Постанова
від 04.10.2007 по справі 5/168-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/168-Б-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" жовтня 2007 р.                                                             Справа № 5/168-Б-07

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу  

за заявою:  Каховського міського районного центру зайнятості м.Каховка Херсонської області

до:  КСП ім.К.Маркса Каховського району Херсонської області

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від  кредитора: Купцов О.І. - гол.спеціаліст - ю/к, дов. у справі,

від  боржника: Осаволюк М.О. - голова ліквідкомісії,

в с т а н о в и в:

Кредитор звернувся до суду з заявою про визнання боржника, який припинив підприємницьку діяльність і не знаходиться за юридичною адресою  банкрутом у зв'язку з наявністю боргу по страховим внескам на загальнообов'язкове державне страхування на випадок безробіття.

В судовому засіданні представник кредитора вимоги підтримав з підстав зазначених у заяві, просить визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру відповідно до положень ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", з посиланням на  припинення боржником підприємницької діяльності та незнаходженням його за юридичною адресою.

Боржник подав до суду реєстраційні документи, представник проти вимог не заперечує з посиланням на припинення підприємницької діяльності.

Заслухавши представників кредитора, боржника, розглянувши матеріали справи, суд вважає вимоги кредитора такими, що підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин - підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі неподання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов"язань.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник - КСП ім.К.Маркса Каховського району Херсонської області є юридичною особою і суб'єктом підприємницької діяльності - код ЄДРПОУ № 03784686.

Як платник податків та страхових внесків боржник знаходиться на обліку в Каховській ОДПІ та Каховському міському райцентру зайнятості.

Заборгованість боржника по страхових внесках становить 2517,72 грн. і підтверджується  розрахунковою відомістю на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття за І півріччя 2007р.

Згідно акту перевірки від 10.08.07р. боржник за юридичною адресою не знаходиться.

За довідкою Каховської ОДПІ від 05.09.07р. боржник не звітує до податкової інспекції з грудня 2005р.

За довідкою Каховської РДА від 10.09.07р. в Єдиному державному реєстрі записи про підтвердження відомостей про юридичну особу боржника відсутні.

Таким чином, вказані обставини  свідчать про припинення боржником підприємницької діяльності та неподання боржником податкової звітності до ДПІ на протязі більше року, відсутність його за місцезнаходженням, що при наявності заборгованості дає підстави для визнання боржника  банкрутом і відкриття ліквідаційної  процедури відповідно до положень ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суд визнає боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру  і за пропозицією Херсонського обласного сектору з питань банкрутства призначає ліквідатором арбітражного керуючого Ліпкова О.В., який згідно поданої заяви не має обмежень, передбачених ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи викладене, керуючись ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати вимоги Каховського міського райцентру зайнятості до КСП ім.К.Маркса  Каховського району Херсонської області в сумі 2517,72 грн.

2.Визнати  колективне сільськогосподарське підприємство ім.К.Маркса Каховського району Херсонської області банкрутом.

3.Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці і призначити ліквідатором  арбітражного керуючого Ліпкова Олексія Вікторовича, ліцензія АБ № 271660 від 23.01.06р.

4.Ліквідатору здійснити ліквідаційну процедуру і забезпечити  виконання вимог, передбачених ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Звіт та ліквідаційний баланс подати до суду.

5.Постанову надіслати кредитору, боржнику, ліквідатору, Каховській райдержадміністрації (державному реєстратору).

Суддя                                                                                                           В.Г. Ситюк

Дата ухвалення рішення04.10.2007
Оприлюднено16.10.2007
Номер документу1021550
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/168-б-07

Постанова від 04.10.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні