Ухвала
від 14.09.2021 по справі 554/6853/21
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 14.09.2021 Справа № 554/6853/21

Єдиний унікальний номер справи: №554/6853/21

Провадження № 1-кс/554/13141/2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 вересня 2021 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання начальника ВРЗ у СГ та СД СВ Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021170000000011 від 22.02.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Прокуратурою Полтавської області, відповідно до вимог ст.. 214 КПК України, 22.02.2021 до ЄРДР внесено відомості №42021170000000011 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Установлено, що до прокуратури Полтавської області надійшли матеріали Управління СБ України в Полтавській області за фактом того, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПОКВПТГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) здійснюють привласнення коштів під час виконання робіт із реконструкції ділянок теплових мереж.

Встановлено, що протягом 2020 року між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » і ПОКВПТГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укладено 4 договори на загальну суму близько7 млн грн.. щодо виконання вище вказаних робіт.

Зокрема, 31.08.2020 року укладено договір № 31-08-20/3 «Реконструкція ділянок теплової мережі від ЦТП по АДРЕСА_1 котельні по АДРЕСА_2 » вартістю 2,6 млн. грн. та договір №31-08-20/4 «Реконструкція ділянок теплової мережі від ТК2 до ж/б по АДРЕСА_3 , котельні по АДРЕСА_4 » вартістю 1,8 млн. грн.. (виконання частини робіт на загальну суму 400 тис. грн.. перенесено на 2021 рік).

В свою чергу, за наявними даними, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » привласнили грошові кошти, передбачені на виконання робіт за вказаними договорами, шляхом штучного завищення вартості виконаних робіт на загальну суму 3,2 млн. грн..

Так, встановлено, що реконструкцію вказаних ділянок теплових мереж здійснено не в повному обсязі та із залученням субпідрядника гр.. ОСОБА_4 , який використовував офіційно неоформлених місцевих мешканців та низькоякісні товарно-матеріальні цінності.

Зокрема, отримані оперативним шляхом відповідні документальні матеріали свідчать, що гр.. ОСОБА_4 виконав роботи з реконструкції теплових мереж, які передбачені умовами вказаних договорів за 800 тис. грн..

Таким чином, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » внаслідок складання фіктивних актів виконаних робіт привласнили кошти комунального підприємства на загальну суму близько 3,2 млн. грн..

З метою перевірки даних викладених у повідомленні ІНФОРМАЦІЯ_3 щодо привласнення коштів під час укладання та виконання умов договорів № 31-08-20/3 «Реконструкція ділянок теплової мережі від ЦТП по АДРЕСА_1 котельні по АДРЕСА_2 » вартістю 2,6 млн. грн. та №31-08-20/4 «Реконструкція ділянок теплової мережі від ТК2 до ж/б по АДРЕСА_3 , котельні по АДРЕСА_4 » вартістю 1,8 млн. грн.. (виконання частини робіт на загальну суму 400 тис. грн.. перенесено на 2021 рік), у ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні відповідних судових експертиз, зокрема почеркознавчих, будівельно-технічних, економічних експертиз для встановлення фактичної вартості виконаних робіт та їх відповідності до умов договору.

Згідно відомостей Міністерства юстиції України (знаходяться у вільному доступі на Інтернет ресурсі: ІНФОРМАЦІЯ_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_5 .

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань податкова справа « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 .

У ходіпроведення досудовогорозслідування вказаногокримінального провадженнявиникла необхідністьв отриманнікопії документівоблікової справиТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вт.ч.свідоцтва продержавну реєстраціююридичної особи,довідки провзяття наоблік платниківподатків,свідоцтва прореєстрацію платникаподатку надодану вартість,статуту,протоколів установчихзборів,протоколів загальнихзборів,установчих договорів,посадових інструкцій,переміщення попосадах,функціональних обов`язків,наказів пронадання відпусткита викликз неї,заяв проприйняття нароботу,наказів пропризначення тазвільнення службовихосіб тощо,що дастьможливість встановити,хто самеі напідставі чогобув відповідальнимза здійсненняфінансово-господарськоїдіяльності таведення бухгалтерськогота податковогообліку,на підставічого зареєстрованепідприємство,з якогочасу воноявляється платникомподатків таякі містятьзразки підписівслужбових осібТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,а такожоригіналів податковихдекларацій ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,з податкуна доданувартість таз податкуна прибутокпідприємства,та всіхдодатків доних заперіод часуз 01.01.2019року потеперішній час,договору провизнання електроннихдокументів,оригіналів податковихзвітів ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,за періодчасу з01.01.2020року потеперішній час,копій матеріалівперевірок ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,а саме:актів тадодатків доних,довідок,висновків,схем,отриманих копійматеріалів зустрічнихперевірок здодатками,пояснень службовихосіб тарозписок вперіод часуз 01.01.2020по теперішнійчас,крім тогоотримати велектронному виглядіреєстр податковихнакладних ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » заперіод часуз 01.01.2020по теперішнійчас,перелік рахунківвідкритих ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » в банківських установах в період часу з 17.09.2014 по теперішній час.

Необхідність у вилученні вищевказаних документів, полягає в тому, що вони мають значення для досудового розслідування та в подальшому можуть бути використані як доказ під час судового розгляду, адже слідство матиме можливість проведення аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства, встановити хто саме і на підставі чого був відповідальним за здійснення фінансово-господарської діяльності та ведення бухгалтерського та податкового обліку, встановлення фактичних місць придбання товарно-матеріальних цінностей, проведенні економічних експертиз, судово-почеркознавчих експертиз відповідно підписів як в укладених договорах про надання послуг та інших документів які підтверджують виконання та перерахування грошових коштів за виконані роботи, надані послуги, визначення необхідної правової кваліфікації діянь винних посадових осіб тощо, що в подальшому буде слугувати доказами в даному кримінальному провадженні.

Без вилучення зазначених документів орган досудового розслідування не зможе в подальшому призначити експертизи, перевірки до контролюючих органів які планується призначити по кримінальному провадженні та в подальшому компетентні органи які будуть проводити відповідні експертизи та перевірки не зможуть провести їх в повній мірі та обрахувати суму завданих збитків.

Вказані документи знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_5 , розташованому за адресою АДРЕСА_6 та можуть бути отримані лише на підставі ухвали суду.

У судове засідання слідчий не з`явився, про дату, місце та час розгляду клопотання повідомлений належним чином, до суду слідчий подав заяву про розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні. Іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_5 , старшому слідчому СУ ГУНП у Полтавській області ОСОБА_6 , т.в.о. заступнику начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_7 , слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_8 ; слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_9 , слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_10 , старшому слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_11 , слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_12 , старшому слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_13 , слідчому СВ розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_14 , слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_15 на тимчасовий доступ та вилучення наступних документів:

копії матеріалів облікової справи (реєстраційних та статутних документів) « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в т.ч. свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, довідки про взяття на облік платників податків, свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість, статуту, протоколів установчих зборів, протоколів загальних зборів, установчих договорів, посадових інструкцій, переміщення по посадах, функціональних обов`язків, наказів про надання відпустки та виклик з неї, заяв про прийняття на роботу, наказів про призначення та звільнення службових осіб тощо, а також інших документів, наданих підприємством та складених працівниками ІНФОРМАЦІЯ_5 , щодо реєстрації « ОСОБА_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) платником податків, з моменту взяття на облік або реєстрації в органах Державної податкової служби по даний час;

документи, що містять П.І.Б. керівників, головних бухгалтерів, засновників, їх ідентифікаційні коди з початку реєстрації підприємства по даний час;

документи відносно рахунків з переліком банківських і фінансових установ з вказанням назви банку, МФО, номер рахунку та дату відкриття (закриття) рахунку) за період часу з 01.01.2019 по теперішній час;

документи, щодо заборгованості « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по сплаті податків з 01.01.2020 по теперішній час;

документи щодо кількості працівників та інформації з центральної бази даних Державного реєстру фізичних осіб - платників податків та інших обов`язкових платежів щодо сум виплачених доходів і утриманих з них податків особам, відносно яких звітувало підприємство у період з 01.01.2020 по даний час (вказавши ідентифікаційний код кожного працівника), в розрізі по місячно;

оригіналів податкових декларацій «Термоінжиніринг» (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з податку на додану вартість та з податку на прибуток підприємств, та всіх додатків до них за період діяльності товариства з 01.01.2020 по теперішній час, а також договору про визнання електронних документів;

оригіналів податковихзвітів поданих « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період часу з 01.01.2020 року по теперішній час;

податкових накладних по « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з розшифровкою товарів та послуг, в розрізі покупців та постачальників даного підприємства, за період часу з 01.01.2020 року по теперішній час;

належним чином завірених матеріалів перевірок « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: актів та додатків до них, довідок, висновків, схем, отриманих матеріалів зустрічних перевірок з додатками, пояснень службових осіб та розписок, проведених працівниками ІНФОРМАЦІЯ_5 , в період часу з 01.01.2020 по теперішній час,

за наявності, позови до адміністративного суду до « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

документи, що містять інформацію з яких ІР-адрес підприємство відправляло податкову звітність, за чиїм електронним підписом та з яких саме електронних адрес;

документи,щодо вилученнядокументів « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ) правоохоронними органами, з зазначенням органу та номеру кримінального провадження.

документи з інформаційних баз ДПС України відносно податкових накладних по підприємству, з розшифровкою товарів та сформованих Excel-таблиць покупців та постачальників вказаного підприємства за період з 01.01.2020 по теперішній час, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , розташованого за адресою АДРЕСА_6 .

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її виготовлення.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення14.09.2021
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу101929628
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/6853/21

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 23.09.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

Ухвала від 25.08.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 25.08.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 11.08.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 11.08.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 10.08.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні