Рішення
від 16.12.2021 по справі 504/57/21
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 504/57/21

Провадження №2-о/504/2/21

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.12.2021смт.Доброслав

Комінтернівський районний суд Одеської області в складі:

головуючого - судді Доброва П.В.,

при секретарі - Данько Т.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в с.м.т. Доброслав справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Ширяївська селищна рада Ширяївського району Одеської області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу спадкодавцю,-

В С Т А Н О В И В:

В січні 2021 року ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, в якій просить встановити факт належності її матері ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 державного акту на право приватної власності на землю у зв`язку із невідповідністю документів. Встановлення даного факту необхідно заявниці з метою оформлення спадкових справ.

Заявник ОСОБА_1 до суду не з`явилася, про день і час розгляду справи була належним чином повідомлена, надала заяву про розгляд справи за її відсутністю, позовні вимоги підтримує та просить задовольнити.

Представник заінтересованої особи Ширяївська селищна рада Ширяївського району Одеської області в судове засідання не з`явився, про день і час розгляду справи був належним чином повідомлений, надав заяву про розгляд справи за їх відсутністю.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, з`ясувавши всі обставини справи та перевіривши їх наданими доказами, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з пунктом 6 частини 1 статті 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеними у свідоцтві про народження або в паспорті.

Судом встановлено, що, відповідно до державного акту на право приватної власності на землю серії РІ №457331 виданого 12.02.2002 року громадянину України ОСОБА_2 на підставі рішення 14 сесії 23 скликання Ширяївської селищної ради народних депутатів Ширяївського району Одеської області від 02.11.2001 року № 261, їй передана у приватну власність земельна ділянка площею 3,17 гектарів в межах згідно з планом на території Ширяївської селищної ради для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Акт зареєстровано в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за №1808.

Згідно витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку за №НВ-0006180482020 від 16.12.2020 року ОСОБА_2 видана земельна ділянка площею 3,1713 га, місце розташування: Одеська область, Ширяївський район, Ширяївська селищна рада, кадастровий номер: 5125455100:01:004:0192 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Відповідно до листа приватного нотаріуса Ширяївського районного нотаріального округу Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Ланової Н.А. від 10.12.2020 року №460/02-14, заявниці рекомендовано звернутись до суду для вирішення питання, щодо підтвердження факту належності державного акту на право приватної власності на землю ОСОБА_2 .

При оформленні вказаного державного акту була допущена помилка в написанні по-батькові власника.

Відповідно до ч.1 ст. 293 ЦПК України в порядку окремого провадження розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Згідно з ч. 2 ст. 315 ЦПК України у судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Враховуючи, що заявник не має іншої можливості, аніж в судовому порядку встановити факт, що має юридичне значення, за викладених обставин заяву слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 258, 259, 273, 293, 315, 354 ЦПК України, суд,

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Ширяївська селищна рада Ширяївського району Одеської області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу спадкодавцю - задовольнити.

Встановити факт належності правовстановлюючого документу ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 Державного акту на право приватної власності на землю серії РІ №457331 виданого Ширяївською селищною радою Ширяївського району Одеської області від 12.02.2002 року, який зареєстровано в Книзі записів державних актів на право власності на землю за №1808 на ім`я ОСОБА_2 .

Рішення суду може бути оскаржене шляхом подання апеляційної скарги до Одеського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому рішення суду не було вручено у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя П.В. Добров

СудКомінтернівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення16.12.2021
Оприлюднено29.12.2021
Номер документу102287214
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —504/57/21

Рішення від 16.12.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Ухвала від 12.01.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні