Ухвала
від 24.12.2021 по справі 663/3273/21
ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/819/2386/21

Єдиний унікальний номер справи: 663/3273/21

У Х В А Л А

про поновлення строку на апеляційне оскарження,

відкриття апеляційного провадження

24 грудня 2021 року м. Херсон

Херсонський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого (суддя-доповідач) Вейтас І.В.,

суддів: Радченка С.В.,

Семиженка Г.В.,

розглянувши матеріали цивільної справи за заявою Державного підприємства Дослідне господарство Інституту Рису Національної академії аграрних наук України про забезпечення позову до його подання, особа, яка може отримати статус учасника справи (відповідач) ОСОБА_1 , особа, яка може отримати статус учасника справи (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача) Національної академії аграрних наук України за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , від імені якого діє ОСОБА_2 на ухвалу Скадовського районного суду Херсонської області від 16 листопада 2021 року

встановив:

16 листопада 2021 року Скадовський районний суд Херсонської області постановив у зазначеній справі ухвалу, на яку після закінчення установленого ст. 354 ЦПК України строку на апеляційне оскарження ухвали суду 02 грудня 2021 року сформувавши документ в системі Електронний суд ОСОБА_2 , який діє від імені ОСОБА_1 подав апеляційну скаргу.

Ухвалою апеляційного суду від 20 грудня 2021 року апеляційну скаргу залишено без руху з наданням десяти днів з моменту отримання ухвали для надання відповідних документів щодо повноважень представника, звернення до апеляційного суду із заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження із зазначенням підстав поважності причин його пропуску та надання доказів у підтвердження сплати судового збору в розмірі 454 грн за платіжними реквізитами Херсонського апеляційного суду.

На виконання ухвали апеляційного суду скаржником підтверджено повноваження представника, сплачено судовий збір у визначеному розмірі, та порушенно питання про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду.

Поважність причин пропуску строку на апеляційне звернення обґрунтовує тим, що оскаржувана ухвала постановлена судом без виклику його довірителя ,а про існування якої ОСОБА_1 стало відомо тільки після її опублікування у Єдиному державному реєстрі судових рішень 19 листопада 2021 року.

Зі змісту ст. 354 ЦПК України, якою визначені строки на апеляційне оскарження, вбачається, що апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня її проголошення, а у разі оголошення лише вступної та резолютивної частини судового рішення або розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Оскаржувана ухвала постановлена судом без виклику сторін, в тому числі ОСОБА_1 .

Враховуючи, що апеляційна скарга подана 03 грудня 2021 року, тобто протягом п`ятнадцяти днів з дня коли як це зазначено представником скаржника і не спростовано матеріалами справи ОСОБА_1 дізналась про наявність ухвали суду, як це передбачено п. 2 ч. 2 ст. 354 ЦПК України, причини пропуску установленого законом строку апеляційного оскарження ухвали суду слід визнати поважними та поновити його із зазначених підстав.

Враховуючи, що недоліки апеляційної скарги, усунуто у встановлений судом строк, судовий збір сплачено, підстав для повернення скарги особі, яка її подала, залишення скарги без руху або повернення справи до суду першої інстанції не вбачається, апеляційне провадження відповідно до статті 359 ЦПК України підлягає відкриттю.

Керуючись статтями 359, 360 ЦПК України, суд

ухвалив:

Поновити ОСОБА_1 , від імені якої діє ОСОБА_2 строк на апеляційне оскарження ухвали Скадовського районного суду Херсонської області від 16 листопада 2021 року.

Відкрити апеляційне провадження у справі.

Скаржнику надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, а іншим учасникам справи разом із копією ухвали про відкриття провадження надіслати копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Для реалізації учасниками справи права на подання до суду апеляційної інстанції відзиву на апеляційну скаргу в письмовій формі встановити строк у сім днів з дня вручення ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі та роз`яснити, що відзив повинен відповідати вимогам статті 360 ЦПК України і до нього мають додаватися докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала набирає законної сили з дня її підписання і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий І.В. Вейтас

Судді: С.В. Радченко

Г.В. Семиженко

СудХерсонський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення24.12.2021
Оприлюднено28.12.2021
Номер документу102239062
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —663/3273/21

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 29.12.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 29.12.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 29.12.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Вейтас І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні