Ухвала
від 17.12.2021 по справі 524/4868/21
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 2/537/1125/2021

Справа № 524/4868/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.12.2021 року Крюківський районний суд міста Кременчука Полтавської області в складі: головуючої судді Зоріної Д.О., за участю секретаря Савічевої М.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кременчуці цивільну справу за позовом Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно збережених коштів -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Крюківського районного суду міста Кременчука Полтавської області суду перебуває цивільна справа за позовом Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно збережених коштів.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, надав суду письмове клопотання, згідно якого просив суд перенести судове засідання, що призначене на 17 грудня 2021 року, одночасно звернувся до суду із клопотанням, згідно якого просив суд залучити до участі у справі в якості третьої особи ОСОБА_2 . В обґрунтування клопотання щодо залучення третьої особи відповідач надав до суду документи на підтвердження тієї обставини, що спірна земельна ділянка комунальної власності має двох фактичних користувачів - ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , які володіють окремими об`єктами нерухомого майна, розташованого на ній.

Представник позивача, Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, в судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, не надав суду пояснень про причини неявки.

Суд, проаналізувавши та вивчивши матеріали справи, приходить до наступних висновків.

Згідно частини 1 статті 53 Цивільного процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права та обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як вбачається з наданих суду документів, ОСОБА_2 є власником частини цілісного майнового комплексу складів ОБД по АДРЕСА_1 , частка у праві власності -1. Майно ОСОБА_1 та ОСОБА_2 знаходиться на одній спірній земельній ділянці комунальної власності, відомості про яку містяться у Державному земельному кадастрі за №5310436500:10:001:0120, при цьому мають різні адреси та самостійні об`єкти нерухомого майна.

Таким чином, наразі земельна ділянка комунальної власності за кадастровим номером 5310436500:10:001:0120 має двох фактичних користувачів, які володіють окремими об`єктами нерухомого майна, розташованого на ній.

З урахуванням вищевикладеного, встановлених обставин справи, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі ОСОБА_2 в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача, так як рішення по справі може безпосередньо вплинути на права та обов`язки зазначеної особи як власника частини цілісного майнового комплексу, який розташований на спірній земельній ділянці.

Керуючись статтями 53, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання відповідача ОСОБА_1 про залучення до участі у справі третьої особи без самостійних вимог - задовольнити.

Залучити ОСОБА_2 до участі у цивільній справі за позовом Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно збережених коштів, в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

Надати третій особі строк для подання до суду пояснень щодо позову до 24 січня 2022 року.

Роз`яснити третій особі, що копії пояснень надсилаються (надаються) ним іншим учасникам справи, з одночасним надісланням (наданням) пояснень на адресу суду у визначений в ухвалі строк.

Копію ухвали надіслати на адресу ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ).

Надіслати на адресу ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) копію позовної зави з додатками.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.О. Зоріна

СудКрюківський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення17.12.2021
Оприлюднено22.12.2021
Номер документу102061424
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —524/4868/21

Рішення від 24.05.2022

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ЗОРІНА Д. О.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ЗОРІНА Д. О.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Зоріна Д. О.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні