Ухвала
від 21.12.2021 по справі 208/4448/21
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/4448/21

№ провадження 2/208/1499/21

УХВАЛА

Іменем України

21 грудня 2021 р. м. Кам`янське

Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області, в складі: Головуючого, судді - Похвалітої С.М., за участю секретаря судового засідання Грищенко О.Л.,

розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про призначення експертизи по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ДСД ФІНАНС про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, витрат на правову допомогу, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ДСД ФІНАНС про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, витрат на правову допомогу.

Позивач у своєму позові просить суд поновити на роботі, стягнути з відповідача середній заробіток за весь час вимушеного прогулу та судові витрати.

Представник позивача надав суду клопотання, у якому просить суд призначити у справі почеркознавчу експертизу, доручивши її проведення Дніпропетровському науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС, поставивши на вирішення експерта питання: чи виконано рукописний текс на заяві позивача про звільнення ОСОБА_1 в графах дата звільнення та дата складання ОСОБА_1 ?

Також для проведення експертизи просив суд витребувати у відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю ДСД ФІНАНС оригінал заяви позивача ОСОБА_1 про звільнення.

Вивчивши матеріали клопотання, матеріали цивільної справи, додані до нього документи, суд прийшов до такого висновку.

Суд, вивчивши матеріали клопотання та матеріали цивільної справи, вважає необхідним для підтвердження факту того, чи оформлювала позивач заяву про звільнення є необхідність в проведенні експертизи.

Відповідно до ст.103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Статтею 104 ЦПК України визначено що про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Враховуючи предмет спору та характер спірних правовідносин, суд вважає за необхідне призначити у справі судово-почеркознавчу експертизу, так як для з`ясування обставин, що мають значення для справи, потрібні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право.

Відповідно до вимог ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках: призначення судом експертизи.

За таких обставин клопотання представника позивача про призначення судово- почеркознавчої експертизи підлягає задоволенню із зупиненням провадження по справі.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 103, 104, 251, 252, 260 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про призначення експертизи по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ДСД ФІНАНС про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, витрат на правову допомогу, задовольнити.

Призначити по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ДСД ФІНАНС про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, витрат на правову допомогу, судову почеркознавчу експертизу, проведення якої доручити Дніпропетровському науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС (адреса: м.Дніпро, Тупик Будівельний, 1).

На вирішення експертів поставити слідуючи питання:

- чи виконано рукописний текс на заяві позивача про звільнення ОСОБА_1 в графах дата звільнення та дата складання ОСОБА_1 ?.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність по ст. 384, ст. 385 КК України, яким направити матеріали цивільної справи.

Окрім цього, для проведення експертизи витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю ДСД ФІНАНС оригінал заяви позивача ОСОБА_1 про звільнення.

Встановити строк проведення експертизи до двох місяців з часу отримання.

Оплату вартості проведення почеркознавчої експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 .

Провадження у цивільній справі зупинити на час проведення експертизи.

Роз`яснити сторонам положення ст.109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі, а саме: у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до Дніпровського Апеляційного суду, шляхом подачі в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги.

Суддя Похваліта С. М.

Дата ухвалення рішення21.12.2021
Оприлюднено29.12.2021
Номер документу102244673
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —208/4448/21

Рішення від 07.06.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 13.07.2022

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 30.06.2022

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 09.07.2021

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні