Миколаївській області з клопотанням, погодженим з прокурором Очаківського відділу Миколаївської окружної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку.

Своє клопотання обґрунтував тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12021152100000275 від 02 жовтня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

Під час досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженню встановлено, що ЧЧ ВП № 7 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області зареєстровано заяву від заступника директора ГО «Народне ополчення» ОСОБА_5 про те, що невстановлені особи підрядника Очаківської комунальної служби благоустрою та в/ч НОМЕР_1 , діючи під виглядом проведення будівельних робіт з укладення залізобетонних жолобів в м. Очаків по вул. Суворова, шляхом обману, замінивши вказані будівельні матеріали на такі, що були використані при проведенні робіт, заволоділи коштами місцевого бюджету.

Допитаний під час досудового розслідування в якості свідка ОСОБА_5 пояснив, що навесні 2020 року від мешканця м. Очаків, який забажав залишитись невідомими, йому стало відомо, про те, що посадові особи Очаківської комунальної служби благоустрою та посадові особи військової частини в/ч НОМЕР_1 заволоділи військовим майном, а саме залізобетонними жолобами, які незаконно демонтували з військового летовища, що на в`їзді до м. Очаків, Миколаївської області. Вказані жолоби було демонтовано та встановлено по АДРЕСА_1 в напрямку спуску до колишнього рибзаводу. Роботи проводились під умовним законним встановленням Очаківською службою благоустрою дощових жолобів на вказаній ділянці вулиці. Крім цього, ОСОБА_5 зазначив, що демонтування та встановлення вказаних жолобів проводилось виключно військовослужбовцями в/ч НОМЕР_1 з використанням їх спеціальної техніки у вигляді кранів та вантажних автомобілів.

З метою підтвердження обстави, зазначених в ході допиту свідком ОСОБА_5 , слідчим було надано доручення в порядку ст. 40 КПК України, на допит в якості свідків осіб, які проживають на ділянці вулиці Суворова в м. Очаків, де проводились роботи з влаштування залізобетонних жолобів.

За результатами виконання доручення слідчого, свідки ОСОБА_6 та ОСОБА_7 пояснили, що дійсно при проведенні робіт з встановлення залізобетонних жолобів брали участь військовослужбовці та військова техніка.

Разом із тим, в ході досудового розслідування встановлено, що відповідно до договору підряду № 1-5/2016 від 12.05.2016р., укладеного між Очаківською комунальною службою благоустрою в собі начальника ОСОБА_8 та Приватним підприємством «Південь» в особі директора ОСОБА_9 , ПП «Південь» зобов`язується виконати роботи з поточного ремонту дощової каналізації по вул. Приморський спуск. Загальна вартість робіт згідно договору 198177 грн 60 коп..

Допитаний в якості свідка директор ПП «Південь» ОСОБА_9 пояснив, що дійсно ПП «Південь» на замовлення Очаківської комунальної служби благоустрою виконувало роботи з влаштування липневих жолобів по вул. Приморський спуск на підставі договору № 1-5/2016. Як пояснив свідок, будь-якої важкої техніки у власності ПП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » немає, та при проведенні зазначених вище робіт ним винаймався кран у фірми з назвою «Скат» в м. Миколаєві. Однак, на запитання щодо участі військовослужбовців у проведенні вказаних робіт, свідок ОСОБА_9 зазначив, що важка техніка та особовий склад останніх не залучалися.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що приватне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розташоване за адресою: АДРЕСА_2 в будинку, що на праві приватної власності належить ТОВ «МІРРА-МАРІЯ».

З метою забезпечення належної фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, проведення судових експертиз у кримінальному провадженні та отримання документів, які мають доказове значення для подальшого досудового розслідування у органу досудового розслідування вникла необхідність у вилученні документів по договору підряду № 1-5/2016 від 12 травня 2016 року, укладеного між Очаківською комунальною службою благоустрою в собі начальника ОСОБА_8 та Приватним підприємством «Південь», а саме: оригіналів договорів, проектно-кошторисної документації, актів виконаних робіт, платіжних документів на сплату робіт, закупівлю матеріалів, виплату грошових коштів робітникам, договорів на оренду важкої та спеціальної техніки, чорнових записів та інших документів, які стосуються виконання робіт з поточного ремонту дощової каналізації по АДРЕСА_3 , і виявити їх в менш обтяжливий спосіб, ніж шляхом обшуку є неможливим, слідчий просив клопотання задовольнити, надати дозвіл на проведення обшуку будинку АДРЕСА_2 , з метою виявлення та вилучення зазначених документів.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши додані до клопотання документи, слідчий суддя дійшла наступного.

Подане клопотання відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України, матеріали клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, копія заяви, копія запитів, копія договору підряду, копія протоколів допиту свідків, інформаційна довідка з реєстру нерухомого майна, інформаційна довідка з реєстру юридичних осіб) містять достатні дані про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного вище кримінальних правопорушень, а також про те, що документи, які необхідно відшукати,можуть знаходитисяза місцемздійснення підприємницькоїдіяльності приватнимпідприємством «Південь» і вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

При цьому, слідчий суддя виходить з того, що слідчий на виконання вимог ч. 5 ст. 234 КПК України в судовому засіданні довів наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі.

Задовольняючи клопотання слідчого, слідчий суддя виходить з того, що перевірити наявність зазначених речей у спосіб, менш обтяжливий, ніж обшук приміщення підприємства, є неможливим через ризик їх знищення, втрати або переховування.

Перевіряючи пропорційність втручання у право на повагу до житла, слідчий суддя враховує, що органом досудового розслідування вжито заходів до ідентифікації особи, у якої можуть перебувати відшукуванні речі і документи, а також встановлено власника нерухомого майна.

З урахуванням викладеного, слідчий суддя дійшла висновку, що клопотання про проведення обшуку підлягає задоволенню.

На підставі вище викладеного керуючись ст.ст. 234, 235, 376 КПК України, -

У Х В А Л И Л А :

Клопотання слідчогоСВ ВП№7МРУП ГУНПв Миколаївськійобласті ОСОБА_3 ,погоджене зпрокурором Очаківськоговідділу Миколаївськоїокружної прокуратури ОСОБА_4 ,про проведенняобшуку задовольнити.

Надати групі слідчих у кримінальному провадженні № 12021152100000275 дозвіл на проведення обшуку будинку АДРЕСА_2 , що на праві приватної власності належить ТОВ «МІРРА-МАРІЯ», за місцем здійснення підприємницької ПП «Південь» (код ЄДРПОУ 30747014), з метою виявлення та вилучення документів по договору підряду № 1-5/2016 від 12 травня 2016 року укладеного між Очаківською комунальною службою благоустрою в собі начальника ОСОБА_8 та Приватним підприємством «Південь», а саме: оригіналів договорів, проектно-кошторисної документації, актів виконаних робіт, платіжних документів на сплату робіт, закупівлю матеріалів, виплату грошових коштів робітникам, договорів на оренду важкої та спеціальної техніки, чорнових записів та інших документів, які стосуються виконання робіт з поточного ремонту дощової каналізації по вул. Приморський спуск в м. Очакові, Миколаївської області.

Строк діїухвали визначитидо 14 січня 2022 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення14.12.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу101858561
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —483/2069/21

Ухвала від 14.12.2021

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Шевиріна Т. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні