Постанова
від 21.06.2010 по справі 2а-4636/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія:

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 червня 2010 р. справа № 2а-4636/10/1870

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Павліч ек В.О.

за участю секретаря судового засідання-Дикач О.О .,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в примі щенні суду в м. Суми адміністр ативну справу за позовом уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в м. Ромни до відкритог о акціонерного товариства "Р оменський завод поліграфічн их машин" про стягнення забор гованості зі сплати страхови х внесків на загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, УПФУ в м. Ромни, зв ернувся до Сумського окружно го адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить стягнути з від повідача на користь УПФУ в м. Р омни заборгованість зі сплат и страхових внесків на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування за січень - лютий 2010 року в розмірі 15834 грн. 16 коп. ( 33,2% - 14934 грн. 49 коп. та 2%,1-5% - 899,67грн .)

Позов обґрунтовується тим , що всупереч вимогам Закону У країни "Про збір на загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування", відповідно до я кого сплата страхових внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування є обов' язковою для всіх суб ' єктів підприємницької дія льності, у відповідача за січ ень - лютий 2010 року виникла забо ргованість перед Пенсійним ф ондом у сумі 15834 грн. 16 коп.

Позивач в судове засідання не з"явився, про час, дату та мі сце розгляду справи повідомл ений належним чином . В письмо вій заяві, що надійшла до суду , справу просить розглядати б ез участі його представника, позовні вимоги підтримує в п овному обсязі (а.с.21).

Відповідач повідомлявся п ро час, дату та місце розгляду справи, в судове засідання не з' явився, про причини неявк и, всупереч вимог ч. 2 ст. 40 КАС Ук раїни, суд не повідомив, запер ечень стосовно позовних вимо г не надсилав.

З огляду на зазначене, суд в важає, що відсутність предст авника відповідача в судовом у засіданні не перешкоджає р озгляду справи.

Суд, дослідивши матеріали с прави, проаналізувавши доказ и у їх сукупності, вважає, що п озов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відкрите акціонерне товар иство "Роменський завод полі графічних машин" є платником внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування відповідно до ст. 1 Зако ну України “Про збір на обов' язкове державне пенсійне стр ахування” та ст. 14 Закону Укра їни “Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання”.

Відповідно до статті 1 Закон у України “Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування” від 9 липня 2003 року N 105 8-I в редакції з наступними змі нами і доповненнями (надалі - Закону), страхові внески - це кошти відрахувань на соціал ьне страхування та збір на об ов' язкове державне пенсій не страхування, сплачені зг ідно із законодавством, що д іяло раніше; кошти, сплачені н а загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування в ідповідно до цього Закону.

Згідно ч. 3 ст. 18 Закону, страх ові внески є цільовим загаль нообов' язковим платежем, як ий справляється на всій тери торії України в порядку, вста новленому цим Законом.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону , страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний б азовий звітний період, не піз ніше ніж через 20 календарних д нів із дня закінчення цього п еріоду. Частиною 2 ст. 20 зазначе ного Закону встановлено, що о бчислення страхових внесків застрахованих осіб здійснює ться страхувальниками на під ставі бухгалтерських та інши х документів, відповідно до я ких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверд жують нарахування (обчисленн я) заробітної плати (доходу), н а які відповідно до цього Зак ону нараховуються страхові в нески.

Згідно з ч.12 ст. 20 вищезазначе ного Закону, страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платн ика страхових внесків.

В силу ч.2 ст. 106 Закону, суми ст рахових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачен і страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Зак ону, в тому числі обчислені те риторіальними органами Пенс ійного фонду у випадках, пере дбачених частиною третьою ст атті 20 цього Закону, вважаютьс я простроченою заборгованіс тю із сплати страхових внеск ів (далі - недоїмка) і стягують ся з нарахуванням пені та зас тосуванням фінансових санкц ій.

Як свідчать матеріали спра ви, внаслідок порушення відп овідачем вимог Закону щодо с плати страхових внесків у ст роки та в порядку, що визначен і законодавством з питань за гальнообов'язкового державн ого пенсійного страхування у відповідача виникла недоїмк а зі сплати страхових внескі в на загальнообов"язкове дер жавне пенсійне страхування в сумі 15834 грн. 16 коп. за січень - лют ий 2010 року.

Наявність недоїмки у вказа ній сумі підтверджується роз рахунком суми страхових внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня, що підлягають сплаті за сі чень - лютий 2010 року, де зазначе на сума страхових внесків в р озмірі 15834 грн. 16 коп. (а.с.6).

Доказів, які б свідчили про погашення вказаної суми недо їмки на день розгляду справи або ж спростували доводи поз ивача суду не подано.

За наведених обставин та пр авових норм, вимоги позивача обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-1 63, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в м. Ромни до відкрит ого акціонерного товариства "Роменський завод поліграфі чних машин" про стягнення заб оргованості зі сплати страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування - задовольнити.

Стягнути з відкритого акці онерного товариства "Роменсь кий завод поліграфічних маши н" (42007, Сумська область, м. Ромни, вул. Залізнична, 143, код 03586466) на ко ристь управління Пенсійного фонду України в м. Ромни забор гованість зі сплати страхови х внесків на загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування за лютий 2010 року в сумі 1 5834,16 грн. (п'ятнадцять тисяч вісі мсот тридцять чотири грн. 16 ко п.)

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Сумський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі заяви про апеляційне ос карження постанови суду в де сятиденний строк з дня склад ення постанови в повному обс язі та подання після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, або без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо апеля ційна скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення. Якщо постанову було про голошено у відсутності особи , яка бере участь у справі, то с трок подання заяви про апеля ційне оскарження обчислюєть ся з дня отримання нею копії п останови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у встановл ений строк, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Повний текст постанови скл адено 28 червня 2010 року.

Суддя /підпис/ В.О. Павлічек

< Список > < Дата >

З оригіналом згідно :

Суддя В.О. Павлічек

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.06.2010
Оприлюднено07.08.2010
Номер документу10203018
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4636/10/1870

Постанова від 21.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 07.05.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 07.05.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Постанова від 21.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні