Ухвала
від 13.12.2021 по справі 640/30240/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

13 грудня 2021 року справа №640/30240/21

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Кузьменка В.А., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи клопотання представника Комунального підприємства Позняки-Інвест-УКБ Дарницького району міста Києва про вступ у справу третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача в адміністративній справі

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю БК КБР доАнтимонопольного комітету України провизнання протиправним та скасування рішення

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю БК КБР (далі по тексту - позивач) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Антимонопольного комітету України (далі по тексту - відповідач), в якому просить визнати протиправним та скасувати рішення відповідача №21358-р/пк-пз від 20 вересня 2021 року.

Ухвалою від 27 жовтня 2021 року Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження в адміністративній справі №640/30240/21 до в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи та проведення судового засідання.

До суду надійшло клопотання представника Комунального підприємства Позняки-Інвест-УКБ Дарницького району міста Києва про вступ у справу третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, оскільки останнє є замовником процедури закупівлі.

Відповідно до частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Оскільки рішення у даній справі може вплинути на права, інтереси або обов`язки Комунального підприємства Позняки-Інвест-УКБ Дарницького району міста Києва , суд вважає за можливе задовольнити клопотання та залучити Комунальне підприємство Позняки-Інвест-УКБ Дарницького району міста Києва до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 49, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва,-

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити клопотання представника Комунального підприємства Позняки-Інвест-УКБ Дарницького району міста Києва про вступ у справу як третя особа.

2. Залучити до участі в адміністративній справі Комунальне підприємство Позняки-Інвест-УКБ Дарницького району міста Києва (02096, м. Київ, вул. Ялтинська, 14) як третю, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

3 Зобов`язати позивача у триденний строк з дня вручення копії ухвали направити залученій особі копію позовної заяви та доданих до неї документів, докази чого надати суду.

4. Запропонувати третій особі у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали подати до Окружного адміністративного суду міста Києва пояснення щодо позовної заяви, відповідні докази, на які вона посилається при їх обґрунтуванні проти наведених позивачем обставин та правових підстав позову, оформлені відповідно до положень частин другої-четвертої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України та докази надіслання (надання) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

5. Копію ухвали направити учасникам справи.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя В.А. Кузьменко

Дата ухвалення рішення13.12.2021
Оприлюднено15.12.2021
Номер документу101891142
СудочинствоАдміністративне
Сутьвступ у справу третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача в адміністративній справі за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю БК КБР доАнтимонопольного комітету України провизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —640/30240/21

Рішення від 27.10.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 13.12.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 27.10.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні