Постанова
від 17.06.2010 по справі 2а-2419/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 червня 2010 року < Текст > Справа № 2а-2419/10/0870

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Артоу з О.О.

при секретарі судового зас ідання Гнідой А.В.

за участю представника поз ивача: Карленко Н.Т.;

відпо відач: не з'явився;

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою: Державн ої податкової інспекції у За водському районі

м. Запор іжжя

до: Приват ної фірми «Вол»

про: стягнен ня податкової заборгованост і

ВСТАНОВИВ:

27 квітня 2010 року Державна под аткова інспекція у Заводсько му районі м. Запоріжжя зверну лась до Запорізького окружно го адміністративного суду із позовною заявою до Приватно ї фірми «Вол» про стягнення з аборгованості у розмірі 170 гр н.

Ухвалою суду від 28.04.2010 відкри то провадження в адміністрат ивній справі №2а-2419/10/0870, закінчен о підготовче провадження та призначено справу до розгляд у на 31.05.2010. У зв' язку з неявкою п редставника відповідача роз гляд справи відкладався до 17.0 6.2010.

В позовній заяві вказано, що відповідач має податковий б орг перед бюджетом по єдином у податку в розмірі 170 грн. В пор ушення діючого законодавств а України вказану суму подат кового боргу відповідачем до бюджету не сплачено. Позовні вимоги обґрунтовуються Зако ном України «Про порядок пог ашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и» від 21.12.2000 №2181-ІІІ, Законом Укра їни «Про державну податкову службу в Україні» №509-ХІІ від 04. 12.1990.

У судовому засіданні предс тавник позивача вимоги підтр имав та просив задовольнити позов у повному обсязі.

Відповідач у судове засіда ння вдруге не з'явився, витреб увані документи не направив, про причину неявки суду не по відомив. На адресу суду повер нулись матеріали адміністра тивного позову, надіслані на адресу відповідача, з відміт кою поштового відділення «за закінченням терміну зберіга ння».

Подальше відкладення розг ляду справи суд вважає недоц ільним.

Вислухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, з' ясува вши обставини справи та пере віривши їх доказами, суд прих одить до наступного висновку .

Приватна фірма «Вол» (ідент ифікаційний код - 13636811) зареєстр ована 09.12.1992 Заводською районно ю радою народних депутатів, з а адресою: вул. Лижна, буд. 17, м.За поріжжя, 69067.

Як платник податків відпов ідач взятий на облік у ДПІ у За водському районі м. Запоріжж я.

Приватна фірма «Вол» є плат ником податків за спрощеною системою оподаткування облі ку та звітності за ставкою єд иного податку 10 відсотків, що підтверджується копією заяв и про видачу Свідоцтва про пр аво сплати єдиного податку.

12.05.2009 ДПІ у Заводському район і м. Запоріжжя проведена неви їзна документальна перевірк а відповідача з питання своє часності подання податкової звітності. Перевіркою встан овлені порушення ст. 4 Указу Пр езидента України від 03.07.1998 № 727/98 « Про спрощену систему оподатк ування, обліку та звітності с уб' єктів малого підприємни цтва», а саме не подання звітн ості за І квартал 2009 року, про щ о складено акт № 1094/15-125/13636811.

На підставі акту перевірки прийняте податкове повідомл ення-рішення від 13.05.2009 № 0001541501/0/1124 на суму 170 грн. Вказане рішення 15.05. 2009 було розміщено на дошці под аткових оголошень, про що скл адено акт від 15.05.2009 № 500.

Доказів оскарження вказан их рішень у адміністративном у та/або у судовому порядку ві дповідачем не надано.

Матеріалами справи встано влено, що позивачем вживалис я заходи щодо стягнення пода ткової заборгованості у вста новленому законодавством по рядку, а саме згідно ст.6 Закон у України «Про порядок погаш ення зобов' язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и», відповідачу були направл ені перша податкова вимога № 1/244 від 26.05.2009 та друга податкова в имога № 2/282 від 25.06.2009. Податкові ви моги були направлені відпові дачу поштою.

Виконуючим обов' язки нач альника ДПІ у Заводському ра йоні м. Запоріжжя відповідно п. п. 10.1.1 п. 10.1 ст. 10 Закону України « Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами» 27.07.2009 було ви несене рішення № 151 про стягне ння коштів та продаж інших ак тивів платника податків в ра хунок погашення його податко вого боргу.

Згідно із п. 4 Указу Президен та України «Про спрощену сис тему оподаткування, обліку т а звітності суб'єктів малого підприємництва», за результ атами господарської діяльно сті за звітний (податковий) пе ріод (квартал) суб'єкти малого підприємництва - юридичні ос оби подають до органу держав ної податкової служби до 20 чи сла місяця, що наступає за зві тним (податковим) періодом, ро зрахунки про сплату єдиного податку, акцизного збору і, в р азі обрання ними єдиного под атку за ставкою 6 відсотків, ро зрахунок про сплату податку на додану вартість, а також пл атіжні доручення на сплату є диного податку за звітний пе ріод з позначкою банку про за рахування коштів.

Податкове зобов' язання т а податковий борг згідно п. п. 1.2., 1.3 ст. 1 Закону України «Про по рядок погашення зобов' язан ь платників податків перед б юджетами та державними цільо вими фондами» є зобов' язанн я платника податків сплатити до бюджетів або державних ці льових фондів відповідну сум у коштів самостійно узгоджен е платником податків або узг оджене в адміністративному ч и судовому порядку, але не спл ачене у встановлений строк, а бо у порядку та у строки, визна чені цим Законом або іншими з аконами України.

Згідно п. п. 5.2.1. п. 5.2. ст. 5 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов' язань платників под атків перед бюджети та держа вними цільовими фондами» від 21.12.2000 № 2181-III, податкове зобов' яз ання платника податків, нара ховане контролюючим органом відповідно до пунктів 4.2. та 4.3. с татті 4 цього Закону, вважаєть ся узгодженим у день отриман ня платником податків податк ового повідомлення, за винят ком випадків, визначених під пунктом 5.2.2. цього пункту.

У разі коли платник податкі в вважає, що контролюючий орг ан невірно визначив суму под аткового зобов' язання або п рийняв інше рішення, що супер ечить законодавству з питань оподаткування або виходить за межі його компетенції, вст ановленої законом, такий пла тник податків має право звер нутися до контролюючого орга ну із скаргою про перегляд ць ого рішення, яка подається у п исьмовій формі та може супро воджуватися документами, роз рахунками та доказами, які пл атник податків вважає за пот рібне надати. Скарга повинна бути подана контролюючому о ргану протягом десяти календ арних днів, наступних за днем отримання платником податкі в податкового повідомлення а бо іншого рішення контролююч ого органу, що оскаржується.

Згідно п.5.4 Закону України «П ро порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами», узгоджена сума податкового зобов'язан ня, не сплачена платником под атків у строки, визначені ціє ю статтею, визнається сумою п одаткового боргу платника по датків.

Згідно п. п. 3.1.1. п. 3.1.ст.3 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов' язань платників под атків перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами», активи платника податків мож уть бути примусово стягнені в рахунок погашення його под аткового боргу виключно за р ішенням суду. В інших випадка х платники податків самостій но визначають черговість та форми задоволення претензій кредиторів за рахунок актив ів, вільних від заставних зоб ов' язань забезпечення борг у. У разі, якщо такого платника податків визнано банкрутом, черговість задоволення прет ензій кредиторів визначаєть ся законодавством про банкру тство.

Відповідно до п.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинс тва України у справах, в яких п озивачем є суб' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа , судові витрати, здійснені по зивачем, з відповідача не стя гуються.

Враховуючи викладене, суд в важає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 161, 162, 163, 167 КАС У країни, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Заводському районі м Запо ріжжя до Приватної фірми «Во л» про стягнення податкової заборгованості у розмірі 170 гр н. задовольнити в повному обс язі.

Стягнути з Приватної фірми «Вол» (ідентифікаційний код - 13636811) податкову заборгованіст ь у розмірі 170 (сто сімдесят три ) грн. на користь Державного бю джету Заводського району м. З апоріжжя.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подання в 10-денний строк з дн я її проголошення, а в разі скл адення постанови не у повном у обсязі відповідно до статт і 160 КАС України - з дня складенн я її в повному обсязі, заяви пр о апеляційне оскарження і по дання після цього протягом 20 д нів апеляційної скарги, з под ачею її копії відповідно до к ількості осіб, які беруть уча сть у справі. Копія апеляційн ої скарги одночасно надсилає ться особою, яка її подає, до с уду апеляційної інстанції.

Якщо постанову було прогол ошено у відсутності особи, як а бере участь у справі, то стро к подання заяви про апеляцій не оскарження обчислюється з дня отримання нею копії пост анови.

Постанова у повному обсязі складена 22 червня 2010 року.

Суддя /підпис/ О.О.Артоуз

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.06.2010
Оприлюднено06.08.2010
Номер документу10200262
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2419/10/0870

Постанова від 17.06.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Постанова від 17.06.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні