Ухвала
від 20.12.2021 по справі 727/12256/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/12256/21

Провадження № 1-кс/727/3478/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 грудня 2021 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

секретар судового засідання - ОСОБА_2

за участю сторони кримінального провадження:

слідчого - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Чернівці клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_4 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021260000000046 від 16.02.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 301-1 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді звернувся слідчий з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

Посилається на те, що ОСОБА_5 , РНОКПП ( НОМЕР_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , де за допомогою власного кінцевого обладнання здійснює розповсюдження порнографічного контенту в глобальній мережі відомості, щодо входу із ІР-адрес інтернет-провайдера розміщеного на території Чернівецької області.

Також встановлено, що ОСОБА_5 має у власності автомобіль марки Ford Mondeo сірого кольору 2001 року випуску д.н.з НОМЕР_2 , що підтверджується реєстраційною карткою транспортного засобу.

В ході документування вказаного кримінального провадження встановлено, що ОСОБА_5 , міг здійснювати вказані вище дії із використанням ІР-адрес ( НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 ) інтернет-провайдера ТОВ «Юнітрейд Про» код ЄДРПОУ (22846677), юридична адреса місто Чернівці, вул. Миколайчука Івана, буд. 3.

Таким чином просить надати дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу марки Ford Mondeo сірого кольору, 2001 року випуску д.н.з НОМЕР_2 , яким користується та є власником ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення: комп`ютерної техніки, мобільних терміналів, сім-карт операторів мобільного зв`язку за допомогою яких ОСОБА_5 отримує доступ до облікових записів в глобальній мережі Інтернет із метою розповсюдження порнографічних матеріалів, які містять дитячу порнографію, жорстких дисків, флеш-накопичувачів на яких ОСОБА_5 може зберігати авторизаційні дані облікових записів, порнографічні матеріали та на яких можуть міститись інші відомості щодо вчинення протиправних дій, чорнових записів на яких ОСОБА_5 може зберігати авторизаційні дані облікових записів та на яких можуть міститись інші відомості щодо вчинення протиправних дій, та інших речей обіг яких заборонено або обмежено законом.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 16.02.2021р. до ЄРДР внесені відомості за №12021260000000046 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 301-1 КК України.

Згідно ст. 234 ч.1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукових осіб.

Згідно ст. 233 ч.2 КПК України, під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

З матеріалів доданих до клопотання, зокрема відповіді на доручення від 20.04.2021р. та 08.12.2021р., рапорту від 15.02.2021р., висновку експерта від 15.09.2021р. встановлено, що до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення може бути причетний ОСОБА_5 і в транспортного засобу марки Ford Mondeo сірого кольору, 2001 року випуску д.н.з НОМЕР_2 , який належить йому на праві власності, можуть знаходитись предмети, документи та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

Відповідно до інформації з реєстраційної картки ТЗ вищезазначений автомобіль належить на праві власності ОСОБА_5 .

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу марки Ford Mondeo сірого кольору, 2001 року випуску д.н.з НОМЕР_2 , яким користується та є власником ОСОБА_5 , з метою відшукання і вилучення: комп`ютерної техніки, мобільних терміналів, сім-карт операторів мобільного зв`язку за допомогою яких ОСОБА_5 отримує доступ до облікових записів в глобальній мережі Інтернет із метою розповсюдження порнографічних матеріалів, які містять дитячу порнографію, жорстких дисків, флеш-накопичувачів на яких ОСОБА_5 може зберігати авторизаційні дані облікових записів, порнографічні матеріали та на яких можуть міститись відомості щодо вчинення протиправних дій, чорнових записів на яких ОСОБА_5 може зберігати авторизаційні дані облікових записів та на яких можуть міститись відомості щодо вчинення протиправних дій.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 КПК ухвала про дозвіл на обшук повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Вважаю, що клопотання в частині щодо надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення «інших відомостей та інших речей обіг яких заборонено або обмежено законом» задоволенню не підлягає, оскільки воно в цій частині не конкретизовано.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу марки Ford Mondeo сірого кольору, 2001 року випуску д.н.з НОМЕР_2 , яким користується та є власником ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення комп`ютерної техніки, мобільних терміналів, сім-карт операторів мобільного зв`язку за допомогою яких ОСОБА_5 отримує доступ до облікових записів в глобальній мережі Інтернет із метою розповсюдження порнографічних матеріалів, які містять дитячу порнографію, жорстких дисків, флеш-накопичувачів на яких ОСОБА_5 може зберігати авторизаційні дані облікових записів, порнографічні матеріали та на яких можуть міститись відомості щодо вчинення протиправних дій, чорнових записів на яких ОСОБА_5 може зберігати авторизаційні дані облікових записів та на яких можуть міститись відомості щодо вчинення протиправних дій.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Копію цієї ухвали вручено



2021 року


(підпис)

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення20.12.2021
Оприлюднено23.12.2022
Номер документу102054465
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —727/12256/21

Ухвала від 20.12.2021

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні