Ухвала
від 29.12.2021 по справі 484/4533/21
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/484/153/21

Справа № 484/4533/21

У Х В А Л А

про витребування доказів

29 грудня 2021 року Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області в складі: головуючого судді - Шикері І.А., за участю секретаря судових засідань - Туркалової І.В., ознайомившись із матеріалами заяви ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Філатов Іван Леонідович, заінтересована особа: Савранська селищна рада Одеської області про встановлення факту, що має юридичне значення,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Філатов Іван Леонідович, заінтересована особа: Савранська селищна рада Одеської області про встановлення факту, що має юридичне значення.

06.12.2021 року предстаник заявника - адвокат Філатов І.Л., подав до суду клопотання про витребування від Любашівської районної державної нотаріальної контори Подільського району Одеської області, копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Дослідивщши подане клопотання, матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Отже, за неведеного вище, з метою забезпечення повного, об`єктивного розгляду справи, з`ясування обставин, які мають істотне значення для вирішення справи по суті, дотримання строків розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати від Любашівської районної державної нотаріальної контори Подільського району Одеської області, копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , в зв`язку з чим розгляд даної справи відкласти.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Любашівську районну державну нотаріальну контору Подільського району Одеської області, у строк до 17.01.2022 року, надати Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області (суддя Шикеря І.А.) копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити, що відповідно до ч. 7-9 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 146 ЦПК України, у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 148 ЦПК України за невиконання ухвали з відповідальної особи може бути стягнуто штраф в дохід державного бюджету у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Розгляд справи відкласти на 18 січня 2022 року на 09.30 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: І.А.Шикеря

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення29.12.2021
Оприлюднено30.12.2021
Номер документу102320169
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —484/4533/21

Рішення від 31.01.2022

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 29.12.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 18.11.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні