Ухвала
від 16.12.2021 по справі 947/39184/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/39184/21

Провадження № 1-кс/947/17991/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.12.2021 року cлідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши скаргу адвоката ОСОБА_3 , в інтересах ПТ «ЛОМБАРД СИНДИКАТ ПЛЮС ЯКИМЕНКО І КОМПАНІЯ», на бездіяльність слідчого, стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, в порядку ст. 303 КПК України, -

ВСТАНОВИВ:

Зі змісту поданої скарги вбачається, що 09.12.2021 року, на адресу директором ПТ «ЛОМБАРД СИНДИКАТ ПЛЮС ЯКИМЕНКО І КОМПАНІЯ» (код ЄДРПОУ 36949356) ОСОБА_4 до ГУНП в Одеській області було подано заяву про скоєння кримінальних правопорушень ( в порядку ст. 214 КПК України) за вчинення дій, що містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, що підтверджується відповідною печаткою приймальні громадян ГУНП в Одеські області. При намаганні отримати відомості в ГУНП в Одеській області в усній формі повідомили, що відомості до ЄРДР не внесені.

Оскільки на момент звернення з даною скаргою у особи, яка звертається з такою скаргою до слідчого судді відсутні відомості в частині того, що відомості за такою заявою були внесені до ЄРДР, вказана особа на теперішній час, в порядку ст. 303 КПК України, звертається до слідчого судді.

Прокурор та слідчий в судове засідання не з`явились, про дату та час судового засідання сповіщені належним чином.

Особа, яка подала скаргу до судового засідання не з`явилась, разом з тим, на адресу суду надійшла заява від останнього про розгляд вказаної скарги за його відсутності.

Дослідивши скаргу та долучені в її обґрунтування матеріали, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно п.1ч.1ст.303КПК України,на досудовомупровадженні можутьбути оскаржені,зокрема,такі рішення,дії чибездіяльність слідчогоабо прокурора: бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогамистатті 169цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна;

Згідно ч. ч. 1, 4 ст. 214 КПК України, слідчий, прокурор, невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинення кримінального правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

В судовому засіданні встановлено, 09.12.2021 року, на адресу директором ПТ «ЛОМБАРД СИНДИКАТ ПЛЮС ЯКИМЕНКО І КОМПАНІЯ» (код ЄДРПОУ 36949356) ОСОБА_4 до ГУНП в Одеській області було подано заяву про скоєння кримінальних правопорушень ( в порядку ст. 214 КПК України) за вчинення дій, що містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України,.

Згідно долучених до скарги матеріалів вбачається, що така заява була зареєстрована в приймальні громадян ГУНП в Одеській області 09.12.2021 року.

Разом з тим, станом на час звернення до слідчого судді зі скаргою, у особи, яка звертається з такою скаргою до слідчого судді відсутні відомості в частині того, що відомості за такою заявою були внесені до ЄРДР, про що скаржника повідомили у ГУНП в Одеській області в усній формі.

Між тим, будь-які відомості, які б свідчили про належне виконання посадовими особами ГУНП в Одеській області вимог ст. 214 КПК України, у особи, яка звертається з даною скаргою відсутні.

Враховуючи, що нормами Кримінального процесуального кодексу України не передбачені випадки можливого не внесення відомостей до ЄРДР, а навпаки, встановлено обов`язок слідчого, прокурора за наявності відомостей про можливе вчинення кримінального правопорушення такі відомості до ЄРДР внести, слідчий суддя приходить до переконання, що подана скарга підлягає задоволенню.

Таким чином, керуючись ст.ст. 214,303,304,306,307 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Скаргу адвоката ОСОБА_3 , в інтересах ПТ «ЛОМБАРД СИНДИКАТ ПЛЮС ЯКИМЕНКО І КОМПАНІЯ», на бездіяльність слідчого, стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, в порядку ст. 303 КПК України задовольнити.

Зобов`язати посадових осіб ГУНП в Одеській області, розташованого у місті Миколаєві, уповноважених на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, виконати вимоги ст. 214 КПК України, невідкладно внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідні відомості за заявою директора ПТ «ЛОМБАРД СИНДИКАТ ПЛЮС ЯКИМЕНКО І КОМПАНІЯ» (код ЄДРПОУ 36949356) ОСОБА_4 , яка зареєстрована 09.12.2021 року, розпочати досудове розслідування та надати заявнику відповідний витяг з ЄРДР.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.12.2021
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу102002073
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —947/39184/21

Ухвала від 16.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 14.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні