Ухвала
від 29.12.2021 по справі 755/21724/21
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/21724/21

Провадження№2-о/755/753/21

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

"29" грудня 2021 р. м.Київ

Суддя Дніпровського районного суду міста Києва Коваленко І.В., вивчивши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ) про розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має дітей, -

в с т а н о в и л а:

24.12.2021 року до Дніпровського районного суду міста Києва звернулись заявники ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зі спільною заявою про розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має спільних неповнолітніх дітей.

28.12.2021 року вказана позовна заява була передана в провадження судді Коваленко І.В. у відповідності до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями.

Згідно заявлених вимог, заявники просять суд розірвати шлюб між ними, зареєстрований 13 січня 2012 року у Відділі реєстрації актів цивільного стану Дніпровського районного управління юстиції у м.Києві, актовий запис №07.

Заявлені вимоги обґрунтовані тим, що 13 січня 2012 року між заявниками зареєстровано шлюб. Від шлюбу мають малолітнього сина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Заявники зазначають, що сімейне життя не склалось, фактично шлюбні відносини припинені та спільне господарство не ведеться. Заявники вважають, що нормальні шлюбні відносини між ними не можуть бути поновлені. Між заявниками досягнуто згоди щодо визначення місця проживання дитини після розірвання шлюбу, участі у забезпеченні умов життя та виховання дитини того з батьків, хто проживатиме окремо та розміру аліментів на дітей, про що укладено нотаріально посвідчений договір.

Вивчивши зміст заяви, приходжу до висновку, що заява віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Дніпровського районного суду м. Києва.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви, відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Зміст і форма заяви, додані до неї документи відповідають вимогам цивільно-процесуального законодавства.

Згідно ч. 3 ст. 293 ЦПК України, у порядку окремого провадження розглядаються також справи про надання права на шлюб, про розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має дітей, за заявою будь-кого з подружжя, якщо один з нього засуджений до позбавлення волі, про встановлення режиму окремого проживання за заявою подружжя та інші справи у випадках, встановлених законом.

Згідно ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

На підставі викладеного, керуючись статями 187, 290, 293 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и л а:

Відкрити провадження в цивільній справі за спільною заявою ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ) про розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має дітей.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання на 14 лютого 2022 року на 11 годин 20 хвилин, яке відбудеться в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва (м. Київ,вул. Сергієнка, 3, каб. 6).

В судове засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 4 ст. 109 Сімейного кодексу України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу після спливу одного місяця від дня подання заяви. До закінчення цього строку дружина і чоловік мають право відкликати заяву про розірвання шлюбу.

Копії ухвали невідкладно направити заявникам.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет http://dn.ki.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Оскарження ухвал суду, які не передбачені статтею 353 цього Кодексу, окремо від рішення суду не допускається (ч. 2 ст. 352 ЦПК України).

Відповідно до положень ч.2 ст.353 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо, скаргу подано на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду (п.4 ч. 5ст. 357 ЦПК України).

Суддя: І.В.Коваленко

Дата ухвалення рішення29.12.2021
Оприлюднено30.12.2021
Номер документу102336969
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має дітей

Судовий реєстр по справі —755/21724/21

Рішення від 14.02.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Коваленко І. В.

Ухвала від 29.12.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Коваленко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні