Ухвала
від 20.12.2021 по справі 914/3850/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

20.12.2021 р. Справа № 914/3850/21

Господарський суду Львівської області у складі судді Березяк Н.Є., розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Західземлепроект Плюс , м. Львів,

до відповідача: Підкамінської селищної ради, смт. Підкамінь Золочівського району Львівської області,

про: стягнення заборгованості по договору в розмірі 32 422,96 грн,

визнав подані матеріали недостатніми для відкриття провадження у справі, враховуючи наступне.

Господарський процесуальний кодекс України у статтях 162, 164 встановлює низку вимог до позовної заяви та до документів, які додаються до неї. Однак позивач не дотримався деяких з них, що є підставою для залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до п.2 ч.3 ст.162 ГПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Позивач у поданій до господарського суду позовній заяві зазначає Відповідачем Підкамінську селищну раду, місцезнаходження: Львівська область, смт. Підкамінь, вул. Івана Франка, буд. 1; ідентифікаційний код: 04372483.

Як встановлено судом із безкоштовного запиту з ЄДРПОУ, за ідентифікаційним кодом 04372483 зареєстровано юридичну особу із повним найменуванням: Підкамінська селищна рада Львівської області.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 164, ч. 1 ст. 172 ГПК України позивач зобов`язаний до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. До позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Суд інформує позивача, що таким доказом надіслання є оригінал поштової квитанції з описом вкладення про надсилання відповідачеві рекомендованою поштою копії позовної заяви та доданих до неї документів, які додається до позову. Згідно з Правилами надання послуг поштового зв`язку , затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 №270, належним доказом направлення саме копії позовної заяви стороні у справі є бланк опису вкладення, який згідно пункту 61 Правил заповнюється відправником у 2-х примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення.

В якості доказів направлення відповідачу копії позовної заяви з додатками, позивачем долучено до справи копію опису вкладення без поштової квитанції.

Разом з тим, як встановлено із матеріалів позовної заяви, а саме: Опису вкладення у цінний лист 0505033071307, яким позовні матеріали надсилались на адресу відповідача, вбачається, що останньому скеровано оригінал позовної заяви ТзОВ Західземлепроект Плюс від 20.10.2021, натомість до суду надіслано позов від 09.12.2021, що дає підстави стверджувати, що відповідачу надіслано інший позов, ніж подано до суду.

Так, суд звертає увагу заявника, що відповідний опис вкладення не є належним доказом надіслання учаснику справи копії позовної заяви та копії доданих до неї документів. Отже, необхідним є надання суду доказів надіслання відповідачу позовної заяви, з якою позивач звернувся до суду (опису вкладення у лист, тощо).

Окрім того, суд звертає увагу заявника, що зазначення у позовній заяві третьої особи - Поповецької сільської ради Бродівського району Львівської області без належного нормативно-правового обґрунтування підстав такого залучення в порядку передбаченому ст. 50 ГПК України, не є підставою відповідного залучення.

Відтак, суд зазначає про необхідність надання позивачем письмових нормативно обґрунтованих пояснень щодо підстав залучення третьої особи, яка припинена 23.11.2021, що підтверджується Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 174 ГПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, наявні підстави для залишення позовної заяви Приватного акціонерного товариства Торговий центр А , с. Чернилява Яворівського району Львівської області, до відповідача: Акціонерного товариства Оператор газорозподільної системи Львівгаз , м. Львів, про стягнення моральної шкоди у розмірі 50000,00 грн - без руху.

Враховуючи наведене, керуючись 162, 164, ч. 1 та 2 ст. 174, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальностю Західземлепроект Плюс до Підкамінської селищної ради про заборгованості по договору в розмірі 32 422,96 грн - залишити без руху.

2. Надати позивачу строк у 10 (десять) календарних днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків, шляхом подання до суду: належних доказів надсилання відповідачу копії позовної заяви з додатками; зазначення в позовній заяві належного найменування Відповідача; надання пояснення щодо належності залучення третьої особи у справі.

3. Копію ухвали суду надіслати позивачу.

У разі невиконання цієї ухвали у встановлений судом строк, позовна заява вважається неподаною і підлягає поверненню позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набирала законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію про справу можна отримати за такою веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5015.

Суддя Березяк Н.Є.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення20.12.2021
Оприлюднено23.12.2021
Номер документу102057686
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/3850/21

Рішення від 14.04.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

Ухвала від 07.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

Ухвала від 20.12.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні