Рішення
від 21.12.2021 по справі 463/4334/21
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 463/4334/21

Провадження № 2-др/463/36/21

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2021 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого судді Гирич С.В

з участю секретаря судового засідання Попович Х.І.

в м. Львові

у відкритому судовому засіданні,

розглянувши питання постановлення додаткового рішення у цивільній справі за позовом Дочірнього підприємства Контракти-медіа Товариства з обмеженою відповідальністю Українське рекламне агентство Галицькі контракти до ОСОБА_1 про стягнення коштів,

в с т а н о в и в :

рішенням суду від 02 листопада 2021 року позов задоволено; стягнуто з ОСОБА_1 на користь Дочірнього підприємства Контракти-медіа Товариства з обмеженою відповідальністю Українське рекламне агентство Галицькі контракти кошти в розмірі 13 127,57 гривень.

Представник позивача звернувся до суду із заявою про ухвалення додаткового рішення в частині розподілу витрат на правову допомогу.

Сторони в судове засідання не з`явились, пор дату, час та місце розгляду справи повідомлені у встановленому законом порядку, причин неявки не повідомили, клопотання про відкладення не подали. Від представника позивача надійшла заява про розгляд справи у його відсутності.

У відповідності до положень ч.4 ст.270 ЦПК України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Оглянувши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до вимог п.3 ч.1 ст.270 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо, зокрема, судом не вирішено питання про судові витрати.

Згідно положень ч.ч.1, 3 ст.133 ЦПК України, судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи. До витрат, пов`язаних з розглядом справи, зокрема, належать витрати пов`язані із залученням свідків, спеціалістів, перекладачів, експертів та проведення експертизи, на професійну правничу допомогу.

Рішенням Личаківського районного суду м. Львова від 02 листопада 2021 року позов задоволено; стягнуто з ОСОБА_1 на користь Дочірнього підприємства Контракти-медіа Товариства з обмеженою відповідальністю Українське рекламне агентство Галицькі контракти кошти в розмірі 13 127,57 гривень.

Як вбачається із матеріалів справи, представником позивача у справі зроблено заяву про подачу в наступному доказів, які підтверджують понесені витрати на правничу допомогу і після ухвалення рішення суду ним долучено копію ордеру та рахунку на правову допомогу в загальному розмірі 12 250 грн.

А тому, оскільки рішенням суду не вирішено питання розподілу вказаних витрат, а тому слід постановити про це додаткове рішення.

Відповідно до положень ст.141 ЦПК України, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи, покладаються:

1) у разі задоволення позову - на відповідача;

2) у разі відмови в позові - на позивача;

3) у разі часткового задоволення позову - на обидві сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

При вирішенні питання про розподіл судових витрат суд враховує:

1) чи пов`язані ці витрати з розглядом справи;

2) чи є розмір таких витрат обґрунтованим та пропорційним до предмета спору з урахуванням ціни позову, значення справи для сторін, в тому числі чи міг результат її вирішення вплинути на репутацію сторони або чи викликала справа публічний інтерес;

3) поведінку сторони під час розгляду справи, що призвела до затягування розгляду справи, зокрема, подання стороною явно необґрунтованих заяв і клопотань, безпідставне твердження або заперечення стороною певних обставин, які мають значення для справи, безпідставне завищення позивачем позовних вимог тощо;

4) дії сторони щодо досудового вирішення спору та щодо врегулювання спору мирним шляхом під час розгляду справи, стадію розгляду справи, на якій такі дії вчинялися.

Положеннями частини першої статті 137 ЦПК України передбачено, що витрати, пов`язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави.

За результатами розгляду справи витрати на правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами. Для цілей розподілу судових витрат:

1) розмір витрат на правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката визначаються згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою;

2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат.

Враховуючи зазначені положення законодавства, якими встановлено, що витрати, пов`язані з оплатою правової допомоги адвоката або іншого фахівця в галузі права, несуть сторони, а також той факт, що представник позивача у справі належним чином документально підтвердив витрати в розмірі 12 250 грн, а відповідач проти таких не заперечив, з врахуванням задоволення позову, відповідно до положень ст.121 ЦПК України, слід стягнути з відповідача на користь позивача понесені та документально підтверджені судові витрати - витрати на правову допомогу.

Керуючись ст.ст.121, 133, 137, 270 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В :

постановити по справі за позовом Дочірнього підприємства Контракти-медіа Товариства з обмеженою відповідальністю Українське рекламне агентство Галицькі контракти до ОСОБА_1 про стягнення коштів додаткове рішення.

Стягнути із ОСОБА_1 на користь Дочірнього підприємства Контракти-медіа Товариства з обмеженою відповідальністю Українське рекламне агентство Галицькі контракти судові витрати - витрати на професійну правничу допомогу в розмірі 12 250 грн. (дванадцять тисяч двісті п`ятдесят гривень)

На додаткове рішення суду може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з часу складання повного судового рішення через місцевий суд до Львівського апеляційного суду. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено в день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Повне найменування (ім`я) учасників справи та їх місце проживання (місцезнаходження):

позивач: Дочірнє підприємство Контракти-медіа Товариства з обмеженою відповідальністю Українське рекламне агентство Галицькі контракти , місцезнаходження: м. Львів, вул. Зелена, 109, к.306, код ЄДРПОУ 31291492;

відповідач: ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Суддя: Гирич С.В

Дата ухвалення рішення21.12.2021
Оприлюднено31.12.2021
Номер документу102381038
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —463/4334/21

Ухвала від 08.06.2022

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Рішення від 21.12.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Рішення від 02.11.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Рішення від 02.11.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні