Постанова
від 18.06.2010 по справі 50/632
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

18.06.2010 справа № 50/632

За заявою публічног о акціонерного товариства "А кціонерний комерційний пром ислово-інвестиційний банк"

до товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Фінансово-виробнича комп анія "Антік"

про банкрутст во

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника С авченко О.В. (дов. від 20.02.2010)

Від боржника не з' яв ився

Розпорядник майна не з' яв ився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся до суд у із заявою про порушення спр ави про банкрутство боржника , оскільки товариство з обмеж еною відповідальністю „Фіна нсово-виробнича компанія „А нтік” неспроможне сплатити б орг по кредитному договору п ро відкриття кредитної лінії № 04-КЛ-04 від 27.02.2004 у сумі 488 803,92 грн., що сукупно перевищує 300 мінімаль них розмірів заробітної плат и і не був сплачений протягом трьох місяців після встанов леного для його сплати строк у.

Згідно наявних документі в боржник зареєстрований Печ ерською районною у місті Киє ві державною адміністрацією як товариство з обмеженою ві дповідальністю: 03150, м. Київ, ву л. Анрі Барбюса, буд. 5-Б, код ЄДР ПОУ 21501143, заборгував кредитору 488 803,92 грн. і неспроможний викон ати перед ним свої грошові зо бов' язання .

В порушення вимог ст.19 За кону України "Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців" в Є диному державному реєстрі юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців відсутні відом ості про внесення змін про мі сцезнаходження юридичної ос оби - товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансово -виробнича компанія "Антік" .

Ухвалою господарського с уду м. Києва від 12.10.2009 порушено п ровадження у справі №50/632 та при значено підготовче засіданн я на 30.10.2009.

Ухвалою підготовчого засі дання від 30.10.2009 було визнано роз мір вимог кредитора - Публіч ного акціонерного товариств а „Акціонерний комерційний п ромислово-інвестиційний бан к” в особі Філії „Відділення Промінвестбанку в м. Шостка С умської області”, який подав заяву про порушення справи п ро банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Фінансово-виробнича компа нія „Антік” на суму 488 803,92 грн., п ризначено у справі № 50/632 з мето ю забезпечення майнових інте ресів кредиторів розпорядни ком майна арбітражного керую чого Бандолу О.О., признач ено попереднє засідання суду на 29.01.2010.

Ухвалою попереднього засі дання суду від 26.02.2010 було затвер джено реєстр вимог кредиторі в боржника, а розпорядника ма йна - арбітражного керуючого Бандолу О.О. зобов"язано п ротягом десяти днів з дня вин есення даної ухвали повідоми ти кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторі в та надати суду у строк, що не перевищує строку дії процед ури розпорядження майном, пр отокол зборів кредиторів бор жника стосовно обрання коміт ету кредиторів боржника, а та кож протокол засідання коміт ету кредиторів щодо вирішенн я питання про відкриття лікв ідаційної процедури або проц едури санації боржника, приз начення ліквідатора або керу ючого санацією боржника.

17.03.2010 до господарського суду м. Києва надійшли протокол зб орів кредиторів та протокол засідання комітету кредитор ів.

З огляду на наведене, с уд вважає за необхідне призн ачити розгляд справи у судов ому засіданні з викликом пре дставників сторін та ліквіда тора на 18.06.2010.

Представник боржника в судове засідання 18.06.2010 не з' яв ився, витребувані судом дока зи не подав, причин неявки суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду справи був по відомлений належним чином.

Представник заявника в с удове засідання з' явився та на підставі протоколу засід ання комітету кредиторів под ав усне клопотання про визна ння товариства з обмеженою в ідповідальністю "Фінансово-в иробнича компанія "Антік" бан крутом, відкриття ліквідацій ної процедури та призначення ліквідатором боржника арбіт ражного керуючого Бандолу Олександра Олексійовича (л іцензія Державного департа менту з питань банкрутства А В № 347114 від 25.07.2007, ідентифікаційни й номер фізичної особи-платн ика податків та інших обов”я зкових платежів НОМЕР_1). С уд вважає за необхідне задов ольнити дане клопотання, так як воно належно обґрунтован е і достатньо мотивоване.

Оцінивши подані докумен ти, заслухавши пояснення кре дитора, з”ясувавши актив і па сив боржника, суд дійшов до ви сновку, що в матеріалах справ и містяться належні докази щ одо наявності непогашеної і визнаної судом грошової забо ргованості боржника перед кр едитором та докази, що підтве рджують неспроможність борж ника погасити цю заборговані сть через незадовільний резу льтат застосування заходів щ одо свого фінансового оздор овлення.

Відповідно до ч. 8 ст. 16 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” к омітет кредиторів має право звернутись до господарськог о суду з клопотанням про визн ання боржника банкрутом , від криття ліквідаційної процед ури та про признання ліквіда тора

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб”єкт господарської діял ьності може бути визнаний ба нкрутом тільки в разі встано влення господарським судом й ого неспроможності відновит и свою платоспроможність та задовольнити визнані судом в имоги кредиторів не інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Поданими суду доказами під тверджена неспроможність бо ржника виконати після настан ня встановленого строку його силами зобов' язання щодо с плати податків і зборів(обов ' язкових платежів), майна не виявлено, кошти на р/рахунках боржника тривалий час відсу тні, автотранспортних засобі в та нерухомого майна за борж ником на праві власності не з ареєстровано, боржник не над ає протягом року до органів д ержавної податкової служби п одаткових декларацій та інши х документів фінансової звіт ності, не підтверджено відомостей про юридичну осо бу, наявні інші ознаки, що свід чать про припинення підприєм ницької діяльності боржника . Вказані обставини є правово ю підставою визнання боржник а банкрутом.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 50/632, доводять безспірніст ь грошових вимог заявника та неспроможність боржника вик онати свої зобов'язання пере д кредитором у встановлений Законом строк.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у випадках, передбачених цим З аконом, господарський суд пр иймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкри ває ліквідаційну процедуру.

Заяв та клопотань щодо від криття процедури санації, як і передбачені ч.8 ст. 16 Закону, д о господарського суду м. Києв а не надходило.

Відповідно до ч.1 ст.24 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у п останові про визнання боржни ка банкрутом господарський с уд відкриває ліквідаційну пр оцедуру, призначає ліквідато ра в порядку, передбаченому д ля призначення керуючого сан ацією. Господарський суд має право призначити ліквідатор ом особу, яка виконувала повн оваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією бо ржника.

Враховуючи вказані норми З акону та дослідивши подані з аявником докази у суду є прав ові підстави для визнання бо ржника банкрутом та відкритт я ліквідаційної процедури. С уд вважає за доцільне задово льнити клопотання комітету к редиторів стосовно призначе ння ліквідатором банкрута ар бітражного керуючого Банд олу О.О.

Керуючись ст. ст. 22, 23 і 24 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати боржника - товар иство з обмеженою відповідал ьністю "Фінансово-виробнича компанія "Антік" (03150, м. Київ, вул . Анрі Барбюса, буд. 5-Б, код ЄДРП ОУ 21501143) банкрутом.

2. Припинити процедуру розпо рядження майном та відкрити ліквідаційну процедуру.

3. Визнати публічне а кціонерне товариство "Акціо нерний комерційний промисло во-інвестиційний банк" креди тором до банкрута з майновим и вимогами на суму 488 803,92 грн.

4. Призначити ліквідаторо м банкрута арбітражного керу ючого Бандолу Олександра О лексійовича (ліцензія Дер жавного департаменту з питан ь банкрутства АВ № 347114 від 25.07.2007, і дентифікаційний номер фізич ної особи-платника податків та інших обов”язкових платеж ів НОМЕР_1).

5. З метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявили б ажання взяти участь в ліквід ації боржника, зобов' язати ліквідатора у відповідності до чинного законодавства по дати до офіційного друковано го органу Верховної Ради Укр аїни чи Кабінету Міністрів У країни у десятиденний строк за його рахунок оголошення п ро визнання боржника банкрут ом і відкриття ліквідаційної процедури боржника, надати с уду докази публікації вищевк азаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублі кування (оригінал примірника газети). Газетне оголошення м ає містити: найменування та і нші реквізити боржника, визн аного банкрутом; найменуванн я господарського суду, в пров адженні якого знаходиться сп рава про банкрутство; дату пр ийняття господарським судом постанови про визнання борж ника банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури; відо мості про ліквідатора (лікві даційну комісію).

6. Зобов' язати ліквідатора письмово повідомити про виз нання банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, а також направити з апити до органів державної п одаткової служби, інших держ авних органів, які здійснюют ь контроль за правильністю т а своєчасністю справляння ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування та інші види з агальнообов' язкового держ авного соціального страхува ння, податків і зборів (обов' язкових платежів), які в місяч ний строк з дня одержання пов ідомлення можуть направити л іквідатору заяви з вимогами до банкрута.

7. Підприємницьку діяльніс ть банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів) вважати таким , що настав з 18.06.2010.

9. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 18.06.2010.

10.Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 18.06.2010.

11.Ліквідатору провести лікв ідаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 18.06.2011.

До звіту і балансу повинні б ути додані:

- показники виявленої лікві даційної маси ( дані її інвент аризації);

- відомості про реалізацію о б' єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені дог овори купівлі-продажу;

- копії договорів купівлі-пр одажу та акти приймання-пере дачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів.

12. Копію постанови направ ити для виконання:

- сторонам; ліквідатору,- Ки ївському управлінню з питань банкрутства (вул. П.Любченка, 15, м. Київ, 03150);- державному реєстр атору за місцем знаходження боржника для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про відповідне судове ріш ення (п 1 ст. 39 Закону України "Пр о державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців").

Суддя Л.Д. Головатюк

Дата ухвалення рішення18.06.2010
Оприлюднено14.09.2010
Номер документу10206048
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/632

Ухвала від 28.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 02.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 27.07.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 18.06.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 02.07.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні