Постанова
від 09.06.2010 по справі 2а-2874/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Миколаївський окружний адміністративний суд

вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54055

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М    У К Р А Ї Н И

09.06.2010 р.                                                                      Справа № 2а-2874/10/1470

Миколаївський окружний адміністративний суд, у складі судді Мороза А.О., при секретарі судового засідання Крикливенко І.С., за участю:

представника позивача: не з'явився,

представника відповідача: не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом

управління ПФУ в Первомайському р-ні Миколаївської області, вул. Революції, 36, м. Первомайськ, Миколаївська область, 55200

до

ВАТ "Первомайська спеціалізована пересувна механізована колона № 3", вул. Комсомольська, 18-А, с. Кінецьпіль, Первомайський район, Миколаївська область, 55230

про

стягнення заборгованості у сумі 3369,42 грн.

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом про стягнення з відповідача заборгованості у сумі 3369,42 грн. із сплати фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за квітень 2010 року.

В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на те, що управлінням ПФУ в Первомайському районі Миколаївської області виплачуються пільгові пенсії ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 В порушення приписів п. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” та п. 2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, відповідачем витрати з виплати та доставки пенсій за квітень 2010 р. не відшкодовані.

Позивач у судове засідання не прибув, надіславши 07.06.10 р. заяву про розгляд справи за його відсутності (а. с. 28).

Відповідач у судове засідання не прибув. Ухвала суду про відкриття провадження в адміністративній справі і призначення справи до судового розгляду від 11.05.10 р. з позовною заявою та повістка про виклик до суду, направлені за юридичною адресою відповідача, вказаною позивачем у позовній заяві, повернулись до суду без вручення адресату, з відміткою пошти про те, що за вказаною адресою відповідач не знаходиться (а. с. 27).

Відповідач, згідно ст. ст. 19, 22 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, змін до відомостей про юридичну особу не вніс, про що свідчить довідка з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (а. с. 29).

Приписи Кодексу адміністративного судочинства України не передбачають з’ясування судом або стороною у справі фактичного місцезнаходження іншої сторони та здійснення її розшуку.

У відповідності до ст. 160 ч. 3 КАС України, у судовому засіданні 09.06.10 р. судом проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Вирішуючи адміністративну справу, суд встановив наступне.

Статтею 106 ч. 3 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та п. 5 пп. 7 Положення про Пенсійний фонд України, передбачено право органу ПФУ на звернення до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Згідно повідомлення про взяття на облік платника страхових внесків, відповідач взятий на облік в управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Миколаївської області, як платник збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (а. с. 32).

Колишнім працівникам відповідача ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 призначена пенсія за віком на пільгових умовах на підставі ст. 13 п. п. "б"-"в" Закону України “Про пенсійне забезпечення”.

Відповідно до п. 2 розділу ХV “Прикінцевих положень” Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком N 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, крім тих, що були безпосередньо зайняті повний робочий день на підземних роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників за списком робіт і професій, затвердженим Кабінетом Міністрів України, починаючи з дня набрання чинності цим Законом, у розмірі 20 відсотків з наступним збільшенням її щороку на 10 відсотків до 100-відсоткового розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до набуття права на пенсію за віком відповідно до цього Закону.

Згідно із п. 6 пп. 6.8. Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, підприємства щомісяця до 25 числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідно до п. 6 пп. 6.4. Інструкції, розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами доходів органів Пенсійного фонду України щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 “Прикінцевих положень” Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених пенсій.

На підставі наведених положень Інструкції, позивач надіслав відповідачеві до відома розрахунки на оплату витрат за квітень 2010 р. (а. с. 11-13).

Відповідно до розрахунку позивача, загальна сума фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за квітень 2010 р. склала 3369,42 грн. (а. с. 7).

Відповідно до ст. ст. 11, 71 ч. 1 КАС України, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення. Відповідач своїм правом не скористався.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 17, 94, 158, 160, 161, 162, 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Первомайська спеціалізована пересувна механізована колона № 3" (вул. Комсомольська, 18-А, с. Кінецьпіль, Первомайський район, Миколаївська область, 55230, р/р 260086500616642 в Ольвіопольському відділенні УСБУ, МФО 326018, ЄДРПОУ 00911948) на користь управління пенсійного фонду України в Первомайському районі Миколаївської області (вул. Революції, 36, м. Первомайськ, Миколаївська область, 55200, р/р 256063016123 у ВАТ Ощадний банк України, МФО 326461, ЄДРПОУ 20904867) 3369,42 грн. заборгованості з відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження чи апеляційна скарга, подані після закінчення строків, встановлених ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України, залишаються без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка їх подала, не знайде підстав для поновлення строку.

Вимоги до заяви про апеляційне оскарження та до апеляційної скарги встановлені ст. 187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова у повному обсязі складена

22 червня 2010 р.

Суддя                                                                                                                        А. О. Мороз

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.06.2010
Оприлюднено04.08.2010
Номер документу10202123
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2874/10/1470

Постанова від 09.06.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Постанова від 09.06.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 11.05.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні