Ухвала
від 21.12.2021 по справі 236/5174/21
КРАСНОЛИМАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 236/5174/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

"21" грудня 2021 р. м. Лиман

Суддя Краснолиманського міського суду Донецької області Бєлоусов А. Є., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Сіті Фінанс , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача: Приватного нотаріуса Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчика Володимира Вікторовича, старшого державного виконавця Лиманського міського відділу ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) Шевченко Ірини Сергіївни , про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню ,

ВСТАНОВИВ:

20.12.2021 року до Краснолиманського міського суду Донецької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Сіті Фінанс , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача: Приватного нотаріуса Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчика Володимира Вікторовича, старшого державного виконавця Лиманського міського відділу ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) Шевченко Ірини Сергіївни , про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. 175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, для повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження - відсутні.

Відповідно до вимог ч. 1ст. 81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 8 Закону України Про нотаріат нотаріальна таємниця - сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов`язки тощо.

Відповідно до ч. 7 ст. 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи викладене суддя вважає, з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи витребувати у приватного нотаріуса Броварського районного нотаріального округу Колейчика Володимира Вікторовича належним чином завірені копії всіх документів, що зберігаються у нього у зв`язку із вчиненням ним нотаріальної дії, а саме вчинення виконавчого напису від 13.05.2021 року, зареєстрованого в реєстрі № 11623.

Відповідно до частини першої статті 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Керуючись ст. 19, 81, 83, 183, 187, 189-193, 196, 199 ЦПК України , суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Сіті Фінанс , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача: Приватного нотаріуса Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчика Володимира Вікторовича, старшого державного виконавця Лиманського міського відділу ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) Шевченко Ірини Сергіївни , про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню .

Відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Сіті Фінанс , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача: Приватного нотаріуса Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчика Володимира Вікторовича, старшого державного виконавця Лиманського міського відділу ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) Шевченко Ірини Сергіївни , про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Підготовче засідання призначити на 13.01.2022 року о 10 год. 30 хв. в приміщенні Краснолиманського міського суду Донецької області (84400, Донецька область, м. Лиман, вул. Незалежності, 13).

Витребувати у приватного нотаріуса Броварського районного нотаріального округу Колейчика Володимира Вікторовича належним чином завірені копії всіх документів, що зберігаються у нього у зв`язку із вчиненням ним нотаріальної дії, а саме вчинення виконавчого напису від 13.05.2021 року, зареєстрованого в реєстрі № 11623.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі

(в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до частини п`ятої статті 272 ЦПК України.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копії позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Згідно з вимогами ч.ч. 2, 3, 4, 8, 9 ст. 83 ЦПК України, позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об"єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки Краснолиманського міського суду Донецької області: http://km.dn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя -

Дата ухвалення рішення21.12.2021
Оприлюднено24.12.2021
Номер документу102134927
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —236/5174/21

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Краснолиманський міський суд Донецької області

Бєлоусов А. Є.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Краснолиманський міський суд Донецької області

Бєлоусов А. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні