Постанова
від 15.06.2010 по справі 2а-13915/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 червня 2010 р. сп рава № 2а-13915/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: < година >

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Масло І.В .

при секретарі Грішаєві Є.Є.

за участю представника по зивача Совтус О.М.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в місті Донецьку адміністр ативну справу за позовом Кір овської об' єднаної державн ої податкової інспекції Доне цької області до товариства володарів квартир «Кіровець » будинку № 3 кварталу 18» про пр ипинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Кіровська об' єднана держ авна податкова інспекція Дон ецької області звернулася до суду з позовом до товариства володарів квартир «Кіровець » будинку № 3 кварталу 18» про пр ипинення юридичної особи, мо тивуючи свої вимоги тим, що за значена юридична особа зареє стрована 16.08.1995 і перебуває на об ліку в податковій інспекції як платник податків. З 01.07.2008 від повідачем не подавалася пода ткова звітність. Заборговано сті перед бюджетом відповіда ч не має. Просили припинити юр идичну особу ТВК «Кіровець» (а.с. 3).

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримала п озовні вимоги і просила задо вольнити їх в повному обсязі .

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, причин неявки суду не пові домив. Заяв про відкладення р озгляду справи від нього не н адходило. Згідно довідки поштового відправлення підп риємство за своєю юридичною адресою не знаходиться, факт ичне місцезнаходження підпр иємства не відоме. Відповідн о до ч.1 ст. 40 КАС України особи, я кі беруть участь у справі, зоб ов' язані під час провадженн я у справі повідомляти суд пр о зміну місця проживання (пер ебування, находження), роботи , служби. У разі неповідомленн я про зміну адреси повістка н адсилається їм за останньою адресою і вважається вручено ю. За таких обставин, суд прихо дить до висновку, що відповід ач був належним чином повідо млений про дату і місце судов ого засідання, в зв' язку з чи м вважає за можливе розгляну ти справу за його відсутност і на підставі наявних у справ і доказів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що позовні в имоги є обґрунтованим і підл ягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що ТВК «К іровець» зареєстроване 16.08.1995, щ о підтверджується Довідкою з ЄДР юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців (а.с. 4).

Як встановлено у судовому з асіданні та підтверджується поясненнями представника по зивача, ТВК «Кіровець» переб уває на податковому обліку у Кіровській ОДПІ Донецької о бласті.

Відповідно до ч. 6 ст. 59 Господ арського кодексу України суб 'єкт господарювання ліквідує ться, у тому числі, у разі скас ування його державної реєстр ації у випадках, передбачени х законом.

Частиною 2 статті 247 Господар ського кодексу України визна чено, що скасування державно ї реєстрації суб'єкта господ арювання провадиться за ріше нням суду, що є підставою для л іквідації даного суб'єкта го сподарювання відповідно до с татті 59 цього Кодексу.

Крім того, ст. 110 Цивільного к одексу України також передба чена ліквідація юридичної ос оби за рішенням суду у випадк ах, встановлених законом.

Згідно із п. 17 ч. 1 ст. 11 Закону України «Про державну подат кову службу в Україні» орган и державної податкової служб и у випадках, в межах компетен ції та у порядку, встановлени х законами України, мають пра во звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною з аявою) про скасування держав ної реєстрації суб'єкта підп риємницької діяльності.

Відповідно до п. 3 ст. 10 Закону України „Про державну подат кову службу” Кіровська об' є днана державна податкова інс пекція Донецької області упо вноважена здійснювати контр оль за своєчасністю подання платниками податків бухгалт ерських звітів і балансів, по даткових декларацій, розраху нків та інших документів, пов 'язаних з обчисленням податк ів, інших платежів, а також пер евіряють достовірність цих д окументів щодо правильності визначення об'єктів оподатк ування і обчислення податків , інших платежів.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців" передбач ені підстави для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов'язано з банкрутством юр идичної особи, зокрема: непод ання протягом року органам д ержавної податкової служби п одаткових декларацій, докуме нтів фінансової звітності ві дповідно до закону.

Отже, з урахуванням наведен их норм, органи державної под аткової служби у випадку неп одання суб' єктом господарю вання протягом року податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону мають право звер нутись до суду із позовом щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи.

Згідно Акту від 14.05.2010 (а.с. 5), ТВ К «Кіровець» не подає податк ову звітність з 01.07.2008, тобто біл ьше року.

Як вбачається з Довідки Кір овської ОДПІ Донецької облас ті (а.с. 6), ТВК «Кіровець» заборг ованості з платежів перед бю джетом не має.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що ТВК «Кіровец ь» не подає протягом року орг анам державної податкової сл ужби податкові декларації і інші документи фінансової зв ітності відповідно до закону , суд приходить до висновку пр о необхідність припинення ці єї юридичної особи.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни, судові витрати з відпов ідача не підлягають стягнен ню.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону Укра їни „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”, суд, у день набрання таким рішенням зак онної сили направляє його ко пію державному реєстратору з а місцезнаходженням юридичн ої особи для внесення до Єдин ого державного реєстру запис у про судове рішення. Дата над ходження відповідного судов ого рішення вноситься держав ним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст. ст. 8 - 11, 158 - 163 КАС У країни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Кі ровської об' єднаної держав ної податкової інспекції Дон ецької області до товариства володарів квартир «Кіровець » будинку № 3 кварталу 18» про пр ипинення юридичної особи зад овольнити.

Припинити юридичну особу - товариство володарів кварти р «Кіровець» будинку № 3 кварт алу 18» (код ЄДРПОУ 23174458; державна реєстрація проведена 16.08.1995; юри дична адреса: 86300, Донецька обла сть, м. Кіровське, м-н. Гірняцьк ий, 3).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Постанова постановлена у н арадчій кімнаті та проголоше но її повний текст у судовому засіданні 15 червня 2010 року.

Заява про ап еляційне оскарження постано ви суду подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі - з дня ск ладення в повному обсязі - до Д онецького апеляційного адмі ністративного суду через Дон ецький окружний адміністрат ивний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Масло І.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.06.2010
Оприлюднено05.08.2010
Номер документу10199109
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-13915/10/0570

Постанова від 15.06.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Масло І.В.

Ухвала від 02.06.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Масло І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні