Постанова
від 04.10.2007 по справі 5/164-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/164-Б-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" жовтня 2007 р.                                                             Справа № 5/164-Б-07

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу  

за заявою:  ДПІ у м.Херсоні

до:  ПП "ВКФ "Сімат" м.Херсон

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від  кредитора - Шевченко К.В. - гол.держ.податк.інспектор, дов. № 1/9/10-026 від 09.01.07р., Верховський О.В. - ст.держ.податк.інспектор, дов. № 231/9/10-026 від 15.01.07р.

від  боржника - Головатенко К.К. - представник, дов. у справі,

в с т а н о в и в:

Кредитор звернувся до суду з заявою про визнання боржника, який припинив підприємницьку діяльність, банкрутом, у зв'язку з наявністю податкового боргу та неспроможністю його погасити.

Представниками кредитора вимоги підтримано з підстав зазначених у заяві, просять визнати боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру, відповідно до положень ст. 52 Закону України ,,Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Боржником подано до суду витребувані матеріали, представник проти вимог не заперечує з посиланням на припинення підприємницької діяльності.  

Заслухавши представників кредитора, боржника, розглянувши матеріали справи, суд вважає вимоги кредитора такими, що підлягають задоволенню з наступних  підстав.

Відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин - підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі неподання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов"язань.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник - ПП "ВКФ "Сімат" є юридичною особою і суб'єктом підприємницької діяльності, код ЄДРПОУ № 32391775 .

Як платник податків боржник знаходиться на обліку в ДПІ у м. Херсоні.

Заборгованість боржника по платежам до бюджету становить 62240,43 грн., підтверджується довідкою про суми податкового боргу, податковими повідомленнями-рішеннями, витягами з карток особового рахунку платника податків.

На сплату боргу кредитором направлялися боржнику податкові вимоги, які позитивних наслідків  не дали.

Постановами господарського суду від 04.07.06р. у справі № 11/251-АП-06 та 11.01.07р. у справі № 15/371-АП-06 заборгованість стягнено з боржника, виконавчі листи кредитором пред"явлено до виконання до ДВС.

Постановами Суворовського ВДВС Херсонського МУЮ  від 24.05.07р. виконавчі листи повернуто кредитору без виконання.

Згідно службової записки від 15.08.07р. боржник звітує до ДПІ про відсутність фінансово-господарської діяльності з 01.01.07р., що також не заперечується боржником та підтверджується витягами з карток особового рахунку платника податків, фінансовим звітом за 8 місяців 2007 року.

Згідно довідки ДАІ від 22.08.06р. транспортні засоби за боржником не зареєстровані.

За довідкою БТІ від 16.08.06р. нерухомість за боржником не зареєстрована.

За довідками банків, рух коштів на рахунках боржника протягом року не здійснювався.

Зазначені обставини свідчать про припинення боржником  підприємницької діяльності, що дає підстави для  визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури відповідно до положень ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Вимоги кредитора визнаються судом у повному розмірі - 62240,43 грн.

Суд визнає боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру  і за пропозицією Херсонського обласного сектору з питань банкрутства призначає ліквідатором арбітражного керуючого Калабуху Ю.І.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати вимоги ДПІ у м. Херсоні до ПП "ВКФ "Сімат" м. Херсона у розмірі 62240,43 грн.

2.Визнати  приватне підприємство виробничо-комерційна фірма "Сімат" м.Херсон, код ЄДРПОУ № 32391775 банкрутом.

3.Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 2 місяці  і призначити ліквідатором  арбітражного керуючого Калабуху Юлію Іллівну, ліцензія АВ № 347118 від 25.07.07р.

4.Ліквідатору здійснити ліквідацію банкрута і забезпечити виконання дій, передбачених ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".  Звіт та ліквідаційний баланс подати до суду.

5.Постанову надіслати кредитору, боржнику, ліквідатору, Херсонському обласному сектору з питань банкрутства, Херсонському міськвиконкому (державному реєстратору).  

           Суддя                                                                                        В.Г. Ситюк

Дата ухвалення рішення04.10.2007
Оприлюднено16.10.2007

Судовий реєстр по справі —5/164-б-07

Постанова від 04.10.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні