Ухвала
від 12.12.2021 по справі 219/13009/17
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/13009/17

Провадження № 2/219/1139/2021

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 грудня 2021 року Артемівсткий міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Погрібної Н.М.,

за участю секретаря Захарчук М.В.,

представників позивача Краматорського прикордонного загіну Матюшки В.В., Маслова О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Бахмуті в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об`єданих сил в інтересах держави в особі ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 (військова частина НОМЕР_1 ) до ОСОБА_1 , третя особа - ТДВ «Страхове товариство «Домінанта», про відшкодування майнової шкоди,

встановив:

позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 , третя особа - ТДВ «Страхове товариство «Домінанта», про відшкодування майнової шкоди, який в подальшому уточнив та в якому просить стягнути з відповідача на користь держаи в особі ІНФОРМАЦІЯ_2 (військова частина НОМЕР_1 ) завдану майнову шкоду у розмірі 248318,37 грн. та вирати за проведення експертизи в сумі 8580 грн.

13.12.2021 р. від представника позивача Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об`єданих сил надійшло клопотання про залучення ТДВ «Страхове товариство «Домінанта» в якості співвідповідача у справі, посилаючись на те, що під час судового засідання 22.11.2021 р. стало відомо, що ОСОБА_1 на дату вчинення дорожньо-транспортної пригоди мав діючий поліс обов`язкового стархування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів серії АЕ № 8444853, оформлений на транспортний засіб автомобіль Toyota Corolla, номерний знак НОМЕР_2 , укладений з ТДВ «Страхове товариство «Домінанта».

Представники позивачаКраматорського прикордонногозагінув судовому засіданні не заперчували пррти клопотання.

В судовезасіданні відповідачта йогопредставник нез`явились,про час,дату тамісце розглядусправи повідомлялись,остання надалазаяву пророзгляд справиу їїта відповідачавідсутність,не заперечувалипррти клопотанняпредставника позивача.

Відповідно до вимог ч. 2ст. 247 ЦПК Україниу разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до наступного.

Як вбачається з заяви представника позивача, між ОСОБА_1 та ТДВ «Страхове товариство «Домінанта» укладено поліс обов`язкового стархування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на автомобіль Toyota Corolla, номерний знак НОМЕР_2 .

З матеріалів справи вбачається, що ТДВ «Страховетовариство «Домінанта»є третьоюособою усправі.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження- до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідності до ч. 4 ст. 51 ЦПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи, що між ОСОБА_1 та ТДВ «Страхове товариство «Домінанта» укладено поліс бов`язкового стархування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на автомобіль Toyota Corolla, номерний знак НОМЕР_2 , суд вважає необхідним клопотання представника позивача задовольнити, виключити ТДВ «Страхове товариство «Домінанта» з числа третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, залучивши її в якості співвідповідача у справі, у зв`язку з чим, відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст.51,260,261 ЦПК України, суд,

ухвалив:

клопотання представника позивача Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об`єданих сил, задовольнити.

Виключити ТДВ «Страхове товариство «Домінанта» з числа третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, залучивши її в якості співвідповідача у справі.

Судове засідання відкласти до 10 год. 00 хв., 29.12.2021 р.

Відповідач у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали має право подати відзив на заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, а також всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

У строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов (ч.1ст. 193 ЦПК України).

Позивач у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву має право подати відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України та копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідач у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив має право подати заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https://arm.dn.court.gov.ua/sud0503/.

Копію ухвали напарвити учасникам справи, а співвідповідачу ТДВ «СК «Домінаната» разом з копією позовної заяви та копіями доданих документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М.Погрібна

Дата ухвалення рішення12.12.2021
Оприлюднено30.08.2022
Номер документу101888828
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування майнової шкоди

Судовий реєстр по справі —219/13009/17

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 12.12.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 24.10.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Погрібна Н. М.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Погрібна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні