Ухвала
від 14.12.2021 по справі 380/15260/21
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/15260/21

У Х В А Л А

про залучення третьої особи та призначення судового засідання

14 грудня 2021 року м. Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Качур Р.П. розглянув у порядку письмового провадження питання щодо залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, та призначення судового засіданні у адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до Середньої загальноосвітньої школи № 1 м. Трускавець про зупинення експлуатації будівлі до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки -

УСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області звернулося до Львівського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Середньої загальноосвітньої школи № 1 м. Трускавець, у якій просить зупинити експлуатацію будівлі Середньої загальноосвітньої школи № 1 м. Трускавець за адресою: Україна 82200 Львівська область м. Трускавець вул. Садова 14, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки шляхом опечатування (опломбовування) та відімкнення від джерел живлення, окрім робіт, пов`язаних із усуненням порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що під час проведення позивачем позапланового заходу на об`єкті відповідача виявлено ряд порушень вимог пожежної та техногенної безпеки. У зв`язку з існуючою, на думку позивача, небезпекою він звернувся із цією позовною заявою до суду.

Ухвалою від 15.09.2021 провадження в адміністративній справі відкрито за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

На адресу суду від відповідача надійшов відзив на позовну заяву (вх. № 80161 від 04.11.2021), у якому проти позову заперечив. Зазначив, що ним вжито заходів щодо усунення частину порушень, зафіксованих в акті № 78 від 16.06.2021 (далі - Акт), а саме: укладено із Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності, в особі ректора ОСОБА_1 договір № 969/21 НПБ про навчання відповідальних працівників шкільного закладу за програмами Навчання з питань пожежної безпеки посадових осіб підприємств, установ та організацій , Спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум) для працівників, зайнятих на роботах з підвищеною пожежною небезпекою , яке буде проведено до кінця 2021 року (пункт 4 Акта); в центральному холі на першому поверсі під сходовим маршем ліквідовано приміщення, підвальні приміщення очищено від горючих матеріалів та меблів, про що повідомлено начальника Дрогобицького РУ ГУ ДСНС України у Львівській області листом від 15.09.2021 (пункти 7, 8 Акта); встановлено пристрої для самозачинення дверей сходових клітин, коридорів, холів, проходів (пункт 5 Акта); начальнику Дрогобицького РУ ГУ ДСНС України у Львівській області надано сертифікати відповідності та клас пожежогасіння (пункт 6 Акта). Також вказав, що Середня загальноосвітня школа № 1 м. Трускавець є бюджетною установою, тому з об`єктивних підстав не має можливості вчасно проводити ремонтні роботи. Крім цього, відповідач надав докази звернення до Відділу освіти Трускавецької міської ради Львівської області із заявами про усунення порушень на виконання Акта від 16.06.2021 № 78. Просив розглянути справу з викликом сторін.

При вирішенні питання щодо залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, та призначення судового засіданні суд керується таким.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

За приписами ч.5 ст.49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

З огляду на зміст позовних вимог і для з`ясування інших обставин справи суд дійшов висновку, що наявні підстави для залучення до участі у справі Відділу освіти Трускавецької міської ради Львівської області як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

При вирішенні питання щодо призначення судового засідання у справі, суд керується таким.

За результатами ознайомлення із відзивом та у зв`язку із залученням третьої особи у справі суд дійшов висновку про неможливість ухвалення законного і обґрунтованого судового рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Згідно з частиною 2 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання.

Частиною 5 статті 262 КАС України визначено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд вважає необхідним призначити судове засідання у справі в порядку спрощеного провадження з повідомленням (викликом) сторін для об`єктивного та всебічного розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 49, 241, 248, 256, 262, 293, 294 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Відділ освіти Трускавецької міської ради Львівської області (82200 Львівська область м. Трускавець вул. Бориславська 1; код за ЄДРПОУ 02144513).

2. Перейти із спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін до розгляду адміністративної справи № 380/15250/21 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до Середньої загальноосвітньої школи № 1 м. Трускавець про зупинення експлуатації будівлі до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

3. Запропонувати третій особі подати до суду пояснення щодо позову відповідно до приписів ст. 165 КАС України у 15-денний строк з дня вручення цієї ухвали.

4. Призначити судове засідання на 25 січня 2022 року о 10:30 год. у приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів вул. Чоловського 2; зал судових засідань № 10).

5. Копію ухвали надіслати учасникам справи. Третій особі надіслати також копію позовної заяви з додатками, а також відзиву на позовну заяву з додатками.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання. Заперечення на ухвалу суду можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Качур Р.П.

Дата ухвалення рішення14.12.2021
Оприлюднено16.12.2021
Номер документу101918057
СудочинствоАдміністративне
Сутьзупинення експлуатації будівлі до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки

Судовий реєстр по справі —380/15260/21

Рішення від 25.05.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 14.12.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 15.09.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні