Ухвала
від 28.12.2021 по справі 635/7206/21
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №635/7206/21

Провадження по справі №2/635/3602/2021

У Х В А Л А

28 грудня 2021 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючої судді Березовської І.В.,

секретар судового засідання Кондратенко Л.І.,

розглянувши у підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Мереф`янської міської ради Харківського району Харківської області про визнання права власності за набувальною давністю ,-

В с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом шляхом пред`явлення позовної заяви до ОСОБА_2 , Мереф`янської міської ради Харківського району Харківської області, яким просить суд визнати за ним право власності за набувальною давністю на 1/50 частки житлового будинку з відповідною частиною надвірних будівель та споруд, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

09 вересня 2021 року позивач ОСОБА_1 відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України, звернувся до суду з клопотанням про витребування з Харківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) належним чином засвідчену копію актового запису про смерть ОСОБА_3 , 1889 року народження.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явився, від представника позивача до суду надійшла заява про проведення судового засідання за її відсутності.

Відповідач ОСОБА_2 , представник відповідача Мереф`янської міської ради Харківського району Харківської області в підготовче засідання не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлялись своєчасно та належним чином, причини неявки суду не повідомили.

Суд, дослідивши клопотання позивача про витребування доказів, вважає його таким, що підлягає задоволенню, виходячи із наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Законом України Про органи реєстрації актів громадянського стану , а також Порядком видачі документів про реєстрацію актів цивільного стану врегульовано вищезазначеним Законом та Правилами реєстрації актів цивільного стану в Україні, затвердженими наказом Міністерства юстиції України 18.10.2000 № 52/5 копії актових записів цивільного стану видаються тільки на запити Міністерств юстиції, відділів реєстрації актів цивільного стану, суду, державного нотаріуса, а також слідчих органів прокуратури, внутрішніх справ, Служби безпеки та консульських установ із зазначенням мети їх витребування, у межах їх компетенції.

Враховуючи викладене, позивач та його представник самостійно позбавлені можливості надати зазначені докази.

Зазначена інформація має суттєве значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.3 ст.84 ЦПК України у разі задоволення клопотання про витребування доказів суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Керуючись ст. ст. 84, 247 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Харківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) (62472, Харківська область, Харківський район, м. Мерефа, вул. Культури, 2-Б) належним чином засвідчену копію актового запису смерть ОСОБА_3 , 1889 року народження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Березовська

Дата ухвалення рішення28.12.2021
Оприлюднено29.12.2021
Номер документу102263539
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/7206/21

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Харабадзе К. Ш.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні