Постанова
від 05.10.2007 по справі 6/213-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/213-Б-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" жовтня 2007 р.                                                             Справа № 6/213-Б-07

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Пригуза П.Д., при секретарі Андреєвець А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні  справу                

за заявою:  Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Югелектромаш",ЄДРПОУ 34554750, вул. Українська, 93, м. Херсон,  

до:  Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Югелектромаш",ЄДРПОУ 34554750, вул. Українська, 93, м. Херсон,

про банкрутство,

за участю представників:

від заявника: Крижанвський М.М.;

в с т а н о в и в:

Боржник –Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Югелектромаш", ЄДРПОУ 34554750, вул. Українська, 93, м. Херсон, є суб'єктом підприємницької діяльності та юридичною особою, зареєстрований Виконавчим комітетом Херсонської міської  ради 27.09.2006р.

Зборами учасників боржника від 22.08.2007р. (а.с.7) прийнято рішення про ліквідацію товариства та про призначення ліквідатора - Крижановського М.М. Також зборами заслухано директора підприємства Крижановського М.М. про фінансовий стан, який зазначив, що активів боржника не достатньо для задоволення вимог кредиторів. Збори ухвалили рішення про уповноваження ліквідатора боржника звернутись до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство і призначення ліквідатором боржника директора боржника - Крижановського М.М.

Представник боржника - директор Крижановський М.М., який діє без довіреності, пояснив, що він, як ліквідатор, не здійснював інвентаризації майна та будь-яких інших дій щодо ліквідації боржника, а факт недостатності вартості активів були відомі Крижановському та власнику (загальним зборам) на момент прийняття рішення про ліквідацію підприємства.

Відповідно до витягу із ЄДР станом на 01.10.2007р. особою, яка має право вчиняти юридичні дії від імені боржника без довіреності є керівник боржника Крижановський М.М. Дані про знаходження боржника в процесі припинення та про наявність ліквідатора до ЄДР не вносились.

Таким чином, дану справу порушено за заявою директора (керівника) боржника згідно вимог ст.7 Закону про банкрутство.

Підставою для звернення із цією заявою директор боржника вказує рішення загальних зборів боржника (власника) та той факт, що станом на 30.08.2007р., кредиторська заборгованість боржника складає 273920.00грн., в тому числі:

1.ТОВ "Торговий дім "Завод крупних електричних машин"- 269920.00 грн.

2.П.п. Пуголовкін Олександр Митрофанович - 2 000,00грн.

3.Агентство "Інтерюр Адвокат" - 2 000,00 грн.

За даними заяви боржника дебіторська заборгованість перед боржником складає 54588,00грн. Дебітор - СП українсько-білоруське підприємство у формі ТОВ "Укртехносинтез". Залишок грошових сум на рахунку в банку складає 649,53 грн.

Вартість активів, таким чином, складає 55 237,53 грн., а кредиторська заборгованість - 273920.00грн.

За таких обставин боржник має бути ліквідований в порядку, визначеному Законом про банкрутство на підставі наступного.

Відповідно до п.1 ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення обставин, зазначених у абзаці першому цієї частини, після прийняття рішення про ліквідацію до створення ліквідаційної комісії (призначення ліквідатора), то заява про порушення справи про банкрутство повинна подаватися власником майна боржника (уповноваженою ним особою).

Відповідно до п.2 ст.51 Закону за результатами розгляду заяви про порушення  справи  про банкрутство   юридичної   особи,   майна   якої   недостатньо  для задоволення  вимог  кредиторів, господарський суд визнає боржника, який  ліквідується,  банкрутом,  відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.

Згідно п.3 ст.51 Закону кредитори мають право заявити свої претензії до  боржника, який  ліквідується,  в  місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Особливості розгляду справи щодо боржника, що ліквідується власником відповідно до п.4 зазначеної статті не враховуються, в тому числі щодо здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором (головою ліквідаційної комісії), призначеного власником.

Кандидатуру керівника боржника для здійснення повноважень ліквідатора, яка запропонована власником та самим керівником боржника, суд не приймає, оскільки боржник відповідно до Закону не наділений таким правом.

До суду надійшли заяви від арбітражних керуючих Кососвського В.С. та І.В.Білоусова  про призначення їх ліквідатором даного банкрута.

За наявності конкуренції між кандидатурами арбітражних керуючих на призначення ліквідатором, суд призначає ліквідатором Білоусова Ігоря Валентиновича, враховуючи його кваліфікацію, фах, попередню роботу при здійсненні повноважень арбітражного керуючого у інших справах.

З метою виявлення всіх кредиторів суд зобов'язує ліквідатора подати до офіційного друкованого органу  оголошення про визнання боржника банкрутом, вказавши в ньому повне найменування боржника, його ЄДР, адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про ліквідатора – його прізвище, ім'я і по-батькові, його адреса, засоби зв'язку.

Керуючись ст.7, 22-24, Закону  України  “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання  його банкрутом”, ст.86  Господарського процесуального кодексу  України,   суд -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати  Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Югелектромаш", ЄДРПОУ 34554750, вул. Українська, 93, м. Херсон,  банкрутом

2.Призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Білоусова Ігоря Валентиновича.

3.Ліквідаторові Білоусову І.В. подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України ,,Голос України” чи Кабінету Міністрів України ,,Урядовий кур`єр” оголошення про визнання боржника банкрутом, про що в 20-ти денний строк надати суду відповідні докази.

Оголошення повинно містити відомості, вказані в ч.5 ст.23 Закону, строк  подачі претензій та інші відомості, визначені Законом.

Примірник газети після публікації  надати до суду.

Ліквідаторові виконати  дії та здійснити заходи щодо виявлення майна банкрута, витребування дебіторської заборгованості, передбачені нормами Закону, розглянути заяви кредиторів про грошові вимоги, письмово повідомити їх про результати розгляду.

Надати суду звіт  та ліквідаційний баланс  по його  готовності.

4.Звільнити  з податкової застави активи  платника  податків –Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Югелектромаш", ЄДРПОУ 34554750, вул. Українська, 93, м. Херсон.

5.Призначити наступне засідання  для розгляду звіту та ліквідаційного балансу боржника  на 25 січня 2008р.  на 10 годин 00хв.  в приміщенні господарського суду Херсонської області, каб.214

6.Постанову  направити:  боржнику; ДПІ в м.Херсоні; державному реєстратору; ВДВС Дніпровського МУЮ в м. Херсоні; ліквідатору Білоусову І.В.; Херсонському обласному сектору з питань банкрутства.

Суддя                                                                                        П.Д. Пригуза

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення05.10.2007
Оприлюднено16.10.2007
Номер документу1021168
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/213-б-07

Постанова від 05.10.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні