Ухвала
від 17.12.2021 по справі 405/8790/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/8790/21

провадження № 1-кс/405/4108/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.12.2021 м. Кропивницький

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні відомості про яке внесені до ЄРДР 01.10.2021 № 12021120000000275 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про надання дозволу на проведення огляду,

встановив:

слідчий за погодженням із прокурором звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведенняогляду земельноїділянки зкадастровим номером3525286900:51:010:0001,загальною площею1.9206га,яка належитьПавлівській сільськійраді Світловодськогорайону Кіровоградськоїобласті,правокористувачем якоїє комунальнийзаклад «Павлівськенавчально-виховнеоб`єднання «Загальноосвітняшкола І-ІІІступенів -дошкільний навчальнийзаклад» Світловодськоїрайонної радиКіровоградської областіта споруд,які знаходятьсяна ній,з метою виявленнята фіксаціївідомостей щодообставин вчиненнякримінального правопорушення, визначення обсягу та якості наданих послуг (виконаних робіт) відповідно до договорів укладених з товариством з обмеженою відповідальністю «ВВП Груп» та ФОП « ОСОБА_4 », встановлення місцезнаходження котлів твердопаливних та їх комплектності, наявності документів на котли та їх обслуговування.

Слідчим в клопотанні стверджується, що в ході досудового розслідування отримано інформацію про вчинення ОСОБА_5 кримінального правопорушення, зокрема у намірі привласнення майна - котлів твердопаливних, які належать директору ТОВ «Гідроелектроцентр» ОСОБА_6 та привласнення бюджетних коштів, виділених на їх обслуговування.

Протоколами допиту свідків підтверджується, що дійсно на території Світловодського району, знаходяться ряд комунальних навчальних закладів, які підпорядковуються управлінню освіти Світловодської міської ради, яка входить до складу Світловодської міської об`єднаної територіальної громади. Окрім цього, дійсно останнім стало відомо, що котли якими здійснюється обігрів Павлівських навчальних закладів здійснюється незадовільно, при тому, що на ремонт котельного обладнання були виділені бюджетні кошти але роботи були проведені поверхнево.

Згідно інформації з Державного реєстру прав власності на нерухоме майно, земельна ділянка з кадастровим номером 3525286900:51:010:0001, загальною площею 1.9206 га, перебуває у комунальній власності Павлівської сільської ради Світловодського району Кіровоградської області, правокористувачем є комунальний заклад «Павлівське навчально-виховне об`єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» Світловодської районної ради Кіровоградської області, код ЄДРПОУ 33331779.

З метоюповного,всебічного інеупередженого дослідженняусіх обставинкримінального провадження,виявлення яктих обставин,що викривають,так іті,що виправдовуютьособу,а такожобставин,що пом`якшуютьчи обтяжуютьйого покарання,з метоюнадання цимобставинам належноїправової оцінкита забезпеченняприйняття законнихі неупередженихпроцесуальних рішень,у кримінальномупровадженні,виникла необхідністьу проведенніогляду земельноїділянки зкадастровим номером3525286900:51:010:0001,загальною площею1.9206га,перебуває укомунальній власностіПавлівської сільськоїради Світловодськогорайону Кіровоградськоїобласті,правокористувачем єкомунальний заклад«Павлівське навчально-виховнеоб`єднання «Загальноосвітняшкола І-ІІІступенів -дошкільний навчальнийзаклад» Світловодськоїрайонної радиКіровоградської областіта споруд,які знаходятьсяна ній,з метою виявленнята фіксаціївідомостей щодообставин вчиненнякримінального правопорушення, визначення обсягу та якості наданих послуг (виконаних робіт) відповідно до договорів укладених з товариством з обмеженою відповідальністю «ВВП Груп» та ФОП « ОСОБА_4 », встановлення місцезнаходження котлів твердопаливних та їх комплектності, наявності документів на котли та їх обслуговування.

Вищезазначена слідча дія має істотне значення для досудового розслідування та буде використана для проведення в подальшому судових експертиз.

Слідчий на судовому засіданні клопотанні підтримав, просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши доводи слідчого, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Встановлено, що слідчими СУ ГУНП в Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження відомості про яке внесені до ЄРДР 01.10.2021 №12021120000000275 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Відповідно до ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів; огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

В ході розгляду клопотанні слідчим суддею встановлено, надані до клопотання матеріали вказують на можливе вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України до вчинення якого можливо причетний ФОП « ОСОБА_4 » тому з метою проведення повного досудового розслідування, існують достатні підстави для надання дозволу на проведення огляду земельної ділянкиз кадастровимномером 3525286900:51:010:0001,загальною площею1.9206га,яка належитьПавлівській сільськійраді Світловодськогорайону Кіровоградськоїобласті,правокористувачем якоїє комунальнийзаклад «Павлівськенавчально-виховнеоб`єднання «Загальноосвітняшкола І-ІІІступенів -дошкільний навчальнийзаклад» Світловодськоїрайонної радиКіровоградської областіта споруд,які знаходятьсяна ній,з метою виявленнята фіксаціївідомостей щодообставин вчиненнякримінального правопорушення, визначення обсягу та якості наданих послуг (виконаних робіт) відповідно до договорів укладених з товариством з обмеженою відповідальністю «ВВП Груп» та ФОП « ОСОБА_4 », встановлення місцезнаходження котлів твердопаливних та їх комплектності, наявності документів на котли та їх обслуговування.

Враховуючи викладене, слідчий суддя вважає про необхідність задоволення клопотання слідчого.

Керуючись ст.ст. 234-237, 372 КПК України,

постановив:

клопотання слідчого про надання дозволу на проведення огляду задовольнити.

Надати дозвіл на проведенняогляду земельноїділянки зкадастровим номером3525286900:51:010:0001,загальною площею1.9206га,яка належитьПавлівській сільськійраді Світловодськогорайону Кіровоградськоїобласті,правокористувачем якоїє комунальнийзаклад «Павлівськенавчально-виховнеоб`єднання «Загальноосвітняшкола І-ІІІступенів -дошкільний навчальнийзаклад» Світловодськоїрайонної радиКіровоградської областіта споруд,які знаходятьсяна ній,з метою виявленнята фіксаціївідомостей щодообставин вчиненнякримінального правопорушення, визначення обсягу та якості наданих послуг (виконаних робіт) відповідно до договорів укладених з товариством з обмеженою відповідальністю «ВВП Груп» та ФОП « ОСОБА_4 », встановлення місцезнаходження котлів твердопаливних та їх комплектності, наявності документів на котли та їх обслуговування.

Строк дії ухвали до 17.01.2022.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_7

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення17.12.2021
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу102083929
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —405/8790/21

Ухвала від 17.12.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Майданніков О. І.

Ухвала від 17.12.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Майданніков О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні