Ухвала
від 28.12.2021 по справі 333/8657/21
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Єдиний унікальний номер справи 333/8657/21

Номер провадження 1-кс/333/1106/21

УХВАЛА

Іменем України

28 грудня 2021 року місто Запоріжжя

Слідчий суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання: ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні,в залі суду м. Запоріжжя, клопотання старшого слідчого відділу поліції № 4 ЗРУП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_4 про надання дозволу на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою по кримінальному провадженню № 12021082040001705, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05 грудня 2021 року за підозрою

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Запоріжжя, громадянина України, українця, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

28 грудня 2021 року старший слідчий СВ Відділу поліції №4 Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області ОСОБА_4 , за погодженням з прокурором Шевченківської окружної прокуратури міста Запоріжжя ОСОБА_3 звернулась до слідчого судді з клопотання про надання дозволу на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою по кримінальному провадженню № 12021082040001705, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05 грудня 2021 року за підозрою ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

В обґрунтування вищезазначеного клопотання зазначено, що досудовим розслідування встановлено, що 05 грудня 2021 року, приблизно о 09 годині 00 хвилин, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та невстановлена в ході досудового розслідування особа, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням до сховища, діючи за попередньою змовою групою осіб, умисно, таємно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, прибули до приміщення магазину «Добра крамниця», що розташований за адресою: м. Запоріжжя, вул. Олімпійська буд. 16-Б, де у тамбурному приміщенні на момент вчинення кримінального правопорушення знаходився платіжний термінал № 868115, що належить ТОВ «Свіфт Гарант», код ЄДРПОУ 39859339, в сейфі якого на момент вчинення кримінального правопорушення перебували грошові кошти в сумі 7 890 гривень 00 копійок.

Усвідомлюючи, що доступ до грошових коштів, які знаходяться всередині платіжного терміналу можливо отримати шляхом пошкодження замків,

ОСОБА_5 , повідомив техніка-касира вищевказаного магазину про те, що вони разом з невстановленою в ході досудового розслідування особою є працівниками з технічного обслуговування платіжних терміналів ТОВ «Свіфт Гарант», тим самим ввів в оману вищевказану особу, та забезпечив умови для безперешкодного демонтажу запираючих пристроїв платіжного терміналу та приховання єдиного злочинного умислу.

В подальшому, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, ОСОБА_5 , в період часу з 09 години 45 хвилин до 10 години 20 хвилин, діючи разом із невстановленою в ході досудового розслідування особою, використовуючи заздалегідь заготовлений пристрій для різки металу, здійснили пошкодження замку, що розташований на передній частині зазначеного платіжного терміналу, та проникли до нього, де, продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, за допомогою вищевказаного пристрою для різки металу пошкодили замок сейфу, з якого таємно викрали касету з грошовими коштами, після чого покинули місце вчинення кримінального правопорушення, тим самим розпорядившись майном на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_5 та невстановлена в ході досудового розслідування особа спричинили ТОВ «Свіфт Гарант» майнову шкоду на суму 7 890 гривень 00 копійок.

Таким чином, ОСОБА_5 , підозрюється у вчинені злочину, передбаченому ч. 3 ст. 185 КК України, а саме у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненої за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням до сховища.

Крім цього, досудовим розслідування встановлено, що 06 грудня 2021 року, приблизно о 16 годині 00 хвилин, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням до сховища, діючи умисно, таємно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, прибув до приміщення магазину «Червоний», що розташований за адресою: м. Запоріжжя, вул. Космічна буд. 1-Г, де у тамбурному приміщенні на момент вчинення кримінального правопорушення знаходився платіжний термінал «Easy pay», що належить ТОВ «Фінансова компанія «Контрактовий дім»», код ЄДРПОУ 35442539, в сейфі якого на момент вчинення кримінального правопорушення перебували грошові кошти в сумі 13 595 гривень 00 копійок.

Усвідомлюючи, що доступ до грошових коштів, які знаходяться всередині платіжного терміналу можливо отримати шляхом пошкодження замків,

ОСОБА_5 , повідомив продавця вищевказаного магазину про те, що він є працівником з технічного обслуговування платіжних терміналів ТОВ «Фінансова компанія «Контрактовий дім»», тим самим ввів в оману вищевказану особу, та забезпечив умови для безперешкодного демонтажу запираючих пристроїв платіжного терміналу та приховання свого злочинного умислу.

В подальшому, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, ОСОБА_5 , в період часу з 16 години 00 хвилин до 18 години 06 хвилин, використовуючи заздалегідь заготовлений пристрій для різки металу, здійснив пошкодження замку, що розташований на боковій частині зазначеного платіжного терміналу, та проник до нього, де, продовжуючи свій злочинний умисел, за допомогою вищевказаного пристрою для різки металу пошкодив замок сейфу, з якого таємно викрав касету з грошовими коштами, після чого покинув місце вчинення кримінального правопорушення, тим самим розпорядившись майном на власний розсуд.

Своїми умисними діями ОСОБА_5 спричинив ТОВ «Фінансова компанія «Контрактовий дім»» майнову шкоду на суму 13 595 гривень 00 копійок.

Таким чином, ОСОБА_5 , підозрюється у вчинені злочину, передбаченому ч. 3 ст. 185 КК України, а саме у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), поєднаному з проникненням до сховища.

На даний момент не можливо встановити фактичне місце перебування ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та забезпечити його явку до органу досудового розслідування.

На підставі викладеного, слідчий, за погодженням з прокурором, просить слідчого суддю надати дозвіл на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 189 КПК України клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою приводу розглядається слідчим суддею, судом негайно після одержання цього клопотання. Розгляд клопотання здійснюється в закритому судовому засіданні за участі прокурора.

У судовому засіданні прокурор підтримав заявлене клопотання в повному обсязі, з підстав викладених у клопотанні, просив суд його задовольнити.

Розглянувши заявлене клопотання про дозвіл на затримання ОСОБА_5 з метою приводу та додані до нього матеріали, заслухавши думку прокурора, слідчий суддя дійшов висновку, про задоволення вказаного клопотання з огляду на наступне.

Згідно ч. 1 ст. 188 КПК України, прокурор, слідчий за погодженням з прокурором має право звернутися із клопотанням про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відповідно до ч. 2 ст. 188 КПК України, клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного може бути подане: 1) одночасно з поданням клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або зміни іншого запобіжного заходу на тримання під вартою; 2) після подання клопотання про застосування запобіжного заходу і до прибуття підозрюваного, обвинуваченого до суду на підставі судового виклику; 3) після неприбуття підозрюваного, обвинуваченого за судовим викликом для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсутності у слідчого судді, суду на початок судового засідання відомостей про поважні причини, що перешкоджають його своєчасному прибуттю.

На виконання вимог ч. 2 ст. 188 КПК України, старшим слідчим СВ Відділу поліції №4 Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області ОСОБА_4 клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою його приводу подано одночасно з клопотанням про обрання підозрюваному ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відповідно до ч. 1 ст. 207 КПК України, ніхто не може бути затриманий без ухвали слідчого судді, суду, крім випадків, передбачених цим кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 190 КПК України повинна містити, зокрема, дату втрати законної сили ухвалою. Слідчий суддя визначає дату втрати законної сили ухвалою 28 червня 2022 року.

Враховуючи викладені обставини, слідчий суддя приходить до висновку, про те, що клопотання старшого слідчого відділу поліції № 4 ЗРУП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_4 є законним, обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки будь-яким іншим способом неможливо здійснити доставку підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. ст.ст. 188, 189, 190, 191, 207 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу поліції № 4 ЗРУП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Шевченківської окружної прокуратури міста Запоріжжя ОСОБА_3 про надання дозволу на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою по кримінальному провадженню № 12021082040001705, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05 грудня 2021 року за підозрою ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл на затримання підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою його приводу для вирішення питання про обрання у відношенні нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Виконання ухвали доручити органу, в провадженні якого перебуває дане кримінальне провадження.

Ухвала втрачає законну силу 28 червня 2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Комунарського районного суду

міста Запоріжжя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.12.2021
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу102268092
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою по кримінальному провадженню № 12021082040001705, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05 грудня 2021 року за підозрою ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Запоріжжя, громадянина України, українця, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України

Судовий реєстр по справі —333/8657/21

Ухвала від 24.01.2022

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 24.01.2022

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 30.12.2021

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 30.12.2021

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні