Постанова
від 23.12.2021 по справі 362/6675/21
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/6675/21

Провадження № 1-в/362/472/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 грудня 2021 року м. Васильків

Васильківський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

представника КНП «КМПНЛ № 3» лікаря-психіатра ОСОБА_3 ,

особи, щодо якої вирішується питання про продовження примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

прокурора ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву голови комісії з реорганізації комунального некомерційного підприємства «Київська міська психоневрологічна лікарня №3» (далі - КНП «КМПНЛ» № 3) ОСОБА_7 про продовження раніше установлених примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м.Київ, зареєстрованому в АДРЕСА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

До Васильківського міськрайонного суду Київської області14.12.2021 з заявою звернулася голова комісії з реорганізації КНП «КМПНЛ № 3» ОСОБА_7 про продовження раніше установлених примусових заходів медичного характеру у видігоспіталізації дозакладу знадання психіатричноїдопомоги з посиленим наглядом хворому ОСОБА_4 .

В судовому засіданні представник КНП «КМПНЛ № 3» на задоволенні заяви наполягала з підстав, зазначених у ній.

ОСОБА_4 та його захисник при вирішення даної заяви послалися на думку суду.

Прокурор в судовому засіданні не заперечувала проти задоволення заяви.

Суд, вислухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне задовольнити заяву з наступних підстав.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 11.08.2020 відносно ОСОБА_8 , у зв`язку із вчиненням ним суспільно-небезпечних діянь, що підпадають під ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 186, ч. 1 ст. 129 КК України, застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом. Дані примусові заходи медичного характеру продовжено ухвалою Васильківського міськрайонного суду Київської області від 20.07.2021 строком на 6 місяців.

Відповідно до ч. 1 ст. 514 КПК України, продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Згідно ч. 1, 3 ст.19ЗаконуУкраїни«Про психіатричнудопомогу» та ч. 1, 2 ст. 95 КК України, питання про продовження, зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу та виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру чи якщо особа видужала. Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження застосування таких примусових заходів на сирок, який не може перевищувати 6 місяців.

Як вбачається з висновку комісії лікарів-психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру № 85 від 10.12.2021, проведеного у КМПНЛ № 3, незважаючи на проведене лікування, патологічні прояви захворювання суттєво не зменшилися: ОСОБА_4 буває напружений, тривожний, часто емоційно неадекватний оточуючій обстановці, в нього зберігається відривчаста маячна симптоматика, яка впливає на його поведінку, він не усвідомлює важність скоєного, критика до свого хворобливого стану відсутня, тобто збережені виражені ознаки активного типу суспільної небезпечності, що в поєднанні із відсутністю критичного ставлення продовжує зумовлювати потенційну небезпеку хворого для оточуючих.

У суду немає підстав ставити під сумнів достовірність такого висновку комісії лікарів - психіатрів, оскільки висновок складений з дотриманням процесуального порядку, компетентними особами, які наділені спеціальними знаннями в області психіатрії.

Враховуючи вищевикладене, характер суспільно небезпечного діяння, беручи до уваги висновок комісії про те, що ОСОБА_4 страждає на певне психічне захворювання, стан його психічного здоров`я не змінився, патологічні прояви хвороби та ознаки суспільної небезпечності зберігаються, суд дійшов висновку щодо необхідності продовження ОСОБА_4 раніше установлених примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом.

На підставі викладеного, керуючись ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», ст.ст. 512, 514 КПК України, ст. 95 КК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву голови комісії з реорганізації комунального некомерційного підприємства «Київська міська психоневрологічна лікарня № 3» ОСОБА_7 про продовження раніше установлених примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 - задовольнити.

Продовжити ОСОБА_4 раніше установлені примусові заходи медичного характеру у видігоспіталізації дозакладу знадання психіатричноїдопомоги зпосиленим наглядом строком на шість місяців.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом семи днів з дня її оголошення до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Васильківський міськрайонний суд Київської області.

Повний текст ухвали буде проголошено 23 грудня 2021 року о 15:40 год.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.12.2021
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу102257094
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —362/6675/21

Постанова від 23.12.2021

Кримінальне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Сухарева О. В.

Постанова від 23.12.2021

Кримінальне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Сухарева О. В.

Постанова від 15.12.2021

Кримінальне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Сухарева О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні