Рішення
від 16.12.2021 по справі 125/1963/21
БАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

125/1963/21

2-о/125/98/2021

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.12.2021 м. Бар Вінницької області

Барський районний суд Вінницької області в складі:

головуючої судді Салдан Ю. О.,

секретар судового засідання Гаврищук К. М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документа, заінтересована особа Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області,

У С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення і просив встановити факт належності заявнику правовстановлюючого документа - державного акта на право власності на земельну ділянку площею 1,2079 га кадастровий номер 0520280600:01:002:0011 серії ЯА №822486, виданого 21 грудня 2005 року Барським районним відділом земельних ресурсів, де вказано його прізвище, ім`я та по батькові як ОСОБА_1 .

В обґрунтування заяви посилався на те, що йому був виданий державний акт на право власності на землю, однак у написанні його прізвища було допущено помилку в одній букві, що перешкоджає у реалізації прав заявника на володіння , користування та розпорядження своєю власності, зокрема здійснити державну реєстрацію його права власності на земельну ділянку.

На підставі викладеного просив заяву задовольнити і встановити факт належності йому вказаного правовстановлюючого документа.

Заявник ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи. Подав заяву з проханням справу розглянути без його участі, заяву підтримав в повному обсязі та просив її задовольнити.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, про час і місце розгляду справи повідомлений належним чином, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення. Про причини неявки суд не повідомив, жодних заяв до суду не надіслав.

Відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши письмові докази у справі, суд дійшов висновку, що заява є обґрунтованою та підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до статті 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Отже, факти, що підлягають встановленню, повинні мати юридичне значення, тобто від них мають залежати виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян.

Згідно із пунктом 6 частини 1 статі 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Відповідно до частини 1 статті 319 ЦПК України у рішенні суду, серед іншого, повинно бути зазначено мету встановлення факту.

Судом встановлені такі обставини.

Заявник ОСОБА_1 народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в селі Міжлісся Барського району Вінницької області. Вказане підтверджується даними свідоцтва про народження серії НОМЕР_1 , яке видано повторно виконкомом Войнашівської сільської ради Барського району Вінницької області 15.06.1999 і даними паспорта громадянина України серії НОМЕР_2 , який видано Барським РВ УМВС України в Вінницькій області 16.07.1999.

За даними паспорта громадянина України місце проживання заявника з 1977 зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 .

Заявником надано також копію трудової книжки, у якій зазначено ім`я ОСОБА_1 , рік народження - 1953. У трудовій книжці місцем роботи в період з 1992 по 2006 роки вказані різні посади в радгоспі Поділля с. Міжлісся, який потім було перейменовано в СВПД Поділля .

Із наданої заявником копії державного акта на право власності на земельну ділянку серії ЯА №822486, вбачається, що державний акт видано 21 грудня 2005 року Барським районним відділом земельних ресурсів на ім`я ОСОБА_1 . Тобто зазначене в державному акті ім`я різниться з іменем заявника останньою буквою у прізвищі. Державний акт видано на земельну ділянку, яка розташована на території Войнашівсьої сільської ради Барського району Вінницької області, де народився, працював і станом на момент розгляду справи проживає заявник.

Проаналізувавши дані наявних в матеріалах справи документів суд дійшов висновку, що державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯА №822486 дійсно належить заявнику.

Встановлення факту належності заявнику державного акта на право власності на земельну ділянку необхідне заявнику з метою реалізації в повній мірі своїх прав власника, зокрема, для державної реєстрації його права власності на землю.

Отже, з метою надання можливості заявнику у повній мірі реалізувати своє право власності на земельну ділянку, з огляду на відсутність іншого, крім судового, порядку встановлення факту належності йому вказаного документа, суд вважає, що заяву ОСОБА_1 слід задовольнити повністю.

Відповідно до частини 7 статті 294 ЦПК України при ухваленні судом рішення судові витрати не відшкодовуються, якщо інше не встановлено законом.

Керуючись ст. ст. 263-265, 273, 293, 294, 315, 354 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Головне Управління Держгеокадастру у Вінницькій області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документа - задовольнити повністю.

Встановити факт належності ОСОБА_1 (в називному відмінку - ОСОБА_1 ) правовстановлюючого документа - державного акта на право власності на земельну ділянку площею 1,2079 га з кадастровим номером 0520280600:01:002:0011 серії ЯА №822486, виданого 21 грудня 2005 року Барським районним відділом земельних ресурсів на ім`я ОСОБА_1 .

Судові витрати заявника залишити за заявником.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана безпосередньо до Вінницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його складення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Повний текст рішення складено 16.12.2021.

Суддя Юлія Салдан

Дата ухвалення рішення16.12.2021
Оприлюднено17.12.2021
Номер документу101935618
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючого документа, заінтересована особа Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області

Судовий реєстр по справі —125/1963/21

Рішення від 16.12.2021

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні