Ухвала
від 29.12.2021 по справі 127/35469/21
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/35469/21

Провадження №1-кс/127/15107/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 грудня 2021 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Відділення поліції №1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницький області ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Відділення поліції №1 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницький області старший лейтенант поліції ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про обшук в приміщенні товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕПЛОЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ" (ТОВ "ТЕПЛОЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ"), код ЄДРПОУ: 34422155, яке зареєстроване за адресою: Вінницька обл., Хмільницький район, село Широка Гребля, вул. Першотравнева, будинок 113 А, мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021020030000484 від 26.10.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 25.10.2021 до МКЛ ШМД був доставлений ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель с. Пагурці Хмільницького району Вінницької області, з травмами які він отримав під час падіння на новому будівництві житлового комплексу по проспекту Юності біля будинку №16 в м. Вінниця . (ЖЄО - 12943).

За даним фактом СВ Хмільницького РВП ГУ НП у Вінницькій області 26.10.2021 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 120210200030000484 внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

У зв`язку з вищевикладеним, виникла необхідність у проведені обшуку до документів, що перебувають у володінні товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕПЛОЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ" (ТОВ "ТЕПЛОЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ"), код ЄДРПОУ: 34422155, яке зареєстроване за адресою: Вінницька обл., Хмільницький район, село Широка Гребля, вул. Першотравнева, будинок 113 А, зокрема: статут товариства; договір підряду (субпідряду) що стосується виконання робіт на новому будівництві житлового комплексу по проспекту Юності біля будинку №16 в м. Вінниця; дозвільних документів на проведення будівельних та висотних робіт; штатний список осіб які працюють на підприємстві; табелів роботи працівників які здійснюють роботу; книги (журналів, відомостей) інструктажів з охорони праці; наказів про призначення на посаду керівника товариства, інженера з охорони праці, а також робітників - ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ; посадові обов`язки керівника товариства, інженера з охорони праці, а також робітників - ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ; документів які підтверджують факт проходження навчання у тому числі з охорони праці, а також стажування ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ; інформації про фахівця під керівництвом якого здійснювалось стажування, просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий вимоги клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому та вказав, що в приміщенні товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕПЛОЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ" (ТОВ "ТЕПЛОЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ"), код ЄДРПОУ: 34422155, яке зареєстроване за адресою: Вінницька обл., Хмільницький район, село Широка Гребля, вул. Першотравнева, будинок 113 А можуть знаходитись статут товариства; договір підряду (субпідряду) що стосується виконання робіт на новому будівництві житлового комплексу по проспекту Юності біля будинку №16 в м. Вінниця ; дозвільних документів на проведення будівельних та висотних робіт; штатний список осіб які працюють на підприємстві; табелів роботи працівників які здійснюють роботу; книги (журналів, відомостей) інструктажів з охорони праці; наказів про призначення на посаду керівника товариства, інженера з охорони праці, а також робітників - ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ; посадові обов`язки керівника товариства, інженера з охорони праці, а також робітників - ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ; документів які підтверджують факт проходження навчання у тому числі з охорони праці, а також стажування ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ; інформації про фахівця під керівництвом якого здійснювалось стажування.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для задоволення клопотання про проведення обшуку, оскільки дана слідча дія має важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінального правопорушення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Відділення поліції №1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницький області ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕПЛОЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ" (ТОВ "ТЕПЛОЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ"), код ЄДРПОУ: 34422155, яке зареєстроване за адресою: Вінницька обл., Хмільницький район, село Широка Гребля, вул. Першотравнева, будинок 113 А, з метою доступу до документів товариства, а саме: статут товариства; договір підряду (субпідряду) що стосується виконання робіт на новому будівництві житлового комплексу по проспекту Юності біля будинку №16 в м. Вінниця ; дозвільних документів на проведення будівельних та висотних робіт; штатний список осіб які працюють на підприємстві; табелів роботи працівників які здійснюють роботу; книги (журналів, відомостей) інструктажів з охорони праці; наказів про призначення на посаду керівника товариства, інженера з охорони праці, а також робітників - ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ; посадові обов`язки керівника товариства, інженера з охорони праці, а також робітників - ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ; документів які підтверджують факт проходження навчання у тому числі з охорони праці, а також стажування ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ; інформації про фахівця під керівництвом якого здійснювалось стажування, оскільки відшукані речі мають значення для досудового розслідування та відомості, які містяться у них будуть використані як докази під час судового розгляду та допоможуть всебічно, повно і неупереджено дослідити всі обставини кримінального провадження.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення29.12.2021
Оприлюднено03.01.2023
Номер документу102345310
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/35469/21

Ухвала від 29.12.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні