Ухвала
від 29.12.2021 по справі 560/7826/21
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 560/7826/21

УХВАЛА

29 грудня 2021 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Тарновецького І.І.

за участі:секретаря судового засідання Бачок О.В. представника позивача - Місяця К.В., представника відповідача - Шурмана Я.В. розглянувши заяву представника Головного управління Державної податкової служби у Хмельницькій області про заміну сторони по адміністративній справі за позовом Головного управління Державної податкової служби у Хмельницькій області до Шепетівського військового лісгоспу Державного підприємства "Івано-Франківського військового лісопромкомбінату" про стягнення коштів в рахунок погашення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної податкової служби у Хмельницькій області звернулось до суду з позовом до Шепетівського військового лісгоспу Державного підприємства "Івано-Франківського військового лісопромкомбінату" про стягнення коштів в рахунок погашення податкового боргу.

Ухвалою Хмельницького окружного адміністративного суду від 05 липня 2021 року відкрито провадження в адміністративній справі.

Представник позивача подав до суду клопотання про заміну сторони по адміністративній справі № 560/7826/21, в якій просив суд замінити відповідача у справі - Шепетівський військовий лісгосп Державного підприємства "Івано-Франківського військового лісопромкомбінату" (код ЄДРПОУ 24972050) належним відповідачем - Державне підприємство "Шепетівський військовий лісгосп" (код ЄДРПОУ 43075760).

Представник позивача в судовому засіданні вимоги заяви підтримав, просив суд її задовольнити.

Представник відповідача проти задоволення заяви заперечив, просив суд відмовити в задоволенні заяви в повному обсязі.

Суд заслухавши пояснення представників сторін, дослідивши матеріали адміністративної справи, суд прийшов до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до положень статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно до ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до наказу Міністерства оборони України від 04.03.2019 №94 про реорганізацію державного підприємства "Івано-Франківський військовий лісокомбінат", реорганізовано державне підприємство "Івано-Франківський військовий лісокомбінат" (код ЄДРПОУ 08033772) шляхом виділу з його складу відокремлених підрозділів, а саме: Мостиського військового лісництва, Прикарпатського військового лісгоспу, Сколівського військового лісгоспу, Старицького військового лісгоспу, Шепетівського військового лісгоспу, Чернівецького військового лісництва та створено державні підприємства "Мостиське військове лісництво", "Прикарпатський військовий лісгосп", "Сколівський військовий лісгосп", "Старицький військовий лісгосп", "Шепетівський військовий лісгосп", "Чернівецьке військове лісництво", до яких переходять за розподільчим балансом у відповідній частині майно, права та обов`язки, у тому числі щодо здійснення охорони захисту, використання та відтворення лісів на закріплених лісових земельних ділянках.

25.06.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис 1 674 136 0000 001670 про проведення державної реєстрації юридичної особи - Державного підприємства "Шепетівський військовий лісгосп". Також внесено дані, що Державне підприємство "Шепетівський військовий лісгосп" є правонаступником Державного підприємства "Івано - Франківський військового лісопромкомбінату".

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що заява про заміну відповідача підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 52, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника Головного управління Державної податкової служби у Хмельницькій області про заміну сторони по адміністративній справі № 560/7826/21 - задовольнити.

Замінити відповідача у справі № 560/7826/21 - Шепетівський військовий лісгосп Державного підприємства "Івано-Франківського військового лісопромкомбінату" (код ЄДРПОУ 24972050) належним відповідачем - Державне підприємство "Шепетівський військовий лісгосп" (код ЄДРПОУ 43075760).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а у випадку, якщо в судовому засіданні було проголошено вступну та резолютивну частини ухвали суду, - з дня складення повного судового рішення.

Повне судове рішення складене 29 грудня 2021 року

Головуючий суддя /підпис/ І.І. Тарновецький "Згідно з оригіналом" Суддя І.І. Тарновецький

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.12.2021
Оприлюднено31.12.2021
Номер документу102311505
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —560/7826/21

Ухвала від 01.05.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 29.12.2021

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 29.12.2021

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 06.10.2021

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 30.08.2021

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 05.07.2021

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні