Ухвала
від 21.12.2021 по справі 914/3863/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

21.12.2021 р. Справа № 914/3863/21

Суддя Мороз Н. В.,

розглянувши матеріали позовної заяви: Товариства з обмеженою відповідальністю Західземлепроект Плюс , м. Львів

до відповідача: Підкамінської селищної ради, смт. Підкамінь, Львівська область

про стягнення 20 479,50 грн

Встановив:

Позовну заяву подано Товариством з обмеженою відповідальністю Західземлепроект Плюс до Підкамінської селищної ради про стягнення 20 479,50 грн.

Розглянувши позовну заяву та додані до неї документи, господарський суд дійшов висновку про необхідність залишення її без руху, з огляду на наступне.

Відповідно до п.2 ч.3 ст.162 ГПК України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Позивачем у позовній заяві місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю Західземлепроект Плюс вказано: 79041, м.Львів, вул.Героїв УПА, 23, а найменування відповідача зазначено - Підкамінська селищна рада.

Згідно з інформацією, що міститься у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Товариства з обмеженою відповідальністю Західземлепроект Плюс та Підкамінської селищної ради, станом на 21.12.2021, місцезнаходженням позивача є: 79041, м.Львів, вул, Герїв УПА,73, а найменуванням відповідача - Підкамінська селищна рада Львівської області.

У відповідності до п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Згідно з ч. 1 ст. 172 ГПК України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Як вбачається із документів, долучених до позовної заяви, зокрема з опису вкладення у цінний лист, яким позивачем надіслано позовні матеріали на адресу відповідача, останньому скеровано оригінал позовної заяви ТзОВ Західземлепроект Плюс від 20.10.2021, проте до суду надіслано позов від 09.12.2021, що дає підстави вважати, що відповідачу надіслано інший позов, ніж подано до суду.

Суд звертає увагу позивача, що належним доказом відправлення іншій стороні копій позовної заяви та доданих до неї документів є оригінал опису вкладень в поштове відправлення та оригінал документу, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Окрім того, суд звертає увагу позивача, на те що зазначена останнім у позовній заяві третя особа - Поповецька сільська рада Бродівського району Львівської області - припинена 23.11.2021, що підтверджується Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 25.12.97р. №9-3П, не є порушенням права на судовий захист відмова суду у прийнятті позовної заяви та інших заяв, скарг, оформлених не у відповідності до чинного законодавства.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 174 ГПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про залишення позовної заяви без руху у відповідності до положень ст. 174 ГПК України та надання позивачу строку для усунення вищеперелічених недоліків.

Суд зазначає, що відповідно до приписів ч. 3 ст. 174 ГПК України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Керуючись ст.ст. 162, 164, 172, 174, 234 ГПК України, суд,

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Західземлепроект Плюс до Підкамінської селищної ради про стягнення 20 479,50 грн залишити без руху, надавши позивачу строк 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення вищевказаних недоліків.

2. У разі невиконання цієї ухвали у встановлений судом строк, позовна заява вважається неподаною і підлягає поверненню позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строк, передбачені ст. 235 ГПК України.

Суддя Мороз Н.В.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення21.12.2021
Оприлюднено23.12.2021
Номер документу102057752
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/3863/21

Рішення від 04.04.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 28.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 28.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 03.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 21.12.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні