Ухвала
від 23.12.2021 по справі 917/1946/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Зигіна, 1, м. Полтава, 36000, тел. (0532) 61 04 21

E-mail: inbox@pl.arbitr.gov.ua, https://pl.arbitr.gov.ua/sud5018/

Код ЄДРПОУ 03500004

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

23.12.2021 Справа № 917/1946/21

Суддя Киричук О.А. , розглянувши матеріали

за позовною заявою Товариство з обмеженою відповідальністю "СКЛ Тандем" вул. Мндриківська, 161, кв. 103, Дніпро, 49000

до Фізичної особи-підприємця Кротенко Дмитра Сергійовича АДРЕСА_1

про стягнення 118801,09 грн.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "СКЛ Тандем" звернулося до господарського суду Полтавської області з позовом до Фізичної особи-підприємця Кротенко Дмитра Сергійовича про стягнення 118801,09 грн.

Розглянувши подану позовну заяву та додані до неї документи, господарський суд зазначає наступне.

Частиною 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що позовна заява повинна містити 1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; 3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; 4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; правові підстави позову; 6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору - у випадку, якщо законом встановлений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; 7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; 8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; 9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи; 10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Разом з тим, позивачем у позовній заяві не зазначено виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги в частині вимог про стягнення пені, інфляційних нарахувань та 3% річних.; не зазначено обґрунтованого розрахунку сум, що стягуються.

Так, позивач у позовній заяві зазначає з посиланням на акт звірки, що поставлено товар на загальну суму 184860 грн. при цьому в акті звірки значиться сума 189978,01 грн. Відсутнє посилання на обставини щодо строку виникнення грошових зобов`язань за кожною накладною. Розрахунок пені, 3% річних та інфляційних складено позивачем без зазначення реквізитів кожної накладної за якою здійснюється нарахування та за якою існує борг та без зазначення дати виникнення грошових зобов`язань за кожною накладною. Розрахунок пені, 3% річних та інфляційних складено позивачем без обґрунтування суми та періоду на яку здійснюються відповідні нарахування. Розрахунок пені здійснено без врахування ст. 232 ГК України.

Відповідно до ст.174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки позовна заява подана без додержання вимог, викладених у статті 162 цього Кодексу, вона підлягає залишенню без руху.

Вказані у позові недоліки можуть бути усунені шляхом подання до суду доповнення до позову та доказів його направлення на адресу відповідача, в якому зазначити обґрунтований розрахунок сум, що стягуються з урахуванням зазначених вище зауважень.

Відповідно до ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Відповідно до ч. 8 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 91, 162, 172, 174, 232, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву без руху.

2. Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви - 5 днів з дня вручення позивачу даної ухвали.

3. Копію ухвали направити позивачу по справі.

4. Попередити позивача про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, передбачені ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://pl.arbitr.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Киричук О.А.

СудГосподарський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення23.12.2021
Оприлюднено26.12.2021
Номер документу102219742
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —917/1946/21

Судовий наказ від 11.04.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Рішення від 20.03.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

Ухвала від 23.12.2021

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Киричук О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні