Ухвала
від 17.12.2021 по справі 167/1007/21
РОЖИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 167/1007/21

Номер провадження 2/167/429/21

У Х В А Л А

про прийняття до розгляду позовної заяви, відкриття провадження у справі та призначення судового розгляду

17 грудня 2021 року місто Рожище

Суддя Рожищенського районного суду Волинської області Н.В. Шептицька, вивчивши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час відсторонення,

в с т а н о в и в:

17.12.2021 року позивач звернулася в суд з позовом до відповідача про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час відсторонення.

Встановлено, що позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України , віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Враховуючи вищенаведене, позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно із положеннями пункту 2 частини 4 статті 19, на підставі пункту 2 частини 1 статті 274 ЦПК України , справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Крім того, вважаю за необхідне зазначити наступне.

У відповідності до частини 3 статті 53 ЦПК України , якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно статті 237 КЗпП України, суд покладає на службову особу, винну в незаконному звільненні або переведенні працівника на іншу роботу, обов`язок покрити шкоду, заподіяну підприємству, установі, організації у зв`язку з оплатою працівникові часу вимушеного прогулу або часу виконання нижчеоплачуваної роботи. Такий обов`язок покладається, якщо звільнення чи переведення здійснено з порушенням закону або якщо власник чи уповноважений ним орган затримав виконання рішення суду про поновлення на роботі.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі з матеріалів справи вбачається, що позивач працює на посаді керівника народної студії декоративного мистецтва Мурчикова майстарня в КЗПО Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, директором якого є О.М. Максимюк.

За таких обставин, відповідач, внаслідок розгляду цієї справи, може набути права зворотньої (регресної) вимоги до ОСОБА_2 в частині вимог про стягнення середнього заробітку за весь період відсторонення.

Враховуючи вищенаведене у сукупності, доходжу висновку, що ОСОБА_2 слід залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, оскільки рішення у справі може вплинути на її права та обов`язки щодо однієї із сторін.

Крім того, з матеріалів справи вбачається, що Рожищенський будинок дитячої творчості є комунальним закладом, тобто є власністю територіальної громади в особі Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, тому доходжу висновку, що Рожищенську міську раду Луцького району Волинської області, як власника і розпорядника коштів відповідача, слід залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, який є самостійною юридичною особою, оскільки рішення у справі може вплинути на її права та обов`язки щодо однієї із сторін.

Крім того, з метою повного, всебічного та обгрунтованого розгляду справи, в порядку підготовки справи до судового розгляду, вважаю за необхідне витребувати від відповідача матеріали особової справи позивача і Статут відповідача в повній редакції.

Крім того, з метою повного, всебічного та обгрунтованого розгляду справи, в порядку підготовки справи до судового розгляду, вважаю за необхідне витребувати від Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області інформацію щодо того, який орган (відділ, структура тощо) Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області здійснює фінансове забезпечення, формує кошторис ( бюджет тощо), здійснює нарахування та виплату заробітної плати працівникам Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області.

Керуючись статтями 19 , 53, 175 , 177 , 187 , 274 , 277 , 279 ЦПК України , суддя

п о с т а н о в и в :

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 і відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час відсторонення.

Залучити до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - ОСОБА_3 , директора Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області і Рожищенську міську раду Луцького району Волинської області.

Розгляд справи здійснювати у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Розгляд справи призначити на 13 січня 2022 року на 09 год 00 хвилин.

Направити відповідачу, ОСОБА_2 , Рожищенській міській раді Луцького району Волинської області разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити строк відповідачу, ОСОБА_2 , Рожищенській міській раді Луцького району Волинської області для надіслання (надання) до суду відзиву і пояснення на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом 15 (п`ятнадцяти) календарних днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача, ОСОБА_2 , Рожищенську міську раду Луцького району Волинської області, одночасно із надісланням (наданням) відзиву і пояснення до суду, надіслати (надати) копії такого відзиву і пояснення та доданих до них документів позивачу.

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідачу для надання зустрічного позову встановити строк до 10 січня 2022 року включно.

Витребувати від Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області матеріали особової справи ОСОБА_1 і Статут КЗПО Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області.

Зобов`язати Комунальний заклад позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області надати суду матеріали особової справи ОСОБА_1 і Статут КЗПО Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області до 10.01.2022 року включно.

Витребувати від Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області інформацію щодо того, який орган (відділ, структура тощо) Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області здійснює фінансове забезпечення, формує кошторис ( бюджет тощо), здійснює нарахування та виплату заробітної плати працівникам Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області та зобов`язати надати дану інформацію суду до 10.01.2022 року включно.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://rg.vl.court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя Рожищенського районного суду

Волинської області Н.В. Шептицька

Дата ухвалення рішення17.12.2021
Оприлюднено17.12.2021
Номер документу101964614
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —167/1007/21

Рішення від 13.03.2022

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

Рішення від 13.03.2022

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

Ухвала від 28.01.2022

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні