Ухвала
від 28.12.2021 по справі 908/3770/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

28.12.2021 Справа № 908/3770/21

м.Запоріжжя Запорізької області

Суддя Господарського суду Запорізької області Топчій О.А., розглянувши матеріали

позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю ПРОМ ТОП РЕСУРС (вул. Маяковського, б. 71-А, м. Бердянськ, Запорізька обл., 71100, ідентифікаційний код юридичної особи 44110785)

до відповідача Державного підприємства Бердянський морський торговельний порт (вул. Горького, б. 13/7, м. Бердянськ, Запорізька обл., 71112, ідентифікаційний код юридичної особи 01125761)

про скасування рішення про скасування аукціону та зобов`язання укласти договір

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Запорізької області звернувся позивач Товариства з обмеженою відповідальністю ПРОМ ТОП РЕСУРС з позовом до відповідача Державного підприємства Бердянський морський торговельний порт , в якому просить:

1. Скасувати рішення про скасування електронного аукціону №UA-PS-2021-11-17-000034-3 від 07.12.2021 щодо продажу шламу вугільного.

2. Зобов`язати Державне підприємство Бердянський морський торговельний порт укласти договір поставки шламу вугільного в редакції проекту договору, який міститься в додатку до оголошення про проведення аукціону №UA-PS-2021-11-17-000034-3 щодо продажу шламу вугільного.

23.12.2021 автоматизованою системою документообігу Господарського суду Запорізької області здійснено автоматичний розподіл судової справи між суддями, справі присвоєно єдиний унікальний номер 908/3770/21, справу передано на розгляд судді Топчій О.А.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що позовна заява подана без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164 цього Кодексу, що є підставою для залишення позовної заяви без руху відповідно до ч. 1 ст. 174 ГПК України.

Пунктом 2 статті 162 ГПК України визначено, що позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Позовна заява підписана директором Флорескул Д., однак доказів на підтвердження повноважень зазначеної особи щодо підписання позову не надано (наказ про призначення на посаду, витяг з ЄДР тощо).

Крім того, статтею 162 Господарського процесуального кодексу України встановлено вимоги до позовної заяви, а саме: позовна заява повинна містити, зокрема:

8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи;

10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

В поданій позовній заяві відсутні вищезазначені відомості.

Також в позовній заяві позивачем в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, зазначено ДП Прозорро.Продажі та ФОП ОСОБА_1 .

Відповідно до ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Всупереч вимогам ст. 50 ГПК України, заявником у позовній заяві не викладено обставин щодо необхідності залучення у справі третіх осіб, а саме: не визначено на стороні позивача або відповідача просить залучити заявник третю особу; не обґрунтовано, яким чином рішення господарського суду може вплинути на права або обов`язки третьої особи щодо однієї з сторін.

Згідно ч. 1, 2 ст 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Наведені обставини є підставою для залишення позовної заяви без руху та надання позивачу строк для усунення вказаних недоліків у відповідності до вимог ч. 1, 2 ст. 174 ГПК України.

Керуючись ч. 1, 2 ст. 174, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

1 . Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ПРОМ ТОП РЕСУРС залишити без руху.

2. Позивачу усунути встановлені при поданні позовної заяви недоліки протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, але не пізніше 11.01.2022, а саме:

- надати докази на підтвердження повноважень директора Флорескул Д.;

- надати письмову інформацію щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- надати попередній (орієнтовний) розрахунок судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку з розглядом справи;

- підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав;

- надати письмове пояснення щодо процесуальної необхідності залучення 3-х осіб до участі у справі із зазначенням на стороні кого саме з учасників справи слід залучити третіх осіб;

- надати докази направлення відповідачеві листом з описом вкладення усіх документів на виконання зазначеної ухвали суду.

3. Роз`яснити позивачу, що при невиконанні вимог даної ухвали, позовна заява вважається неподаною та повертається заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Ухвала підписана 28.12.2021.

Суддя О.А. Топчій

Дата ухвалення рішення28.12.2021
Оприлюднено29.12.2021
Номер документу102263348
СудочинствоГосподарське
Сутьскасування аукціону та зобов`язання укласти договір

Судовий реєстр по справі —908/3770/21

Ухвала від 15.03.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 13.03.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Колодій Н.А.

Ухвала від 09.02.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Топчій О.А.

Ухвала від 17.01.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Топчій О.А.

Ухвала від 28.12.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Топчій О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні