Ухвала
від 24.12.2021 по справі 471/819/20
БРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 471/819/20

Провадження №1-в/471/41/21

У Х В А Л А

24 грудня 2021 року

Братський районний суд Миколаївської області

в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в с-щі Братське подання Вознесенського районного сектору № 2 Державної установи "Центр пробації" в Миколаївській області відносно засудженого:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Сергіївка Братського району Миколаївської області, громадянина України, не одруженого, не працюючого, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

про звільнення від покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку,

В С Т А Н О В И В:

Вознесенський районний сектор № 2 Державної установи "Центр пробації" в Миколаївській області звернулось до суду з поданням про звільнення від покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку засудженого ОСОБА_3 зазначаючи, що він був засуджений вироком Братського районного суду Миколаївської області від 03.12.2020 року, за ч. 3 ст. 185 КК України у виді 3 років позбавлення волі. У відповідності зі ст. 75 КК України, звільнено від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 1рік. На підставі ст. 76 КК України, покладено на ОСОБА_3 слідуючі обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

В судове засідання не з`явився засуджений, про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали особової справи, вважає, що клопотання про звільнення ОСОБА_3 від відбування покарання з випробуванням підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 539 КПК України, клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого засуджений відбуває покарання, - у разі необхідності вирішення питань, передбачених пунктами 2-4, 6, 7 (крім клопотання про припинення примусового лікування, яке подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться установа або заклад, в якому засуджений перебуває на лікуванні), 13-1, 14 частини першої статті 537 цього Кодексу.

Так, вироком Братського районного суду Миколаївської області від 03.12.2020 року ОСОБА_3 засуджено за ч. 3 ст. 185 КК України у виді 3 років позбавлення волі. У відповідності зі ст. 75 КК України, звільнено від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 1 рік. На підставі ст. 76 КК України, покладено на ОСОБА_3 слідуючі обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

У відповідності до ч. 2 ст. 165 КВК України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Встановлений вироком іспитовий строк закінчився. ОСОБА_3 виконав покладні на нього обов`язки. З матеріалів особової справи вбачається, що засуджений протягом іспитового строку систематично до адміністративної відповідальності не притягувався. В матеріалах особової справи відсутні відомості про будь-який обвинувальний вирок стосовно ОСОБА_3 , про вчинення ним злочину в період іспитового строку.

Керуючись п. 9 ч. 1 ст. 537, ст. 539 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Подання Вознесенського районного сектору № 2 Державної установи "Центр пробації" в Миколаївській області про звільнення від відбування покарання з випробуванням відносно ОСОБА_3 задовольнити повністю.

Звільнити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від призначеного покарання вироком Братського районного суду Миколаївської області від 03.12.2020 року, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду протягом семи днів.

Суддя - ОСОБА_1

СудБратський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення24.12.2021
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу102201978
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —471/819/20

Ухвала від 24.12.2021

Кримінальне

Братський районний суд Миколаївської області

Гукова І. Б.

Ухвала від 24.12.2021

Кримінальне

Братський районний суд Миколаївської області

Гукова І. Б.

Вирок від 03.12.2020

Кримінальне

Братський районний суд Миколаївської області

Скарницька І. Б.

Ухвала від 17.11.2020

Кримінальне

Братський районний суд Миколаївської області

Скарницька І. Б.

Ухвала від 28.09.2020

Кримінальне

Братський районний суд Миколаївської області

Скарницька І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні