Ухвала
від 22.12.2021 по справі 233/5919/21
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/5919/21

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

22.12.2021 м. Костянтинівка

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Мартишева Т. О., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області, третя особа - директор Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області Альохіна Інна Євгенівна, про скасування наказів про дисциплінарні стягнення та поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

В С Т А Н О В И В:

До Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області надійшов позов ОСОБА_1 до Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області, третя особа - директор Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області Альохіна І.Є., про скасування наказів про дисциплінарні стягнення та поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Під час вирішення питання про відкриття провадження у справі судом встановлено, що дана позовна заява не відповідає вимогам цивільно-процесуального законодавства, у зв`язку із чим підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

У відповідності із ч. 2 ст. 133 ЦПК України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до пп. 2 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір , за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, встановлена ставка судового збору - 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду .

Відповідно до ст. 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2021 рік , з 01 січня 2021 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2270 грн.

Таким чином, відповідно до ставок судового збору, встановлених Законом України Про судовий збір судовий збір за подання вказаного позову складає 908 грн. (2270 грн. х 0,4).

Частиною 1 статті 9 Закону України Про судовий збір передбачено, що судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України. Тобто судовий збір підлягає сплаті за подання даного позову на розрахунковий рахунок UA438999980313151206000005692, отримувач коштів - Донецьке ГУК/Костянтинів.МТГ/22030101, код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 37967785, банк отримувача - Казначейство України (ЕАП), код класифікації доходів бюджету 22030101.

Згідно ч.3 ст. 6 Закону України Про судовий збір у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Позивачем зазначено, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 5 Закону України Про судовий збір від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються, зокрема, позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

При цьому, позивачем ОСОБА_1 заявлено серед іншого позовні вимоги немайнового характеру про визнання незаконними та скасування наказів відповідача, що до визначених законом винятків не відносяться.

Про наявність інших пільг щодо сплати судового збору позивачем не зазначено, документально підтверджене клопотання про звільнення від сплати судового збору у відповідності із ст.. 8 Закону України Про судовий збір не заявлено.

Враховуючи вищенаведене, клопотання ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору до задоволення не підлягає.

Також, позовна заява повинна відповідати вимогам ст. 175 ЦПК України.

Проте, в порушення вимог п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява не містить: зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтованого розрахунку сум, що стягуються чи оспорюються.

Пунктом 1 частини 1 статті 176 ЦПК України визначено, що ціна позову визначається у позовах про стягнення грошових коштів - сумою, яка стягується, чи оспорюваною сумою за виконавчим чи іншим документом, за яким стягнення провадиться у безспірному (безакцептному) порядку.

Позивач просить суд стягнути з відповідача на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу, не наводячи обґрунтованого розрахунку сум, що заявлені до стягнення. Тому позивачу ОСОБА_1 слід запропонувати навести такий розрахунок станом на день звернення до суду із даним позовом.

У відповідності з ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, позовну заяву ОСОБА_1 до Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області, третя особа - директор Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області Альохіна І.Є., про скасування наказів про дисциплінарні стягнення та поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - слід залишити без руху, про що повідомити позивача, надавши строк для усунення вказаних недоліків, що не може перевищувати десяти днів з дня отримання позивачем копії ухвали суду, запропонувавши сплатити судовий збір та конкретизувати вимоги, одночасно роз`яснивши позивачу, що вона не позбавлена можливості у відповідності до норм діючого законодавства заявити клопотання про відстрочення сплати судового збору або звільнення від його сплати з наведенням передбачених законом підстав та підтвердженого документально.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області, третя особа - директор Комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Дружківської міської ради Донецької області Альохіна Інна Євгенівна, про скасування наказів про дисциплінарні стягнення та поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - залишити без руху та надати строк для усунення недоліків, що не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Роз`яснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала в частині визначення розміру судових витрат може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя :

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення22.12.2021
Оприлюднено24.12.2021
Номер документу102119671
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —233/5919/21

Рішення від 28.02.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Рішення від 28.02.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні