Ухвала
від 21.12.2021 по справі 542/972/21
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 грудня 2021 року справа №542/972/21

провадження № 2/542/413/21

Новосанжарський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Кашуби М.І.

за участю секретаря судового засідання Нестеренко О.В.

розглянувши у письмовому провадженні заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю ЦИКЛ ФІНАНС Крисевича В.П. про залучення правонаступником позивача у цивільній справі за позовом АТ ОТП Банк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

в с т а н о в и в:

До Новосанжарського районного суду Полтавської області з позовною заявою до ОСОБА_1 звернувся представник Акціонерного товариства ОТП Банк та просив стягнути з відповідача заборгованість за кредитним договором № 2028642794 від 19.01.2020 у розмірі 20 315,00 грн .

Рішенням Новосанжарського районного суду Полтавської області від 25 листопада 2021 року позовні вимоги задоволено та стягнуто з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платників податків НОМЕР_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , на користь Акціонерного товариства ОТП Банк (ЄДРПОУ 21685166, МФО 300528, адреса: вул. Жилянська, 43, м. Київ, 01033) суму заборгованості за кредитним договором № 2028642794 від 19.01.2020 у розмірі 20 315 (двадцять тисяч триста п`ятнадцять) грн. 65 коп. та судовий збір в розмірі 2270 (дві тисячі двісті сімдесят) грн. 00 коп. на відшкодування понесених судових витрат.

14.12.2021 до Новосанжарського районного суду Полтавської області надійшла заява від представника ТОВ ЦИКЛ ФІНАНС Крисевича В.П., в якій він просив залучити до участі у справі №542/872/21 за позовною заявою АТ ОТП Банк до ОСОБА_1 про звернення стягнення заборгованості правонаступника позивача - ТОВ ЦИКЛ ФІНАНС .

За правилами ч. 13 ст. 7 ЦПК України, розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Враховуючи, що розгляд справи відбувався у відсутність учасників справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, дослідивши заяву ТзОВ ЦИКЛ ФІНАНС та матеріали, додані до неї, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 182 ЦПК України, при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлено - він встановлюється судом.

За змістом положень ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

З наведеного слідує, що заява про залучення правонаступника та відповідне рішення суду за результатами розгляду такої заяви може бути прийнято у межах судового процесу.

Відповідно до норм Цивільного процесуального кодексу України стадіями судового процесу у суді першої інстанції є відкриття провадження у справі, підготовче провадження, розгляд справи по суті. Остання стадія судового процесу- розгляд справи по суті закінчується прийняттям остаточного судового рішення у справі, яке може бути у формі ухвали чи рішення.

Так, судом встановлено, що рішенням Новосанжарського районного суду Полтавської області від 25 листопада 2021 року у справі було ухвалено заочне рішення, яким позовні вимоги АТ ОТП Банк до ОСОБА_1 задоволено.

З огляду на наведене, судом першої інстанції закінчено розгляд справи та за результатами такого розгляду судом прийнято остаточне рішення.

За таких обставин, прийняття та розгляд заяви про вступ у справу правонаступника поза межами судового процесу, тобто після ухвалення судом рішення є неможливим, з огляду на положення ст. 55 ЦПК України, якою визначено можливість заміни особи у відносинах лише у межах стадій судового процесу.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що заяву про залучення правонаступника позивача подано з порушенням вимог ЦПК, з огляду на що вона підлягає поверненню без розгляду.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

При цьому, суд вважає за необхідне роз`яснити, що відповідно до положень ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

На підставі викладено, керуючись ст. 55 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю ЦИКЛ ФІНАНС Крисевича В.П. про залучення правонаступником позивача у цивільній справі за позовом АТ ОТП Банк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги.

Суддя Новосанжарського районного суду

Полтавської області Кашуба М. І.

Дата ухвалення рішення21.12.2021
Оприлюднено22.12.2021

Судовий реєстр по справі —542/972/21

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 12.01.2022

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Рішення від 25.11.2021

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Кашуба М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні