Ухвала
від 21.12.2021 по справі 366/3329/21
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

провадження №1-кс/366/283/21

справа №366/3329/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 грудня 2021 року смт.Іванків

Слідчий суддя Іванківського районного суду Київської області ОСОБА_1 , (секретар судових засідань ОСОБА_2 ), за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні, клопотання слідчого групи слідчих у кримінальному провадженні начальника СВ ВП №1 Вишгородського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення огляду у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021111060000076 від 02.11.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України

ВСТАНОВИЛА

Слідчий групи слідчих - начальник СВ ВП №1 Вишгородського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_4 за погодженням із прокурором Іванківського відділу Вишгородської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді, у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021111060000076 від 02.11.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду кущорізу БЛ-2, який зберігається у приміщенні гаражу на території ДСП «ЦППРВ» за адресою: вул.Радянська, буд.63, м.Чорнобиль, Київської області, який належить ДСП «ЦППРВ», з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та доказів його вчинення.

Мотивуючи клопотання, слідчий ОСОБА_4 посилається на те, що в провадженні СВ Відділу поліції №1 Вишгородського РУП ГУ НП в Київській області на досудовому розслідуванні перебуває кримінальне провадження, відомості про яке внесено до ЄРДР за №12021111060000076 від 03.11.2021 за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.367 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що працівниками СКП ВП №1 Вишгородського РУП в ході проведення аналізу відкритих джерел інформації, а саме публічних закупівель, офіційних сайтів підприємств та організацій встановлено, що згідно договору № 508/03-б від 27.11.2018 року укладеного між Державним спеціалізованим підприємством «Чорнобильський спецкомбінат» (ЄДРПОУ 37197165, юридична адреса : Київська область, м. Чорнобиль, вул. Радянська, 70) (правонаступником якого являється ДСП «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» (ЄДРПОУ 37197165, юридична адреса : вул. Кірова, 52, м. Чорнобиль, Іванківський район, Київської області) та ТОВ «АВІО ІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 40618370, юридична адреса : м. Київ, Солом`янський район, вул. Радіщева, 3 офіс Б 307) було придбано косарку кущоріз БЛ-2, в кількості 1 штука загальною вартістю 240 тис. грн.

В ході проведення моніторингу загально доступних інтернет-оголошень встановлено, що ТОВ «АВІО ІНВЕСТ» здійснював реалізацію косарок кущоріз БЛ-2 за роздрібною ціною 130 тис. грн. (в тому числі ПДВ) та середньо ринкова ціна вказаної косарки у інших постачальників у період 2017 2020 року складала близько 130 тис. грн.

Згідно вищевказаного договору посадовими особами ДСП «Чорнобильський спецкомбінат», внаслідок неналежного виконання службовими особами своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, була придбана в ТОВ «АВІО ІНВЕСТ» косарка кущоріз БЛ-2 за ціною 240 тис., що значно перевищує ринкову пропозицію, внаслідок чого державним інтересам було завдано істотної шкоди.

Згідно до ст. 5 Закону України «Про публічні закупівлі», закупівлі здійснюються за такими принципами: максимальна економія та ефективність; об`єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням.

Таким чином посадові особи ДСП «Чорнобильський спецкомбінат» придбали в ТОВ «АВІО ІНВЕСТ» за державні кошти товар за завищеною ціною, з різницею близько 110 тис. грн.

Враховуючи зазначене, у відповідності до ч.ч.1,2 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, визначення обсягу та комплектації фактично поставленого товару, необхідно провести огляд речей, а саме: кущорізу БЛ-2, який згідно відповіді ДСП «ЦППРВ» зберігається у приміщенні гаражу на території ДСП «ЦППРВ» за адресою: вул. Радянська, 63, м.Чорнобиль, Вишгородського району, Київської області, який належить ДСП «ЦППРВ».

Вказаний огляд може надати органу досудового розслідування можливість визначити обсяг та комплектації фактично поставленого товару, в даному випадку - кущоріз БЛ-2 та відповідність заявленій специфікації, таким чином дані, установлені під час огляду будуть використані стороною обвинувачення у кримінальному провадженні, у звязку з чим, слідчий звернувся з даним клопотанням до слідчого судді.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до слідчого суді клопотання, вислухавши прокурора ОСОБА_3 який підтримав та мотивував клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Згідно із положеннями ч.2 ст.237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до вимог ч.2 ст.234 КПК України обшук житла чи іншого володіння особи проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з положеннями ч.3 ст.234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням;

8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Слідчим суддею встановлено, що клопотання слідчого відповідає вимогам ч.3 ст.234 КПК України.

Як вбачається зі змісту клопотання та доданих в обґрунтування до нього документів, а саме витягу з ЄРДР, 02.11.2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за №12021111060000076 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 367 КК України по факту того, що в ході проведення аналізу відкритих джерел інформації, а саме публічних закупівель, офіційних сайтів підприємств та організацій встановлено, що згідно договору № 508/03-б від 27.11.2018 року укладеного між Державним спеціалізованим підприємством «Чорнобильський спецкомбінат» (ЄДРПОУ 37197165, юридична адреса: Київська область, м. Чорнобиль, вул. Радянська, 70) (правонаступником якого являється ДСП «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» (ЄДРПОУ 37197165, юридична адреса : вул. Кірова, 52, м. Чорнобиль, Іванківський район, Київської області) та ТОВ «АВІО ІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 40618370, юридична адреса : м. Київ, Солом`янський район, вул. Радіщева, 3 офіс Б 307) було придбано косарку кущоріз БЛ-2, в кількості 1 штука загальною вартістю 240 тис. грн. В ході проведення моніторингу загально доступних інтернет-оголошень встановлено, що ТОВ «АВІО ІНВЕСТ» здійснював реалізацію косарок кущоріз БЛ-2 за роздрібною ціною 130 тис. грн. (в тому числі ПДВ) та середньо ринкова ціна вказаної косарки у інших постачальників у період 2017 2020 року складала близько 130 тис. грн. Згідно вищевказаного договору посадовими особами ДСП «Чорнобильський спецкомбінат», внаслідок неналежного виконання службовими особами своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, була придбана в ТОВ «АВІО ІНВЕСТ» косарка кущоріз БЛ-2 за ціною 240 тис., що значно перевищує ринкову пропозицію, внаслідок чого державним інтересам було завдано істотної шкоди. Згідно до ст. 5 Закону України «Про публічні закупівлі», закупівлі здійснюються за такими принципами: максимальна економія та ефективність; об`єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням. Таким чином посадові особи ДСП «Чорнобильський спецкомбінат» придбали в ТОВ «АВІО ІНВЕСТ» за державні кошти товар за завищеною ціною, з різницею близько 110 тис. грн.

Крім того, з доданих до клопотання документів, а саме: витягу з ЄРДР, рапорту оперуповноваженого ВКП Вишгородського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_5 від 02.11.2021 року; протоколу огляду від 08.11.2021 року; копії договору №508/03-б про закупівлю товарів; повідомлення щодо визначення переможця електронного аукціону; листа в.о.генерального директора ДСП «ЦППРВ» від 04.06.2021 року слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що може мати місце факт вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України та доведено, що на даний час виникла необхідність у наданні йому дозволу на проведення огляду кущорізу БЛ-2, який зберігається у приміщенні гаражу на території ДСП «ЦППРВ» за адресою: вул.Радянська, буд.63, м.Чорнобиль, Київської області, який належить ДСП «ЦППРВ», з метою встановлення обсягу та комплектації фактично поставленого товару - кущорізу БЛ-2, відповідність заявленій специфікації, з метою перевірки на наявність складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України, при цьому, слідчим доведено, неможливість іншим чином встановити дані обставини, окрім як проведення огляду.

Враховуючи вищевикладене, для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування кримінального провадження №12021111060000076 від 02.11.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України, вважаю, що клопотання слідчого групи слідчих у кримінальному провадженні начальника СВ ВП №1 Вишгородського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення огляду, є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

За таких обставин, керуючись вимогами ст.ст.233, 234, 235 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИЛА

Клопотання - задовольнити.

Надати начальнику СВ Відділу поліції №1 Вишгородського РУП ГУНП в Київській області майору поліції ОСОБА_4 , старшому слідчому СВ Відділу поліції №1 Вишгородського РУП ГУ НП в Київській області майору поліції ОСОБА_6 дозвіл на проведення огляду кущорізу БЛ-2, який зберігається у приміщенні гаражу на території ДСП «ЦППРВ» за адресою: вул.Радянська, буд.63, м.Чорнобиль, Київської області, який належить ДСП «ЦППРВ», з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та доказів його вчинення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на огляд (за правилами обшуку) житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали до 21 січня 2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.12.2021
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу102085712
СудочинствоКримінальне
Сутьяке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021111060000076 від 02.11.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України

Судовий реєстр по справі —366/3329/21

Ухвала від 21.12.2021

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

Ухвала від 21.12.2021

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні