Ухвала
від 06.12.2021 по справі 2-2926/10
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-2926/10

Провадження № 6/362/210/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.12.2021 року Васильківський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого судді - Ковбеля М.М.

з участю секретаря- Сілецької М.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Василькові заяву ПАТ Українська охоронно-страхова компанія про видачу дубліката виконавчого листа у цивільній справі за позовом ПАТ Українська охоронно-страхова компанія до ОСОБА_1 про стягнення коштів в порядку регресу,

В С Т А Н О В И В :

Представник заявника ПАТ Українська охоронно-страхова компанія Дуб Ю.І. звернувся із заявою про видачу дубліката виконавчого листа у цивільній справі за позовом ПАТ Українська охоронно-страхова компанія до ОСОБА_1 про стягнення коштів в порядку регресу .

Представник ПрАТ Українська охоронно-страхова компанія у судове засідання не з`явився, надіслав клопотання про розгляд справи за його відсутності.

ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, про час і місце розгляду заяви повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що 26.11.2010 року суддею Васильківського міськрайонного суду Київської області Корнієнко С.В. було ухвалено рішення по справі №2-2926/2010 за позовною заявою Приватного акціонерного товариства Українська охоронно-страхова компанія (надалі - AT УОСК ) до ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про стягнення коштів в порядку регресу у розмірі 4919,06 страхового відшкодування та 171,00 грн. судових витрат та видано виконавчий лист.

В подальшому видано виконавчий лист у справі №2-2926/2010 .

30 червня 2017 року Бородянським РВ ДВС ГТУЮ у Київській області винесено постанову про повернення виконавчого документа стягувачу на підставі п. 2 ч. 1ст. 37 Закону України Про виконавче провадження .

За вх. №96 AT УОСК було отримано повідомлення про повернення виконавчого документу стягувану без прийняття до виконання у зв`язку з пропущенням встановленого законом строку пред`явлення ВД до виконання.

Станом на теперішній час рішення Васильківського міськрайонного суду Київської області по справі №2-2926/2010не виконано.

Статтею 18 ЦПК Українивизначено, що судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Відповідно до ст.1Закону України Про виконавчепровадження виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження та примусове виконання рішень інших органів (посадових осіб) - це сукупність дій органів і посадових осіб, визначених у цьому Законі, що спрямовані на примусове виконання рішень судів та інших органів(посадових осіб), які провадяться на підставах, в межах повноважень та у спосіб, визначених цим Законом, іншими нормативно- правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону та інших законів, а також рішеннями, що відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Відповідно до п.17.4 Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК Україниу разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Аналізуючи зміст даної норми, єдиною підставою для видачі судом дублікату виконавчого листа є його втрата.

Дублікат - це документ, що видається замість втраченого оригіналу та має силу первісного документу. Оригінал виконавчого листа вважається втраченим, коли його загублено, украдено, знищено або істотно пошкоджено, що унеможливлює його виконання.

Дублікат виконавчого листа видається на підставі матеріалів справи та судового рішення, за яким був виданий втрачений виконавчий лист.

При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа у зв`язку з його втратою заявник повинен повідомити суду обставини, за яких виконавчий лист було втрачено, подавши відповідні докази.

Із заявою про видачу дубліката виконавчого листа або судового наказу можна звернутися лише в межах строків пред`явлення їх до виконання. У разі пропуску такого строку одночасно із заявою про видачу дубліката слід подати і заяву про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Устатті 89 ЦПК Українивизначено, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Частиною 1 ст.76 ЦПК Українивказано, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи

Належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування (частина першастатті 77 ЦПК України).

Згідно з положеннями ч. 2 ст.12, ч. 1 ст.81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно ч. 1 ст. 433 ЦПК Україниу разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України Про виконавче провадження від 21 квітня 1999 року (далі Закон), який діяв на дату набрання рішенням законної сили та видачі на його підставі виконавчого листа, строк пред`явлення виконавчих документів до виконання встановлено - протягом року, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 23 Закону строки пред`явлення виконавчого документа до виконання перериваються пред`явленням виконавчого документа до виконання. Після переривання строку пред`явлення виконавчого документа до виконання перебіг строку поновлюється. Час, що минув до переривання строку, до нового строку не зараховується.

При таких обставинах, зважаючи на те, що втрата оригіналів виконавчих листів та пропуск строку пред`явлення виконавчого листа до виконання позбавляє Приватне акціонерне товариство Українська охоронно-страхова компанія можливості реалізувати свої права як стягувача, тому суд, керуючись діючим законодавством, вважає за доцільне задовольнити заяву у повному обсязі.

Керуючись ст. 433 ЦПК України, п. 17.4 Розділу XIII Перехідні положення ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа по справі №2-2926/2010 за позовною заявою Приватного акціонерного товариства Українська охоронно-страхова компанія (надалі - AT УОСК ) до ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про стягнення коштів в порядку регресу у розмірі 4919,06 страхового відшкодування та 171,00 грн. судових витрат.

Поновити строки пред`явлення виконавчого листа справі №2-2926/2010, виданого Васильківським міськрайонним судом Київської області, до виконання.

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя М.М. Ковбель

СудВасильківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення06.12.2021
Оприлюднено24.12.2021
Номер документу102151037
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2926/10

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Ковбель М. М.

Ухвала від 02.10.2020

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 23.07.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 06.06.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 30.06.2010

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Постанова від 24.04.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Овсяннікова А. І.

Постанова від 24.04.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Овсяннікова А. І.

Ухвала від 17.04.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Овсяннікова А. І.

Ухвала від 17.04.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Овсяннікова А. І.

Ухвала від 20.03.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Овсяннікова А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні