Постанова
від 22.06.2010 по справі 2а-2151/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2010 року < ЧАС > м. Полтава Справа № 2а-2151/10/1670

Полтавський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді - Соко ленка Ф.Ф.,

при секретарі - Стемковс ькій О.О.,

за участю:

представника позивача - В орожки Т.І.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Кр еменчуцької об'єднаної держа вної податкової інспекції в Полтавській області до Това риства з обмеженою відповіда льністю "Рекламна агенція "Сл айт", третя особа: Виконавчий к омітет Кременчуцької місько ї ради, про припинення юридич ної особи, -

В С Т А Н О В И В:

19 травня 2010 року Кремен чуцька об'єднана державна по даткова інспекція в Полтавсь кій області звернулась до По лтавського окружного адміні стративного суду з адміністр ативним позовом до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Рекламна агенція "Слайт", т ретя особа: Виконавчий коміт ет Кременчуцької міської рад и, про припинення юридичної о соби.

В обгрунтування заявлених вимог, позивач зазначив, що ос танню податкову звітність ві дповідач надавав до Кременчу цької об'єднаної державної п одаткової інспекції в Полтав ській області 08 вересня 2008 року , що свідчить про неподання зв ітності ним більше року та є п ідставою для звернення подат кової інспекції до суду про п рипинення підприємницької д іяльності відповідно до пунк ту 4 частини 2 статті 38 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців”.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав та просив їх зад овольнити.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, запереченн я на позов не надав, ухвали та повістки направлені відпові дачу на його адресу, а саме: ву л. Першотравнева, б. 41/3, м. Кремен чук, Полтавська область, 39600, по вернулися з відміткою поштов ого відділення про поверненн я в зв'язку з незнаходженням з а вказаною адресою адресата, таким чином суд приходить до висновку, що виконав свій обо в' язок щодо повідомлення ві дповідача про час та місце ро згляду справи. Адже, згідно до частини 8 статті 35 Кодексу адм іністративного судочинства України вважається, що повіс тку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адре сою, внесеною до відповідно го державного реєстру.

Суд вважає за можливе розгл янути справу за даної явки та за наявними в справі матеріа лами в порядку статті 128 Кодек су адміністративного судочи нства України.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача вивчив ши та дослідивши наявні в мат еріалах справи документи, вс ебічно і повно з' ясувавши в сі фактичні обставини, на яки х ґрунтуються позовні вимоги , об' єктивно оцінивши доказ и, які мають юридичне значенн я для розгляду справи і виріш ення спору по суті, приходить до висновку, що позов підляга є задоволенню з наступних пі дстав.

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю "Рекламна агенція "Сла йт" зареєстроване Виконавчим комітетом Дніпропетровсько ї міської ради, свідоцтво про державну реєстрацію юридичн ої особи серії А01 № 045518 (дата про ведення державної реєстраці ї - 13 квітня 2006 року, дата заміни свідоцтва про державну реєст рацію - 20 грудня 2007 року), код ЄДР ПОУ 34230885, місцезнаходження: вул . Першотравнева, б. 41/3, м. Кременч ук, .

У судовому засіданні встан овлено та підтверджено матер іалами справи, що відповідач взятий на податковий облік у Кременчуцькій об'єднаній де ржавній податковій інспекці ї в Полтавській області з 13 кв ітня 2006 року (довідка про взятт я на облік платника податків № 24/29-035 від 16 січня 2008 року).

Згідно частини 2 статті 9 Зак ону України “Про систему опо даткування” платники податк ів і зборів (обов' язкових пл атежів) зобов' язані подават и до державних податкових ор ганів та інших державних орг анів відповідно до законів д екларації, бухгалтерську зві тність та інші документи і ві домості, пов'язані з обчислен ням і сплатою податків і збор ів (обов'язкових платежів).

Відповідач останню податк ову декларацію з податку на п рибуток подав 08 вересня 2008 року , що підтверджується довідко ю Кременчуцької об`єднаної д ержавної податкової інсекці ї про стан звітності. Таким чи ном, відповідач в порушення ч астини 2 статті 9 Закону Україн и “Про систему оподаткування ” не звітував до податкового органу більше року.

Як встановлено у судовому з асіданні та підтверджено мат еріалами справи, Товариство з обмеженою відповідальніст ю "Рекламна агенція "Слайт" заб оргованості з податків і збо рів не має.

Відповідно до пункту 17 стат ті 11 Закону України “Про держа вну податкову службу” голови державних податкових адміні страцій і начальники державн их податкових інспекцій та ї х заступники мають право зве ртатися у передбачених закон ом випадках до судових орган ів із заявою про скасування д ержавної реєстрації (припине ння) суб' єкта підприємницьк ої діяльності.

Згідно з пункту 4 частини 2 ст атті 38 Закону України "Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб - підприє мців" неподання протягом рок у органам державної податков ої служби податкових деклара цій, документів фінансової з вітності відповідно до закон у є підставою для постановле ння судового рішення про при пинення юридичної особи.

З огляду на викладене, суд п риходить до висновку, що вимо ги позивача про припинення ю ридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Рекламна агенція "Слайт" є об ґрунтованими та такими, що пі длягають задоволенню.

Згідно частини 4 статті 94 Ко дексу адміністративного суд очинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт влад них повноважень, а відповіда чем - фізична чи юридична особ а, судові витрати, здійснені п озивачем, з відповідача не ст ягуються.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 К одексу адміністративного су дочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний по зов Кременчуцької об`єднаної державної податкової інспек ції до Товариства з обмежено ю відповідальністю "Рекламна агенція "Слайт", третя особа: В иконавчий комітет Кременчуц ької міської ради, про припин ення юридичної особи, задово льнити.

Припинити юридичну особу - Т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Рекламна агенція "Слайт", що зареєстроване вико навчим комітетом Дніпропетр овської міської ради (код ЄДР ПОУ 34230885, свідоцтво про державн у реєстрацію юридичної особи серії № А01 № 045518, юридична адрес а: вул. Першотравнева, б. 41/3, м. Кр еменчук, Полтавська область, 39600).

Копію постанови, після набр ання законної сили, направит и державному реєстратору Ви конавчого комітет Кременчуц ької міської ради для внесен ня до Єдиного державного реє стру юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців запису про судове рішення щодо прип инення юридичної особи - Това риства з обмеженою відповіда льністю "Рекламна агенція "Сл айт".

Копію постанови направити сторонам.

Постанова відповідн о до статті 254 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни набирає законної сили пі сля закінчення строку поданн я заяви про апеляційне оскар ження, встановленого цим Код ексом, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяв у про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не бул а подана у строк, встановлени й Кодексом адміністративног о судочинства України, поста нова набирає законної сили п ісля закінчення цього строку . У разі подання апеляційної с карги судове рішення, якщо йо го не скасовано, набирає зако нної сили після закінчення а пеляційного розгляду справи .

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повно му обсязі відповідно до стат ті 160 цього Кодексу - з дня ск ладення в повному обсязі. Як що постанову було проголоше но у відсутності особи, яка бе ре участь у справі, то строк подання заяви про апеляці йне оскарження обчислюєтьс я з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарг а може бути подана у 20-денний с трок після подачі заяви про а пеляційне оскарження в поряд ку, визначеному статтею 186 Код ексу адміністративного суд очинства України.

Повний текст постанови виг отовлено 29 червня 2010 року.

Суддя Ф.Ф. Соколенко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.06.2010
Оприлюднено05.08.2010
Номер документу10202623
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2151/10/1670

Постанова від 22.06.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Ф.Ф. Соколенко

Ухвала від 20.05.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Ф.Ф. Соколенко

Ухвала від 20.05.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Ф.Ф. Соколенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні